• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #311377  autor: bakmak
 18 sty 2009, 17:43
witam,

mam dylemat, w tym momencie posiadam w taryfie kubali 75 jeden telefon, liczba minut jest zdecydowanie wystarczajaca zwlaszcza ze mam jeszcze te 5 numerow. Problem jest jednak z smsami. 600 smsow ktore moze w ramach abonamentu wyslac jest troche za mala, dlatego mam jeszcze 2 telefon w 36i6 i co miesiac kupuje starter za 9 zl zeby miec te smsy za 3 do plusa.
Ogolnie sytuacja jest dosc meczaca, 2 telefony. Zdecydowanie wolalbym 1. Nadarza sie okazja, mamie konczy sie oferta w erze i moglbym jej ta oferte z plusa ewentualnie odstapic.

Moje pytanie wiec brzmi, czy pozostac w tej sytuacji czy raczej np przejsc jedynie na karte. W zasadzie najwiecej smsow wysylam do dziewczyny ktora tez jest w plusie.

Zastanawialem sie nad ta oferta playowa w eshopie przy abonamencie 65 50 zl miesiecznie i te 9 miesiecy jeszcze dodatkowo taniej o 25 procent, wtedy przy stosunkowo nizszym abonamencie moglbym sobie pozwolic na kupowanie regularne karty do telefonu z 36i6 i przy tej ofercie calkiem przyjemne telefony sa do dyspozycji. dla porownania w abonamencie 55 w plusie nokia e51 kosztuje 99 zl a w play 1

#311380  autor: tomko111
 18 sty 2009, 17:48
bakmak, polecałbym przenieść numer do Playa, wtedy w ramach promocji otrzymasz 50% zniżki na abonament przez okres 6 miesięcy.
Czyli wybierając ofertę One Play 65 przez 6 miesięcy będziesz płacić 25zł miesięcznie, a przez kolejne 18 - 50zł.

Dodatkowo - proponuję kupno najdroższego telefonu w tym abonamencie, ewentualnie potem możesz sprzedać, kupić jakiś tańszy telefon, a za resztę kupować doładowania.
Samsung F480 - na allegro ok. 600zł, w Playu kupisz za 1zł.

#311400  autor: Vieslav
 18 sty 2009, 19:25
Tobie tylko na tych smsach zależy? W ogóle nie dzwonisz?

#311418  autor: yanek
 18 sty 2009, 20:10
Na Twoim miejscu zostawiłbym sobie tylko 36i6. Za te 3 zł masz nielimitowane smsy w plusie, na czym jak wspominasz Ci zależy. Dodatkowy abonament chyba wydaje się zbędny. Ładujesz za 30 co miesiąc, więc zostaje Ci jeszcze 27 zł na wykorzystanie na inne rzeczy niż smsy z panną :-D Dodatkowo jakbyś chciał sobie z nią pogadać to masz nielimitowane rozmowy z jednym numerem w plusie za 1,50 przez 1 dzień (lub za 10 przez miesiąc). No i jeszcze za każde odebrane 2 sekundy spoza sieci plus dostajesz 1 sekundę do wykorzystania w plusie.

Btw, coś kiedyś słyszałem o jakichś bonusach za regularne doładowanie konta, ale nie wiem jak to działa i czy jeszcze jest.

