• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #292957  autor: Oliver85
 16 paź 2008, 10:58
Witam serdecznie.

Czy ktos z was posiada ten telefon ? Chcialbym sie dowiedziec troche na jego temat, bo bardzo mi sie spodobal. Jaki jest, jak sie sprawuje, czy nie ma luzow, jak dlugo trzyma bateria, czy klawiatura qwerty do dobre rozwiazanie ? Nie zalezy mi na bajerach tylko na telefonie do dzwonienia i pisania. On jest raczej cienki i dlatego mi sie podoba, bo nie lubie cegiel w spodniach.

z gory dzieki za porady.

#293597  autor: nisia
 20 paź 2008, 17:33
Mam ten telefon od pięciu dni. Cały czas próbuje go do końca rozgryźć, cały czas się "bawię" więc na razie nic nie mogę powiedzieć na temat baterii. Natomiast ekran dotykowy jest tylko przy wybieraniu numeru, mimo wielu opinii jest alarm wibracyjny i wszystkie inne podstawowe funkcje i bajery. Aparat i kamera też w porządku. Do wysuwanej klawiatury oczywiście każdy musi się przyzwyczaić ale i tak moim zdaniem malutkie klawisze nie będą dobre dla osób o dużych palcach ;) Jedyne co mnie nie zadowala w tym telefonie to to, że 3 z 4 skrótów są narzucone oraz to, że telefon czasami po prostu wolno "chodzi". Mam też problem z podłączeniem kabla do komputera, nie znam się za bardzo na tym ale jest napisane, że dysk jest niesformatowany a jak już kliknę na "formatuj" to jest napisane, że nie wykryto dysku. Jeśli ktoś wie co z tym zrobić bardzo proszę o pomoc ;)

#293729  autor: kowcio
 21 paź 2008, 14:53
Masz kartę pamięci w telefonie? Jeśli tak, wejdź w galerię (nie wiem gdzie dokładnie w tym LG znajdują się pliki), będzie karta pamięci, dajesz opcje, (s)formatuj. Raczej pomoże. Pamiętaj, że wszystkie dane zostaną usunięte z karty pamięci.

#294918  autor: nisia
 28 paź 2008, 14:34
Po dłuższym używaniu telefonu stwierdzam iż:
- telefon jest bardzo wolny
- klawiatura nadaje się dla osób o malutkich paluszkach
- zdjęcia robione w dzień są kiepskiej jakości, w nocy nie wychodzą wcale bo nie ma lampy
- wibracje są znacznie mniej odczuwalne niż w innych telefonach, które posiadałam
- są narzucone 3 z4 skrótów klawiatury co mi wcale nie przyspiesza korzystania z telefonu
- bateria trzyma max 3 dni (bez "zabawy")
- nie da się zminimalizować odtwarzacza muzyki ani radia
Ogólnie telefon ma po prostu ładny, inny, nowoczesny wygląd a funkcjami nie zachwyca a wręcz odrzuca po dłuższym korzystaniu... A tani nie był... :smt010
 #310783  autor: Rilla
 15 sty 2009, 22:03
Witam,
Rozważam zamienienie mojego wysłużonego Samsunga SGH-E380 na to LG, głównie ze względu na klawiaturę QWERTY, jednak mam trochę wątpliwości.
Przeczytałam chyba wszystko co udało mi się znaleźć tu i na innych forach o tym telefonie.

Tak więc:
1. Jak to jest z tym obracaniem ekranu? Przełącza się automatycznie przy otwarciu klawiatury, niezależnie od aktywnej funkcji, czy np. tylko przy pisaniu smsów? Można obsługiwać telefon w pełnym zakresie z poziomu rozsuniętej klawiatury, czy trzeba się bawić w obracanie go do pionu, żeby wybrać coś z menu, np. książkę telefoniczną?
2. Odtwarzanie multimediów - znam formaty, wszystko pięknie, ale... Filmy, czy można je oglądać poziomo i na pełnym ekranie? A odtwarzacz MP3, czy daje się minimalizować? (Wiem, że niektóre LG minimalizują po wciśnięciu bocznego klawisza funkcyjnego mp3.)
3. Czy prócz MP3 i Video, odtwarzane są jakieś inne media? Np. pliki tekstowe? (Jeśli tak, to w jakim formacie i jak wygląda ich odczytywanie?)
4. Gry - nie jestem specjalną miłośniczką, teraz grywam czasem w sudoku;) stąd moje pytanie: jakie gry są preinstalowane i jak jest z dostępnością innych gier? (Domyślam się, że obsługuje gry JAVA) Szczególnie tych dedykowanych, które działają w poziomie, bo to żadna frajda ściągnąć coś, przy czym trzeba się będzie nieludzko gimnastykować :P
5. Słuchawki - jakie jest złącze? Zwykły mały jack, czy jakieś specjalne uniemożliwiające podpięcie innych niż oryginalne słuchawek?

