• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#310593  autor: tomko111
 15 sty 2009, 11:31
A ja proponuję przejść do Playa, ze względu na rozpoczynająca się promocję od dnia dzisiejszego.

Wybierając taryfę One Play (166 minut do wszystkich miesięcznie), otrzymujesz pakiet złotówek 65zł co miesiąc, minuta w cenie 39gr, sms 20gr do wszystkich sieci.

Po pierwsze przez cały okres umowy (24 miesiące, bądź 36) będziesz płacić za abonament 50zł (15zł obniżki), jeżeli dodatkowo przeniesiesz numer to przez pierwsze 6 miesięcy będziesz płacić 50% kwoty 50zł, czyli 25zł.

Podsumowując, bierzesz abonament za 65zł, przez 6 miesięcy płacisz za niego 25zł, a przez kolejne 18 miesięcy 50zł.

Kto Wam da lepsze warunki? Nikt. Dodatkowo telefony w super niskich cenach!

Nokia 6500 slide - 1zł
Samsung F480 - 1zł

brawo dla Playa... :D

#310599  autor: maciek_28
 15 sty 2009, 11:50
no nie wiem czy takie brawo, widzialem lepsze oferty

Obrazek

#310605  autor: tomko111
 15 sty 2009, 12:10
maciek_28, tak?
To podaj mi ofertę na abonament lepszą niż ma Play, a stawiam piwo. (oczywiście tylko polscy operatorzy)

#310689  autor: azerus
 15 sty 2009, 17:48
Wg mnie tez bez sensu. Jezeli chodzi o oferte blueconnect to jest najlepsza na rynku i cenowo i zasiegowo bo to chyba najwazniejsze jest w necie mobilnym. Jezeli masz wszystko w biznesie to tym bardziej. Czytalem i mam znajomych i brata ktorzy tez maja telefon wlasnie w opcji biznes i naprawde chwala. Masz numery za grosze itd. Wracajac do internetu. W Erze placisz 48zl za 1gb i masz zasieg naprawde w calej Polsce, zas w Play placisz 45zl za wiekszy limit, ale za bardzo okrojony zasieg. Plus nie wiem znajomy ma ale nie pytalem o zdanie. Sadzac po stronach w sieci watpil bym w jego wyzszosc... Orange, chyba tak samo jak Plus. Ostatnio czytalem artykul ze babka wziela i nie miala zasiegu:/

#310696  autor: Artur051
 15 sty 2009, 18:08
Adasko pisze:i NIE PODOBA MI SIĘ PODEJŚCIE ERY DO STAŁYCH ABONENTÓW. Większe promocje skierowane są do nowych abonentów (typowy chwyt marketingowy) jednak stały też coś się należy.
Szkoda, że przy przedłużeniu umowy nie kontaktowałeś się z Działem Utrzymania Klienta. Skoro twoje rachunki to 600zł z pewnością wynegocjowałbyś niezłe warunki i promocje.

#310704  autor: Adasko
 15 sty 2009, 18:42
Artur051, w Erze mam łącznie 4 umowy (jak wyżej pisałem), ale każda z nich kończy się w innym czasie. Np. w czerwcu kończy się moja 2-letnia umowa dla blueconnect SOLO, chciałbym nowego notebooka z nowym modemem, nie wiem tylko czy jest to technicznie możliwe. Ewentualnie wypowiem umowę dla tego numeru zgodnie z dniem, w którym się kończy i w to miejsce wezmę zestaw z notebookiem. Chyba, że jako Era-Ekspert masz dla mnie jakieś wskazówki.

www.ADASKO.BYTOM.pl - Krajowe Usługi Transportowe - Zapraszam

#310798  autor: Artur051
 15 sty 2009, 22:50
W Erze panuje zasada taka, że jak chcesz jakieś ulgi to musisz "się targowac" i brac ich na pewien sposób. A mianowicie: Tuż przed końcem umowy lub miesiąc do 2ch max najlepiej poprzez [email protected] pytasz o ofertę przedłużeniową dla Ciebie. Za pierwszym razem pamiętaj oferta nie będzie najlepsza. Więc musisz napisac, że dziękujesz i skorzystasz najprawdopodobniej z usług innego operatora (zapytaj się o procedurę przeniesienia numeru). W tym momencie skontaktuje się z tobą ktoś z działu utrzymania klienta z dużo lepszą ofertą. Będą przedstawiac Ci korzystne warunki - tutaj trzeba wykazac się talentem negocjacyjnym. Kiedy już Nowa oferta będzie przygotowana dla Ciebie, jeśli będziesz zadowolony akceptujesz ją i przedłużasz umowe, jeśli nie - przenosisz numer. (Podczas przenoszenia numeru też będą do Ciebie dzwonic kilkukrotnie z różnymi lepszymi ofertami, abyś tylko u nich został). Otóż cała filozofia jak miec lepszą ofertę niż nowi użytkownicy w sieci Era ;].

