• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #311979  autor: nexis
 21 sty 2009, 16:58
Kupiłam ostatnio SE W300i przedłużając umowę w Orange. Mam jednak z nim problem, ponieważ po podłączeniu go za pomocą kabla usb do komputera, komputer nie wykrywa połączenia z telefonem. Telefon również w żaden sposób nie reaguje. Kabel i komputer są na pewno w porządku, gdyż poprosiłam inną osobę, która też ma SE o podłączenie swojego telefonu za pomocą mojego kabla do mojego komputera i działało. Zastanawiam się nad oddaniem telefonu do naprawy w ramach gwarancji. Ale może ktoś wie co z moim telefonem jest nie tak i czy to jest usterka fabryczna?

#311989  autor: senshiro
 21 sty 2009, 17:17
Ja bym jeszcze spróbował podłączyć telefon do innego komputera. Jeśli na innym też nie będzie działać to można pomyśleć o oddaniu go do serwisu...

Obrazek

#311994  autor: butterfly
 21 sty 2009, 17:22
Zainstalowałaś sterowniki? Jeśli tak, to możesz jeszcze raz je zainstalować, uprzednio je wywalając.

#312009  autor: nexis
 21 sty 2009, 17:51
Nie mam niestety dostępu do innego komputera. Sterowników nie instalowałam. Mam je na płycie, ale tam są same pliki, bez instalatora. No i z tego co wyczytałam bodajże w instrukcji wynika, że aby zainstalować sterowniki najpierw muszę podłączyć telefon do komputera i komputer musi wykryć nowy sprzęt. Chyba że się mylę, to mnie poprawcie. Za to zainstalowałam oprogramowanie. PC Suite też nie wykrywa mojego telefonu.

#312025  autor: vinc
 21 sty 2009, 19:51
Włóż płytę ze sterownikami i podłącz telefon do kompa. Jak zostanie wykryte nieznane urządzenie Windows zacznie szukać sterowników, które znajdzie je na CD ;)

Obrazek

#312032  autor: nexis
 21 sty 2009, 20:08
W tym problem, że nie zostanie wykryte, bo komputer nie wykrywa telefonu. Nawet z płytą w środku nie wykrywa. Hmmm, chyba jednak zaniosę telefon do naprawy, bo widzę, że wy też już nie macie pomysłow co z tym zrobić. :wink:

#312034  autor: butterfly
 21 sty 2009, 20:14
Nic Ci nie zrobią... Bo co? To problem komputera, a nie telefonu wg mnie.

#312315  autor: nexis
 22 sty 2009, 22:47
Nie wiem właśnie. Ale według mnie to nie problem komputera, bo to trochę dziwne, że wykrywa wszystkie urządzenia podłączane przez usb, typu modem, drukarka, aparat fotograficzny, pendrive i inne telefony, a akurat mojego telefonu nie. No nic, jutro zaniosę go do salonu, zobaczę co będzie dalej. W każdym razie dzięki za pomoc. :wink:

#312352  autor: vinc
 23 sty 2009, 07:32
Spróbuj wgrać sterowniki Flash USB, powinno pomóc. Tak jak pisała butterfly to nie jest wina telefonu, a najprawdopodobniej kompa. W salonie nic Ci nie pomogą i wyślą komórkę do serwisu...

Obrazek

#318001  autor: nexis
 17 lut 2009, 17:49
Jeśli to kogoś zainteresuje, to odebrałam dzisiaj telefon z naprawy, wymienili mi płytę główną i teraz jest już OK. Także to jednak była wina telefonu, nie komputera. Temat można zamknąć. :-)

#318041  autor: yagi
 17 lut 2009, 19:57
Super, ze masz juz sprawny telefon :D

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)