• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #309662  autor: pturkowski
 10 sty 2009, 22:42
Witam,
jestem tu nowy i to jest mój pierwszy post. Przeszukałem tematy niestety nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Na telefonach mało się znam - głównie kupowałem te za 1zł w promocjach do abonamentu, a teraz założyłem własną działalność i pokusiłem się na Omnię, i mam z nią taki mały problem. Sama łączy mi się z Internetem poprzez GPRS zdaje się. Czy ktoś wie, gdzie w tym telefonie to wyłączyć ?

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam,
Piotr Turkowski

#309682  autor: mariusz9a
 10 sty 2009, 23:50
Czy czasami nie jest aktywna opcja sprawdzania poczty elektronicznej? A może opcja aktualizacji Windowsa? Czy zamknięte są przeglądarki internetowe (czy czasami nie pracują w tle)? To samo jeśli chodzi o inne aplikacje korzystające z Internetu (czy nie pracują w tle)?

#309704  autor: vinc
 11 sty 2009, 10:35
pturkowski pisze: Sama łączy mi się z Internetem poprzez GPRS zdaje się. Czy ktoś wie, gdzie w tym telefonie to wyłączyć ?
Są dwie opcje. Pierwsza wyłączasz GPRS u swego operatora, a druga to instalujesz aplikacje NoData dzięki temu możesz sam wyłączać i włączać możliwość połączenia GPRS.

Obrazek

#309838  autor: Tafel
 11 sty 2009, 20:08
A ja mam pytanie, mógłby ktoś mi na priv napisać, czy jest możliwość jeżeli mam omnie z plusa wgrania softu samsunga? Takiego żeby np. na starcie telefonu nie pojawiał mi się logotyp plusa? z góry dzięks

Bywają marzyciele, którzy obchodzą rocznice pojawienia się ich fantastycznych wizji

#309873  autor: wtd
 11 sty 2009, 22:09
Oczywiście że jest. Na pewno gdzieś w internecie są gotowe ROMy do tego. I to na pewno lepsze niż te firmowe samsunga. Poszukiwania proponuję rozpocząć do forum XDA-dev.

#309877  autor: Orfi
 11 sty 2009, 22:39
Sam sobie możesz wgrać takie oprogramowanie,ale w serwisie niestety odmówią i co najwyżej wgrają Ci nowsze z Plusa brandowane. Miałem tak z E51,że serwis odmówił mi na gwarancji wgrania czystego producenckiego oprogramowania a updatowali operatorskie.

Orfi

#314565  autor: krakus111
 01 lut 2009, 00:45
Witam.Mam serdeczną prośbę i pytanie-jak skopiować z Nokii 7650 kontakty i archiwalne wiadomości do Samsunga i900 Omnia? Między Nokiami nie ma żadnego poblemu,ale Samsunga jeszcze nigdy nie miałem.Robić to ręcznie-szkoda czasu!!!Telefon będę miał dopiero za dwa dni,ale już rodzi się ten problem.Za cenne wskazówki z góry dziękuję,pozdrawiam.

Witam.Mam serdeczną prośbę,jak skopiować kontakty i wiadomości z nokii 7650 do samsunga i900 omnia.Dopiero będę miał ten telefon pojutrze,ale już się do tego przygotwuję.Za doradztwo w tym zakrsie z góry dzękuję.Pozdrawiam i czekam na info.

#314580  autor: vinc
 01 lut 2009, 09:10
krakus111 trochę nie ten temat... zobacz tu KLIK

Obrazek