Odchaczając jednak troszkę z tematu: niebawem najprawdopodobniej rebranding Ery na T-Mobile. Po rebrandingu w ofercie najprawdopodobniej zmieni się sporo, gdyż będą chcieli ją wypromowac. Także przynajmniej moim zdaniem lepiej zostac narazie w PTC zwłaszcza że wizja promowania nowej marki przez T-Mobile zawsze opiera się na wielu wielu promocjach/zniżkach itp itd ;]. (Doświadczenie tej marki z innych krajów, gdzie ją wprowadzono).
Pozdrawiam ;].

#310856  autor: Guciu
 16 sty 2009, 10:18
tomko111 pisze:
Kura pisze:Co do tych 500 minut do play i na stacjonarne jest mały haczyk ... są one wykorzystywane dopiero po tym jak wykorzystasz WSZYSTKIE darmowe minuty do wszystkich sieci!
Otóż jesteś w błędzie kolego. Ten pakiet 500 minut do Play i na stacjonarne wykorzystywany jest przed pakietem złotówek. :)

http://dlafirm.playmobile.pl/resources/ ... 1.2008.pdf

tabela nr 5.

jednoznacznie wychodzi, że jednak wykorzystywane są najpierw minuty do wszystkich (mimo, iż dzwonisz np. do PLAY) a dopiero później darmowe minuty do PLAY. Przynajmniej jeśli chodzi o ofertę dla firm.

#310871  autor: tomko111
 16 sty 2009, 11:35
Guciu, ja piszę o ofercie dla klientów indywidualnych, więc nie wprowadzaj mnie w błąd.

#310875  autor: maciek_28
 16 sty 2009, 11:42
Artur051 pisze:W Erze panuje zasada taka, że jak chcesz jakieś ulgi to musisz "się targowac" i brac ich na pewien sposób. A mianowicie: Tuż przed końcem umowy lub miesiąc do 2ch max najlepiej poprzez [email protected] pytasz o ofertę przedłużeniową dla Ciebie. Za pierwszym razem pamiętaj oferta nie będzie najlepsza. Więc musisz napisac, że dziękujesz i skorzystasz najprawdopodobniej z usług innego operatora (zapytaj się o procedurę przeniesienia numeru). W tym momencie skontaktuje się z tobą ktoś z działu utrzymania klienta z dużo lepszą ofertą. Będą przedstawiac Ci korzystne warunki - tutaj trzeba wykazac się talentem negocjacyjnym. Kiedy już Nowa oferta będzie przygotowana dla Ciebie, jeśli będziesz zadowolony akceptujesz ją i przedłużasz umowe, jeśli nie - przenosisz numer. (Podczas przenoszenia numeru też będą do Ciebie dzwonic kilkukrotnie z różnymi lepszymi ofertami, abyś tylko u nich został). Otóż cała filozofia jak miec lepszą ofertę niż nowi użytkownicy w sieci Era ;].

Odchaczając jednak troszkę z tematu: niebawem najprawdopodobniej rebranding Ery na T-Mobile. Po rebrandingu w ofercie najprawdopodobniej zmieni się sporo, gdyż będą chcieli ją wypromowac. Także przynajmniej moim zdaniem lepiej zostac narazie w PTC zwłaszcza że wizja promowania nowej marki przez T-Mobile zawsze opiera się na wielu wielu promocjach/zniżkach itp itd ;]. (Doświadczenie tej marki z innych krajów, gdzie ją wprowadzono).
Pozdrawiam ;].
a to dotyczy tez starych uzytkownikow? nie orientujesz sie jak to bedzie? czy bedzie mozna wtedy od nich odejsc? zastanawiam sie, bo niby zmiana marki to nie jest zmiana podmiotu z ktorym podpisalo sie umowe, a co za tym idzie stali klienci moga nie dostac nic z tego rebrandingu?? to jak to bedzie?