Jeśli coś mi się jeszcze przypomni, to napiszę, tymczasem bardzo proszę o odpowiedzi i personalne wrażenia dotyczące tego telefonu :)

Pozdrawiam,
Rilla
Ostatnio zmieniony 15 sty 2009, 22:42 przez Rilla, łącznie zmieniany 2 razy.

#310785  autor: vinc
 15 sty 2009, 22:17
Podobny temat istniał w dziale zanim założyłaś temat. Wobec tego na przyszłość zanim coś napiszesz użyj funkcji szukaj. Tematy scaliłem.

Obrazek

#317928  autor: ewka
 17 lut 2009, 11:42
czytam opinie i pytania na temat tego lg ks360 i tak jak wczesniej bardzo go chcialam tak zaczynam sie zastanawiac, chyba warto bylo by wziaść go do reki (ale nie atrape) i chwile sie pobawic. Chcialabym wiedziec czy ten telefon jest latwy w uzytkowaniu jesli chodzi o jego menu bo nie mam zamiaru kupic telefonu w ktorym wszystkiego bede szukac z instrukcją obsługi pod pachą. Poza tym chcialabym wiedziec czy moge sobie segregowac np. muzykę czy musi byc to wszystko razem wymieszane w folderach.

ewka

#319069  autor: madziara135
 22 lut 2009, 19:07
Posiadam ten telefon od 2 tygodni i generalnie jestem zadowolona. Jest inny a głównie o to mi chodziło. Fajnie się prezentuje. Co do odtwarzacza to jest nieprawdą, że nie można go zminimalizować. Klawiatura dla osób z małymi palcami ;) zdjęcia nawet fajnie wychodzą. Bateria krótko trzyma to fakt. Obsługiwać telefon można na trzy sposoby, więc obsługa nie jest zbyt skomplikowana choć na pierwszy rzut oka może tak się wydawać. Ogólnie nie żałuje, że zakupiłam ten telefon ;)

#319405  autor: ewka
 24 lut 2009, 09:34
Dzięki za odpowiedz. W sumie to mam małe palce wiec klawiaturka była by ok:) ale zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Na tej stronie i wielu innych jest napisane w funkcjach telefonu że nie posiada on wibracji. Czy to jest prawda? bo dla mnie to ma duze znaczenie. Niektórzy urzytkownicy twierdzą że wibracje są ale ja w to nie wierze bo tak samo było z samsungiem gdzie ludzie uwazali iż mozna ustawic mp3 na dzwonek sms a to jest bzdura poniewaz nie ma takiej mozliwosci zreszta sama rozmawialam z facetem który promuje samsungi. I dlatego chce wiedziec czy są wibracje w tym lg ks360???!!!

ewka

#324332  autor: zaqzaq
 21 mar 2009, 18:13
nie zgodze sie z tym co napisała nisia odnośnie robienia zdjęc. Nie jest prawdą ze zdjęcia są kiepskiej jakosci - uważam odwrotnie ze jakośc ich jest na dobry+ .. zaraz sie odezwa fani SE i 5mln pixeli - nie pixele decydują o jakości zdjęcia tylko optyka i soft. I jeden jeszcze plus niepodważalny - szybkośc robienia zdjecia jest w tym telefonie bardzo dobra, czego sie nie da powiedziec o SE a to jest BARDZO wazne chyba ze ktos chce fotografować tylko drzewa i domy. I nie uważam ze telefon jest bardzo wolny. Wg mnie chodzi normalnie a co do klawiatury to poprostu trzeba sie do niej przyzwyczaic jak sie decydowało na taki model.

N5530, XP Ray, Lumia 800, Wave 3