• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #311796  autor: katarzynka007
 20 sty 2009, 17:23
Witam,
właśnie aktywowałam kartę sim i zarejestrowałam się na orange.pl, ale mam pewne wątpliwości.

1. Napisano mi, że aktywować kartę muszę w ciągu miesiąca od złożenia zamówienia, a co jeśli dostałam starter dopiero dzisiaj, tj. miesiąc i 5 dni po ?

2. Podczas rejestracji/aktywacji wszystko przebiegło sprawnie, nawet otrzymałam wiadomość, że rejestracja przebiegła pomyślnie. Ale czy rejestracja to też aktywacja ?
Bo gdy chcę się zalogować na swoje konto w orange, to nie udaje mi się. Czyli wnioskuję, że jeszcze nie aktywowano mojego numeru (?).

3. Jednak gdy włożę kartę do telefonu, widnieje nazwa sieci i zasięg. Dodzwaniam się na nr *500 . Czy już teraz mogę doładować konto ?

Z góry dziękuję za pomoc. Jest to dla mnie ważne, bo 3 numery będę doładowywać kwotami ponad 100 zł. Nie chciałabym utopić tych pieniędzy.

Pozdrawiam

#311806  autor: jablo
 20 sty 2009, 17:37
Starter jest aktywny, łapie zasięg więc jest wszystko ok. Gdyby coś było nie tak, to karta wogole nie zalogowałaby Ci się do sieci. ZTak więc możesz korzystać.

#311808  autor: kowcio
 20 sty 2009, 17:43
katarzynka007 pisze:Z góry dziękuję za pomoc. Jest to dla mnie ważne, bo 3 numery będę doładowywać kwotami ponad 100 zł. Nie chciałabym utopić tych pieniędzy.
Utopić nie utopisz, albo doładuje albo nie doładuje.
katarzynka007 pisze:1. Napisano mi, że aktywować kartę muszę w ciągu miesiąca od złożenia zamówienia, a co jeśli dostałam starter dopiero dzisiaj, tj. miesiąc i 5 dni po ?
No teoretycznie mogą być problemy z aktywacją startera, ale jak udało się to widocznie jest ok. Spróbuj zadzwonić z iW praktyce, to mają taki bałagan w systemie (Orange), że różnie bywa, czasami uda się, czasami nie ;) Ale wnioskuję z tego, że wszystko jest ok.
katarzynka007 pisze:Bo gdy chcę się zalogować na swoje konto w orange, to nie udaje mi się. Czyli wnioskuję, że jeszcze nie aktywowano mojego numeru (?).
A co się pojawia? No właśnie nie jestem do końca przekonany, czy do zarejestrowania takiego startera na on-line nie trzeba pierwszego doładowania wykonać, mnie od razu nei chciało zarejestrować, dopiero następnego dnia, gdy już miałem załadowane konto.
katarzynka007 pisze:3. Jednak gdy włożę kartę do telefonu, widnieje nazwa sieci i zasięg. Dodzwaniam się na nr *500 . Czy już teraz mogę doładować konto ?
Z tego co widzę- tak. Spróbuj, nic nie tracisz.

#311811  autor: katarzynka007
 20 sty 2009, 17:51
kowcio pisze:A co się pojawia? No właśnie nie jestem do końca przekonany, czy do zarejestrowania takiego startera na on-line nie trzeba pierwszego doładowania wykonać, mnie od razu nei chciało zarejestrować, dopiero następnego dnia, gdy już miałem załadowane konto.
jak probuje zalogowac sie uzywajac za login mojego numeru 507... to wyskakuje mi komunikat o tym, ze wpisalam bledny login lub haslo.
gdy uzywam nazwy uzytkownika, "Strony nie można wyświetlić Przepraszamy, ale wyświetlenie strony nie jest w tej chwili możliwe. Spróbuj ponownie za kilka minut. Jeżeli błąd będzie się powtarzał, prosimy poinformuj nas o tym wysyłając e-mail na adres: [email protected]. "

#311820  autor: express100
 20 sty 2009, 18:16
Zgłoś błąd pod *100 (1zł/połączenie) lub na maila, a numer jest na pewno aktywowany i można go doładować.

