• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #309020  autor: macOS22
 07 sty 2009, 21:42
Kiedy chce wysłać na jakąś inna komórkę program lub grę, to wyskakuje mi że plik jest zabezpieczony, tylko nie wiem czym i przez kogo? Co mam zrobić, żeby móc wysyłać różnego rodzaju pliki przez bluetootha. Dodam że próbowałem wysłać na n82, na 6500 i na se k800i. Proszę o jakieś rady

ericsson A1018S→alcatel OT101→nokia 3210→siemens CX 65→motorola L7→se K750i→n95→??

#309030  autor: bartus1993
 07 sty 2009, 22:11
Na S.E K800i oraz Nokię 6500(classic czy slide) nawet jak wyślesz to nie odpalisz bo nie ma symbiana, a pliki .sis są tylko na symbiana. Nie chcesz wysłać czasem zainstalowanej już gry czy tylko instalkę?

#309065  autor: dechomenon
 08 sty 2009, 00:21
na bank jest to zainstalowna gra...bo instalek nie trzyma się na telefonie...zazwyczaj..pewnie instalowałes gre z pc suite i potem chciałeś ją przesłać..sprawdź to dokładnie:)

#309082  autor: Krisu6230i
 08 sty 2009, 09:13
plik jest zabezpieczony tzn że masz pewnie ustawione tam jakieś dziwne prawa autorskie i takiego czegoś nie wyślesz. tak jak np plików dzwięków z nokii. (np zgrywasz oryginalnedzwonki do siebie z innego telefonu nokia i będziesz mieć kłopo z wysłaniem go)

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#309146  autor: znawca
 08 sty 2009, 15:31
dechomenon pisze:na bank jest to zainstalowna gra...bo instalek nie trzyma się na telefonie...zazwyczaj..pewnie instalowałes gre z pc suite i potem chciałeś ją przesłać..sprawdź to dokładnie:)
Ja trzymam prawie wszystkie instalki na telu... Zajmują mało miejsca, a jak się jakaś gra wywali to zawsze mogę reinstalować.

macOS22
Instalki w formacie sis oraz sisx (tylko S60v3) nie wyślesz przez bluetooth, ponieważ te pliki są zabezpieczane certyfikatami. Chyba tak, jak mówił Krisu6230i chodzi o prawa autorskie...
Nawet jeśli aplikacja jest niepodpisana, nie da się jej wysłać... Symbian nie pozwoli ci wysłać tego formatu.

Jest na to sposób... Wystarczy zmienić rozszerzenie pliku z sis np na: jpeg lub mp3... Klikasz: opcje/zmień nazwę, i w końcówce kasujesz: sis, a wpisujesz coś innego. Wtedy Symbian przestaje widzieć to jako grę i można wysyłać przez bluetooth.
Po wysłaniu, na drugim telefonie trzeba spowrotem zmienić rozszerzenie na sis i można instalować.
W czasie zmiany wyskakuje komunikat, że: po zmianie rozszerzenia plik stanie się niezdatny do użytku, ale nic się nie powinno uszkodzić. :wink:

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#309185  autor: macOS22
 08 sty 2009, 17:19
Dzięki
na bank jest to zainstalowna gra...bo instalek nie trzyma się na telefonie...zazwyczaj..pewnie instalowałes gre z pc suite i potem chciałeś ją przesłać..sprawdź to dokładnie:)
Wszystkie próby wysłania dotyczyły plików z karty pamięci, jeszcze nie zainstalowanych
Na S.E K800i oraz Nokię 6500(classic czy slide) nawet jak wyślesz to nie odpalisz bo nie ma symbiana, a pliki .sis są tylko na symbiana
próbowałem wysłać pliki .sis na n82, a na se i na 6500 chciałem wysłać pliki .jar

ericsson A1018S→alcatel OT101→nokia 3210→siemens CX 65→motorola L7→se K750i→n95→??

#309300  autor: zorro1994
 08 sty 2009, 22:15
Ściągnij manager plików x-plore :smt007
Kod: Zaznacz cały
http://www.sendspace.pl/file/MVXiLNmJ/
hasło , jeśli jest
Kod: Zaznacz cały
www.n73free.pl
Myśle że pomogłem a u mnie moge wysłać nawet .sis bez zmieniania nazwy :smt006

#309333  autor: piwosz
 09 sty 2009, 03:36
No właśnie. Z systemowego menedżera plików nie da się wysłać plików sis,sisx i jar bez względu na jaki telefon chce się wysłać. Ale xplore już tak(tak swoją droga jest wiele alternatywnych menedżerów plików do symbiana), jeśli masz tzw. "instalke". Dziwię się że tyle osób pisało i nie wiedziało. A pomógł Ci nowicjusz :) rangi swoje,wiedza swoje ;) haha

:occasion5:

#309339  autor: darase
 09 sty 2009, 08:28
Hola hola muzyczka z przedszkola ;-) niewolno wysyłać gier i programów, jak kupujesz grę to ta gra jest wyłącznie na Twój telefon. Kradzież programu to jak kradzież kołpaków. Takie moje zdanie.

eCoal i nie ma problemu :-)

#309353  autor: macOS22
 09 sty 2009, 11:45
niewolno wysyłać gier i programów, jak kupujesz grę to ta gra jest wyłącznie na Twój telefon. Kradzież programu to jak kradzież kołpaków. Takie moje zdanie.
a kto tutaj mówi o płatnych programach, przecież jest masa darmowych gier jak i programów, których przecież powinna być możliwość wysłania;) Temat uznaje za wyczerpane i proszę o zamknięcie go.

#309383  autor: Krisu6230i
 09 sty 2009, 15:52
poza tym po kołpaki trzeba wyjść na parking i to zazwyczaj nie na swoim osiedlu,a gre można wyklikać z netu albo via sms ;)

a tak poważnie, czasami jest tez problem z wysłaniem darmowych dzwonków :|

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/
 #331646  autor: pesiak
 25 kwie 2009, 18:33
Ja przed wysłaniem instalki gry czy to JAR czy SIS pakuję instalkę programem ZIP w telefonie ( dotyczy N95) wysyłam bez problemu a odbiorca soie rozpakowuje i wszystko śmiga bez zbędnych programów.

Hejka