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#311655  autor: express100
 19 sty 2009, 21:58
W 36i6 masz dodatkowo usługę Chill Bill gdzie za wysłuchanie 3 reklam i odpowiedzi na 3 pytania dostajesz 1zł do wykorzystania do wszystkich sieci, z wyłączeniem uregulowania opłat za Gatka Szmatka i za nielimitowane SMSy w Esach Floresach, razem miesięcznie możesz dostać za reklamy 10złotych.
Dodatkowo dobrze by było gdybyś przeniósł numer z Plusa do taryfy One Play 65- TARYFA MIESIĄCA, bo w promocji taryfa miesiąca z przeniesionym numerem będziesz płacił 0,5(65zł-15zł)=0,5*50zł=25zł, tyle wyniesie abonament z przeniesionym numerem przez pierwsze 6 miesięcy, a później będziesz płacił 50zł do końca umowy.
Ceny w abonamencie przez pierwsze 6 miesięcy wyniosą 15gr/minutę do wszystkich sieci, 4gr/SMS=MMS do PLAY, 8gr/SMS=MMS do innych sieci, później do końca umowy 30gr/minuta do wszystkich sieci, 8gr/SMS=MMS do PLAY, 16gr/SMS=MMS do innych sieci, a poza abonamentem 39gr/minuta do wszystkich sieci, 10gr/SMS=MMS do Play, 20gr/SMS=MMS do innych sieci, 12gr/100kB, opłata za usługę Zbieraj minuty to 5zł., ale tego nie trzeba aktywować.
Więcej informacji o taryfie One PLAY 65:
:arrow: One PLAY 65
:arrow: Taryfa Miesiąca One PLAY 65
:arrow: Rabat za przeniesienie numeru
a tutaj zapoznaj się z ofertą sieci 36i6
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#311717  autor: Spiite
 20 sty 2009, 10:57
bakmak, Nie napisałeś ile dzwonisz miesięcznie i do jakich sieci, to ułatwiło by sprawę. yanek, Za regularne doładowanie konta bonus jest na pewno w Simplusie ale nie wiem czy w 36i6. Trzeba doładowywać nie rzadziej niż 25dni i wtedy zyskujesz 10% kwoty tegoż doładowania.

#311719  autor: bakmak
 20 sty 2009, 11:46
w sumie znajomi sa porosmieszczani we wszystkich sieciach, jednak nie dzwonie duzo, jak smsuje to w gronie ludzi z plusa stad to 36i6.
express100 powiedziales ze za przeniesienie numeru jest ta promocja 6 miesiecy abonament wynosi 25 zl, gdyby w eshopie kupowac telefon to takiego przenoszenia nie da sie zrobic? wtedy by mozna polaczyc ta promocje 9 miesiecy i znizki 25 % i tych 6 miesiecy z 50 procentami.

Kiedy nastanie czas ze wreszcie smsy wewnatrz sieci beda mialy lepszy przelicznik z jednej minuty!
przeciez czlowiek ktory ma telefon na karte niczym nie jest zobowiazany wiec moze zmieniac sieci jak chce a traktuje sie go lepiej:) no tak wiem bo jak podpiszesz umowe to nie trzeba o ciebie dbac drogi kliencie

#311746  autor: mariusz9a
 20 sty 2009, 14:34
bakmak, jeśli piszesz w gronie ludzi z Plusa to Play jest bez sensu. Co z tego że dostaniesz jakieś tam bonusy w postaci niższego abo itp. Ludzie z Plusa zaczną wtedy mniej do Ciebie pisać i dzwonić (stawka do Play jest wyższa niż do innych sieci). Moim zdaniem pozostaw sobie 36i6. Skoro nie dzwonisz dużo to może nawet 50zł Ci starczy na 3 miesiące (-9zł za nielimitowane SMSy/3m-ce).

#311747  autor: Spiite
 20 sty 2009, 14:45
mariusz9a pisze:Skoro nie dzwonisz dużo to może nawet 50zł Ci starczy na 3 miesiące (-9zł za nielimitowane SMSy/3m-ce)
Do tego należy dodać minuty z bonusa które uda Ci się uzbierać i jeśli będziesz chwile czasu to te 10zł z reklam na miesiąc wyciągniesz dodatkowo to daje 30zł/3miesiące.
Postaw na 36i6 i spróbuj przez miesiąc, to w końcu prepaid i jeśli nie spełni Twoich oczekiwań zawsze możesz schować kartę sim do szuflady lub wyrzucić do kosza i poszukać lepszej oferty.

#311972  autor: bakmak
 21 sty 2009, 16:20
na stronie jeszcze zaznaczone jest ze po podpisaniu umowy otrzymujemy 100 minut do wszystkich i 3000 do playa, rozumiem ze to jest jednorazowy bonus ktory mozna przez okres umowy wykorzystywac?

[ Dodano: 2009-01-21, 16:26 ]
gdybym sie zdecydowal na tego playa to w obszarze tych dostepnych telefonow jaki wedlug was jest godny polecenie, poczytalem sobie na forum odnosnie tych 6500 i jakis problemow z bateria i sliderem wiec to troche zniecheca, ale najbardziej to mnie interesuje e51 jezeli predkosc symbiana jest jest znacznie lepsza niz w poprzedniku.
Myslalem zeby wtedy ewentualnie pozostac dalej przy karcie a abonament juz bez telefonu zbyc rodzinie tylko ze simlock do nokii to chyba dosc spory wydatek....