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#311842  autor: Jedrker
 20 sty 2009, 19:36
katarzynka007 pisze:gdy uzywam nazwy uzytkownika, "Strony nie można wyświetlić Przepraszamy, ale wyświetlenie strony nie jest w tej chwili możliwe. Spróbuj ponownie za kilka minut. Jeżeli błąd będzie się powtarzał, prosimy poinformuj nas o tym wysyłając e-mail na adres: [email protected]. "
też miałem identyczny problem.
Dzwoń do BOK tam Ci pomogą.
Będziesz musiała założyć od nowa konto na portalu orange.pl , nie zrobisz tego wcześniej, najpierw musisz dzwonić do BOK i zgłosić problem.
Po rozmowie dostaniesz smsa z hasłem jednorazowym, bynajmniej ja tak miałem, wtedy raz jeszcze musisz się zarejestrować na orange.pl
katarzynka007 pisze:2. Podczas rejestracji/aktywacji wszystko przebiegło sprawnie, nawet otrzymałam wiadomość, że rejestracja przebiegła pomyślnie. Ale czy rejestracja to też aktywacja ?
Bo gdy chcę się zalogować na swoje konto w orange, to nie udaje mi się. Czyli wnioskuję, że jeszcze nie aktywowano mojego numeru (?).
Jeśli możesz dodzwonić się na *500 masz 14 dni na doładowanie numeru ;)
Mail potwierdza aktywację numeru a nie rejestrację.
Pozdrawiam

#311926  autor: katarzynka007
 21 sty 2009, 11:58
Prosze pomozcie mi, bo zaraz osiwieje :[

:!: Kazdy z numerow doladowalam kwota 5 zl [z Inteligo].
:!: wyslalam sms WIECEJ na 401.
otrzymalam sms "witaj w promocji! dostaniesz 10% wiecej, jezeli raz na 25 dni doladujesz sie kwota 25 zł lub wiecej. pierwsze doladowanie po aktywacji nie jest premiowane."
:!: zaladowalam konto kwota 25 zł i otrzymalam potwierdzenie zmniejszenia stawek.

i teraz problem. probuje wyslac sms BONUS na 440. (tak mi polecono Tutaj ).
otrzymalam sms :

"nie jestes uprawniony do wlaczenia bonusa aby go otrzymac kup starter nowe orange go 10 i ponownie aktywuj bonus"

:?: :roll:

#311971  autor: express100
 21 sty 2009, 16:19
Nie otrzymasz, tego bonusu bo Ci się nie należy, ale będziesz dostawała do każdego doładowania (bez wysyłania SMSa z rejestrowaniem się w promocji) od 25zł :arrow: 10zł GRATIS do Orange (przy 12 doładowaniach od 25zł), czyli wychodzi na to samo co przy starterze NOG 10, tylko w tym kupionym w sklepie/kiosku nie masz możliwości darmowego korzystania z MultiBox GOLD, czyli 100 darmowych SMSów do wszystkich sieci z Internetu.
A więc nie wysyłaj już tego SMSa o treści BONUS.
Ale wyślij SMS o treści XXXXXXXXX na numer 770, po 24h od doładowania za 25zł i nie później niż 5 dni od doładowania za minimum 25zł.
w treść SMSa wpisz 9-cyfrowy numer w sieci Orange do którego będziesz dzwoniła za darmo- więcej informacji na stronie www.orange.pl

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#312327  autor: katarzynka007
 22 sty 2009, 23:28
dziekuje za wyjasnienie. ale mam do Was jeszcze jedno pytanie.
Pisaliscie, ze przysluguje mi bramka sms multi box [czy jakos tak] i w niej 100 sms do wszystkich sieci miesiecznie.

otoz ja mam jakas skrzynke multibox ale w niej tylko 30 smsow.

znalazlam jakies rozne opcje tych skrzynek, ale zeby miec 100 smsow, trzeba 6 zl zaplacic.
czy jest to oplata jednorazowa czy co miesiac tyle sie placi ?

poza tym wszystko juz dziala :-).

#312346  autor: express100
 23 sty 2009, 01:31
katarzynka007 pisze:Pisaliscie, ze przysluguje mi bramka sms multi box [czy jakos tak] i w niej 100 sms do wszystkich sieci miesiecznie.
Nie pisaliście, a pisałem :D :wink:
6,10zł to opłata miesięczna, ale Ty masz prawo do darmowego MULTI Box GOLD, a jeżeli pobiorą Ci pieniądze z konta, to zgłoś reklamację na [email protected] i muszą ją uznać i zwrócić Ci kasę.
TU masz regulamin.
A TUTAJ znajdziesz więcej informacji :wink:
Pozdrawiam sedecznie :-D

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#312388  autor: katarzynka007
 23 sty 2009, 13:00
pobrali po 6,10 ode mnie i od mamy [w tym samym czasie obie przeslysmy do orange na ta sama taryfe].

:roll:

ide piac reklamacje.

ps. kliknelam, dziekuje :)