• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#310054  autor: marcino94
 12 sty 2009, 21:29
głośniki grają wystarczająco (dadzą rade mnie obudzić :wink: ) a muzyki na głosniku nie słucham więc dźwięk nie musi być ani wyraźny ani głośny :P ogólnie telefonik bardzo przyjemny:) tylko na razie mam simlocka na plusa i brandowany soft plusa. a przez kabelek serwisowy w domowym zaciszu da rade wgrać niebrandowanego softa i ściagnąć simlocka?

#310056  autor: yagi
 12 sty 2009, 21:32
marcino94 pisze:a przez kabelek serwisowy w domowym zaciszu da rade wgrać niebrandowanego softa i ściagnąć simlocka?
Co do softu to wystarczy zmienic CDA i SEUS sam wgra Ci niebrandowany soft. Kabel z zestawu wystarczy.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#310065  autor: marcino94
 12 sty 2009, 21:38
yagi pisze:Co do softu to wystarczy zmienic CDA i SEUS sam wgra Ci niebrandowany soft.
jaśniej proszę jeśli można bo w tych sprawach to ja jestem kompletny laik :P

#310446  autor: marcino94
 14 sty 2009, 17:48
Robie wszystko tak jak w pierwszym sposobie ale nie umiem wrzucić plików do folderu custom. Nie wiedziałem a jednak kliknąłem "FS Shutdown" i teraz jak włączam pojawia sie ekran startowy a później błąd o treści: "Configuration error. Please contact your network operator or service centre" i dalej nic:(

#310511  autor: yagi
 14 sty 2009, 21:38
Probowales jeszcze raz flashowac telefon? Telefon sie nie uruchamia? Wyglada na totalny pad softu... Jak nie dasz rady sam to zostaje serwis...

Obrazek

#310519  autor: marcino94
 14 sty 2009, 22:01
Wiem co źle zrobiłem... nie mogłem skopiowac plików do folderu custom i je po prostu pominąłem... dopiero jak jeszcze raz ściągnąłem a2 uploader z innej stronki te same pliki skopiowały sie bez problemu. Teraz wszystko jest ok:) Zauważyłem radykalną różnice w dzialaniu telefonu: na sofcie z Plusa telefon baardzo zamulał i wogóle ciężko sie cokolwiek robiło na telefonie. Teraz wszystko działa bardzo szybko bez żadnych problemów.

#310556  autor: butterfly
 14 sty 2009, 23:46
yagi, chciałabym tylko zauważyć, że już od kilku postów ten temat nie jest nt OPINII o W890. :wink:

#310799  autor: yagi
 15 sty 2009, 22:50
Widze. Koniec offtopa ;) Choc dzieki temu wiecej wiadomo jak dziala telefon po zmianie softa z Plusa na Generic, a to juz wazna opinia :-D

Obrazek

#310866  autor: marcino94
 16 sty 2009, 11:10
yagi pisze:Choc dzieki temu wiecej wiadomo jak dziala telefon po zmianie softa z Plusa na Generic, a to juz wazna opinia
dokładnie :D jeszcze dodam że dzięki tej zmianie odblokowuje sie Flash Menu. Jedyny plus Flash Menu to to że... ładnie wygląda :D poza tym to telefon w głównym menu troche zwalnia ale np w menedżerze plików działa już dobrze :)

#332772  autor: kolpaw
 01 maja 2009, 23:13
Cześć, moze sie tak wyrywam ale też chciałbym coś powiedzieć na temat w890i którego posiadam.

Najpierw chce zacząć od wad:
- ten przycisk od aparatu, niestety wadliwy, podczas rozmów robią się zdjęcia, nawet podaczas oglądania filmów
- wadliwy soft - po napisaniu smsa, restartuje się telefon poprzedzając informacją ("Karta SIM nieaktywna") - akurat to można zwalczyć updatem softa (PC Suite) i (Se Update Service)
- mała żywotność baterii (u mnie trzymała od nowości max tydzień, teraz trzyma 4-5 dni)
- zdjęcia, w nocy czy nawet wieczorem są tragiczne, nic nie widać.
- denerwujący czujnik światła.
- nie da się robić fotek aparatem z przodu...