#312064  autor: express100
 21 sty 2009, 21:58
Dostaniesz 3000minut do sieci PLAY i stacjonarnych przez 6 miesięcy po 500 minut, ale jeżeli ich w danym okresie rozliczeniowym nie wykorzystasz to niestety przepadną.
Ja polecam najbardziej LG KU990, który w Playu posiadam od miesiąca i mimo dotykowego panelu którego się bałem jest nie do zdarcia ekran jest 3 calowy.
Pytania o wybór telefonu możesz zadawać JEDYNIE na forum Jaki Telefon Wybrać? każdy post jest tam moderowany.
Pozdrawiam serdecznie :!: :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#312554  autor: jagood
 24 sty 2009, 10:40
gdzie jest informacja o tych 3000minut? jak to aktywować? bo nigdzie nie widzę o tym wzmianki a wczoraj przyszedł do mnie telefon z abonamentem one play 65?

#312568  autor: Rogi
 24 sty 2009, 11:37
mariusz9a pisze:Ludzie z Plusa zaczną wtedy mniej do Ciebie pisać i dzwonić (stawka do Play jest wyższa niż do innych sieci).
Ten argument strasznie mnie denerwuje. Co mnie to obchodzi jaką stawkę mają do mnie inni, może Play powinien jeszcze dodawać minuty dla ludzi z innych sieci jak podpisujesz umowę? To ich problem, że mają drożej. Będzie ktoś miał sprawę to zadzwoni i nie będzie na to patrzył. Nie chcą to niech nie dzwonią.

#312575  autor: mariusz9a
 24 sty 2009, 11:53
Rogi pisze:
mariusz9a pisze:Ludzie z Plusa zaczną wtedy mniej do Ciebie pisać i dzwonić (stawka do Play jest wyższa niż do innych sieci).
Ten argument strasznie mnie denerwuje. Co mnie to obchodzi jaką stawkę mają do mnie inni, może Play powinien jeszcze dodawać minuty dla ludzi z innych sieci jak podpisujesz umowę? To ich problem, że mają drożej. Będzie ktoś miał sprawę to zadzwoni i nie będzie na to patrzył. Nie chcą to niech nie dzwonią.
Mnie też to denerwuje, dlatego nie kupię aktywacji w Play dopóki stawki sie nie zrównają ;-) Poza tym autor tematu napisał że głównie pisze do Plusa, dlatego wybór Play jest dla mnie całkowicie bez sensu :-|
Napisałeś że jak nie chcą to niech nie dzwonią, ja bym nie chciał aby przez głupie kilka groszy moje rozmowy z kimś musiały trwać krócej :-( Jednak przy rozmowach trwających kilkadziesiąt minut różnica staje się potwornie duża i cały Play wcale nie jest taki opłacalny :-/ Odpowiesz że ja mogę zadzwonić bo mam tanio – niekoniecznie tanio (wewnątrz jest taniej niż stawka Play), poza tym to ja muszę oddzwonić co już naraża mnie na koszty których normalnie by nie było :-/ Więc opłacalność jest tutaj postrzegana tak trochę na około...

#312586  autor: Btk_Tomas
 24 sty 2009, 12:29
Tylko ilu użytkowników wie że dzwoniąc do Play płaci wyższą stawkę????
Ja stawiam że góra 20%.

#312593  autor: Rogi
 24 sty 2009, 12:46
Btk_Tomas pisze:Tylko ilu użytkowników wie że dzwoniąc do Play płaci wyższą stawkę????
Ja stawiam że góra 20%.
No dokładnie, stawiam że nawet mniej moich kontaktów wie o tym, że mam akurat w Play, bo numer przeniosłem z Ery.

Co do opłacalności to oczywiście fakt, ale nie jest to dla mnie argumentem dla wyboru sieci. Ale oczywiście każdy patrzy na co innego. Jak komuś się opłaca Plus czy Biedronka to proszę bardzo. Ja mam akurat pakiet złotówkowy w Play i nie interesuje mnie zbytnio ile zapłacę za daną rozmowę o ile to nie są to kolosalne różnice, a wiem że różnic nie ma, bo do wszystkich mam tę samą stawkę.