• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #311734  autor: Buhaha__ha
 20 sty 2009, 13:22
mam pare pytań co do tego nawy play na karte. Obecnie mam taryfe play karta 9 i kozystam z pakietu sms1000 i chciałbym wiedzieć czy jak przejde na taryfe nowy play na karte to czy dalej bede mógł kozystać z pakietu sms1000 czy nie. I jeszcze co jak w tej chwili mam spokojnie przekroczone 400zł za doładowania i smienie taryfe na nawy play to bede musiał ziebierac od zera czy może tak jak wte chwili jest i odrazu bede miał tanio w sieci?
Prosze o pomoc

#311735  autor: Jedrker
 20 sty 2009, 13:24
Buhaha__ha pisze:czy jak przejde na taryfe nowy play na karte to czy dalej bede mógł kozystać z pakietu sms1000 czy nie.
nie
Buhaha__ha pisze:o jak w tej chwili mam spokojnie przekroczone 400zł za doładowania i smienie taryfe na nawy play to bede musiał ziebierac od zera
dokładnie , od zera doładowania trza zbierać ;)

#311739  autor: Buhaha__ha
 20 sty 2009, 13:33
ojj to chyba mi sie nie opłaca ;P

Dzięki wielkie za pomoc

#311740  autor: Jedrker
 20 sty 2009, 13:37
Buhaha__ha pisze:ojj to chyba mi sie nie opłaca ;P
nie chyba tylko na pewno :mrgreen:
Na Twoim miejscu siedziałbym tylko w tej starej taryfie ;)
Tam masz poza tym co wymieniłeś bonusy za doładowanie od 50 zł wzwyż :mrgreen:
Ja siedzę w starej taryfie tylko abonamentowej, i nie zmienię jej pod żadnym pozorem :-D

#311750  autor: express100
 20 sty 2009, 14:51
Buhaha__ha pisze:mam pare pytań co do tego nawy play na karte. Obecnie mam taryfe play karta 9 i kozystam z pakietu sms1000 i chciałbym wiedzieć czy jak przejde na taryfe nowy play na karte to czy dalej bede mógł kozystać z pakietu sms1000 czy nie.
Ja zadałem takie pytanie w te wakacje eBOKowi PLAYa i odpowiedź brzmiała, że
Kod: Zaznacz cały
"Tak Pakiet SMS 1000 przechodzi do taryfy Nowy PLAY na Kartę"
Buhaha__ha pisze:I jeszcze co jak w tej chwili mam spokojnie przekroczone 400zł za doładowania i smienie taryfe na nawy play to bede musiał ziebierac od zera czy może tak jak wte chwili jest i odrazu bede miał tanio w sieci?
O to również zapytałem eBOK i odpowiedź brzmiała, że
Kod: Zaznacz cały
"Bilians doładowań przepada w momencie zatwierdzenia kodu *107#"
ale po co Ty w ogóle chcesz na to przejść? Przecież mając uruchomiony jeden z pakietów:
Minuty na deser
30minut za 3zł
30minut za 9zł do wszystkich
To nawet gdybyś miał 19groszy/minutę do play i stacjonarnych to i tak pierwsze co to by schodziło to pakiet 30gr. i 10gr.
Nawet gdybyś przy doładowaniu 40 lub 50zł w promocji "Nakarm swoje konto", czy "30 minut dogadania" dostał 40, czy 30minut do PLAY i stacjonarne na 30dni to i tak wpierw zeszłoby z pakiety do wszystkich sieci :x
Schodzenie minut
:arrow: Promocja wybrany numer
:arrow: Pakiety do wszystkich sieci
:arrow: Zbieraj minuty
:arrow: Nakarm swoje konto i minuty dogadania
:arrow: Premia w promocji Starter 3
:arrow: Premia w promocji PAKIET 10zł za 5zł
:arrow: Konto główne

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#311766  autor: bolek2004
 20 sty 2009, 15:26
Pakiet 1000sms przepada, po przejściu na NPnK trzeba od nowa zbierać doładowania.
Co do przejścia to się wogóle nie opłaca ,ale dużo ludzi będzie się zastanawiać nad tym bo wchodzi ten pakiet 30 minut do wszystkich sieci za free i napewno dużo ludzi się na to nabierze.