Obrazek

#310877  autor: Artur051
 16 sty 2009, 12:16
maciek_28 pisze:a to dotyczy tez starych uzytkownikow? nie orientujesz sie jak to bedzie? czy bedzie mozna wtedy od nich odejsc? zastanawiam sie, bo niby zmiana marki to nie jest zmiana podmiotu z ktorym podpisalo sie umowe, a co za tym idzie stali klienci moga nie dostac nic z tego rebrandingu?? to jak to bedzie?
Jak to nic nie dostaną? Sa związani z PTC od dłuższego czasu ;]. PTC nie zmienia się jedynie zmnienia nazwę Era na T-Mobile i dojdą nowe promocje, aby wypromowac markę. Poza tym nic sie nie zmieni no może oprócz bardziej wzmożonej niż dotychczas rozbudowy sieci.

[ Dodano: 2009-01-16, 12:21 ]
Temat zaczął trochę zbaczac na inną stronę. O rozważaniach na temat T-Mobile i zapytaniach odnośnie tej sieci prosiłbym o pisanie w temacie: "Era.... Czy T-Mobile celowo niszczy polską markę?"

Bo w ten sposób powstaje offtop ;/ .

#310881  autor: Adasko
 16 sty 2009, 12:45
Artur051, więc ja jako założyciel wątku :) przekieruję rozmowy na właściwy tor.

Czyli, by zyskać nowego notebooka z blueconnectem muszę "zamknąć" dotychczasową umowę na blue solo po okresie jej trwania? Czy traktować to raczej tak jak zmianę taryfy i telefonu (w tym przypadku telefon = notebook) ?

#310883  autor: Artur051
 16 sty 2009, 13:11
Musisz ją po prostu "przedłużyc" wraz ze zbliżającym się końcem umowy do 1-2ch miesięcy (tu najlepiej pytac o ofertę specjalnie przygotowaną dla Ciebie przez [email protected] tak jak wcześniej pisałem). Jeśli nowa oferta ci podpasuje - bierzesz, jeśli nie - odrzucasz ;p.

Przez [email protected] po odezwie z działu utrzymania klienta zyskac możesz dużo więcej niż poprzez wizytę w tradycyjnym salonie.

#310923  autor: Adasko
 16 sty 2009, 15:58
Artur051, Serdeczne dzięki za te informacje. Tyle postów a tylko Ty rozwinąłeś temat należycie i rozwiałeś wątpliwości. Jako autor wątku uważam go za gotowego do ZAMKNIĘCIA. Jeszcze raz Dzięki

#310927  autor: Artur051
 16 sty 2009, 16:24
Spoxik.

#310987  autor: eski
 16 sty 2009, 22:00
dokladnie, procedura jest taka sama tylko ze zamiast telefonu wezmiesz sobie laptopa ktorego i tak pewnie dostaniesz po nizszej cenie niz gdybys bral pierwszy raz. Jak nie patrzec jestes u nich juz dluzszy czas. Tak wiec licze ze nie zmienisz operatora bo jednak Era jest naprawde spoko. Co jak co ja sie przymierzam do Hp mini naprawde super oferta!

#311008  autor: Adasko
 16 sty 2009, 22:47
eski, mały szantaż będzie na pewno, ale wszystko w granicach rozsądku. Ja mam nadzieję, że dojdzie coś poza HP Mininote, HP Compaq 6702s i Fujitsu Siemens. Mam aktualnie dwa lapki, Acera i HPka, w sumie HP ma u mnie większe względy, ogólnie za design, jakość obudowy i cristalbrite view :). Kiedy mniej więcej wchodzi T-mobile ?

#311062  autor: Artur051
 17 sty 2009, 12:37
Adasko pisze:Kiedy mniej więcej wchodzi T-mobile ?
Do połowy tego roku rebranding ma zostac sfinalizowany wg planów zarządu PTC.

#311642  autor: eski
 19 sty 2009, 21:00
Sam przymierzam sie do mini HP, bo oferte maja dobra za 89zl to chetnie placic bede, a dodatkowy net sie zawsze przyda. A jakiego masz HPka ? Mini czy jakiegos innego ?? jestem ciekaw jak ten mini sie sprawuje.

#312933  autor: marcinb
 25 sty 2009, 16:40
Czy koszt przeniesienia to (nadal) 50 zł?
Wydaje mi się, że coś słyszałem że miała być obniżka do 30 zł ??

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.