Teraz czas na plusy:
- czytelny wyświetlacz, dobrze widać szczegóły na fotkach
- obsługuje karty M2 nawet 8GB
- można uruchomić wiele gier/aplikacji naraz i się nie zawiesza
- dobry W (walkman)
- dosyć mały (9mm grubości x 10cm długości x 4,5cm szerokości)
- 3G (to zaleta, jak dla mnie, kożystam z iPlusa i mam szybkiego neta przez BT)
- no i brak joysticka, który w k800i oraz k750i był dla mnie utrapieniem, w obydwu przypadkach rozwalił się po ok. 9 miesiącach.

To na tyle co zdążyłem zauwarzyć przez 2 miechy używania tego fona...

PzDr.

#332777  autor: orson_dzi
 01 maja 2009, 23:37
kolpaw pisze: - mała żywotność baterii (u mnie trzymała od nowości max tydzień, teraz trzyma 4-5 dni)
I, że to jest mało :shock: .
kolpaw pisze:- dobry W (walkman)
Nawet w pomieszczeniu, gdzie jest idealna cisza muzyka jest za cicha i za słaba jakościowo.
kolpaw pisze:- ten przycisk od aparatu, niestety wadliwy, podczas rozmów robią się zdjęcia, nawet podaczas oglądania filmów

Jakim cudem zdjęcia podczas rozmowy?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#332779  autor: kolpaw
 01 maja 2009, 23:51
Co do tych zdjęć, mam wadliwy przycisk, i jest bardzo czuły, podczas rozmowy włącza się aparat(jak sie długo trzyma przycisk) to robą się zdjęcia. Chcesz? to ci takie pokaże xD

Co do walkmana, mam telefon z tej serii pierwszy raz i dla mnie jest wystarczająco.

A co do baterii, mamy 21 wiek, ale baterie nadal gówniane, telefon moim zdaniem mało trzyma ;/

Zrobiłem update softa, przez SE updatera, i zobaczymy czy przestanie sie restartować po każdym SMSie xD

@edit by me xD ;

Oto te fotki które robiły sie podczas rozmowy telefonicznej (jechałem rowerem)
http://i43.tinypic.com/xqgah2.jpg
http://i39.tinypic.com/bff95w.jpg

#332781  autor: orson_dzi
 02 maja 2009, 00:02
:smt005 No ok.
Ale przycisk aparatu nie jest zablokowany przypadkiem przy rozmowie? Robienie zdjęcia powinno ją wg. mnie przerwać w takim razie.

21 wiek mamy i baterię trzymają coraz mniej, bo telefony mają coraz więcej funkcji. Powiem Ci, że W890i pod względem baterii jest ścisłą czołówką.

Seria W od SE jest bardzo słaba już od dawna. Stare modele, jak W800,W810i czy W850i grały dobrze. Teraz jest bardzo biednie z modelu na model.

#332785  autor: orson_dzi
 02 maja 2009, 00:42
W granicach 50 zł, bo takie są koszta w programie z tego co pamiętam.

#332788  autor: butterfly
 02 maja 2009, 05:36
kolpaw pisze:- denerwujący czujnik światła.
To go sobie zasłoń ;]
kolpaw pisze:- nie da się robić fotek aparatem z przodu...
W SE nigdy to nie było możliwe. Chyba, że wgrasz patch. Poza tym po co fota tak niskiej jakości?
- mała żywotność baterii (u mnie trzymała od nowości max tydzień, teraz trzyma 4-5 dni)
LOL, kup sobie fon z biało-czarnym wyświetlaczem to będzie Ci trzymał tydzień. Jak na telefon to jest dugo.

#332813  autor: marcino94
 02 maja 2009, 12:59
kolpaw pisze:Wiesz może ile kosztuje (średnio) zdjęcie simlocka z tego fona?
Możesz ściągnać sam w domu gdyż platforma A2 została złamana :wink:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=32813
Ja w serwisie zapłaciłem 40zł :wink:

#332822  autor: kolpaw
 02 maja 2009, 14:38
Kolego dzięki za linka, właśnie usunołem simlocka :) i mam play fresz na karte xDD

A czy da się jakoś zrobić żeby nie mieć "Plusowego" softa ?? tzn bez tych ich grafik, hiperłącz oraz przeglądarka żeby nie wchodziła odrazu na ich strone??