• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #309281  autor: stg
 08 sty 2009, 21:12
Witam, zawarłem niedawno (Listopad) nową umowę z Orange. Przeszedłem z Mixa na Orange abonament dla Firm 80. No i druga umowa Firma 100 przedłużona po raz kolejny od wielu wielu lat. Już z Firmą 100 uważam się oszukany, bo zawsze miałem 15minut gratis dla stałego klienta a teraz zostało mi to zabrane... Ale głowny problem to Firma 80. Sprawa ma się tak, że dzisiaj dostałem pierwszy raz rachunek. I widzę, że mam 50zł ponad mój abonament... Przyglądam się temu rachunkowi i co? mam doliczone 50zł za SMSy ! Podczas gdy minuty nie wykorzystane w abonamencie zupełnie wystarczyłyby na pokrycie kosztu SMSów. Oczywiście pani przy podpisywaniu umowy zapewniała mnie, że minuty są wymienne na smsy....

Moje pytanie co mam teraz zrobić? Skoro miałbym dopłacać co miesiąc 50zł to szlag mnie trafia. Zapewne to moje ostatnie 2 lata w Orange bo to co ta firma wyprawia to woła o pomstę do nieba....

#309282  autor: express100
 08 sty 2009, 21:21
Złóż reklamację do Orange na tą konsultantkę która wprowadziła Cię w błąd i poproś albo o zmianę abo, albo o zerwanie umowy: reklamację wyślij na [email protected], faxem w salonie Orange (weź potwierdzenie wysłania faxu :!: ) lub pod adres:
Polska Telefonia Komórkowa Centertel
ul. Skierniewicka 10A
01-230 Warszawa
Jeśli to nie pomoże to napisz do Urzędu Komunikacji Elektronicznej i do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumenta . Oni Ci na pewno pomogą, to jest pewne, bo to najlepsze państwowe instytucje, które naprawdę dbają o obywateli.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w walce z siecią Orange :!: :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#309284  autor: stg
 08 sty 2009, 21:26
No tak tylko jak załatwiasz przez telefon, to nawet nie wiem jak się szanowana pani nazywała...

#309293  autor: express100
 08 sty 2009, 21:40
To jesteś górą :smt005 bo oni muszą nagrywać każdą rozmowę, tylko musisz podać z jakiego numeru, data i około jakiejś godziny a oni już dojdą z kim rozmawiałeś i odtworzą rozmowę.
To jest dla Ciebie lepsze bo jakby to mówiła w salonie to przecież nie nagrywają tego, a w BOKu nagrywają.
Jeżeli odrzuciliby Twoją reklamację, że niby ta babka tego nie mówiła to zgłaszaj do obu ww. instytucji, a Orange musi udostępnić im wszystkie nagrania :-D
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#309376  autor: tomko111
 09 sty 2009, 15:14
stg, pamiętaj, że reklamacja może zostać uznana tylko, jeżeli faktycznie konsultantka z Orange wprowadziła Ciebie w błąd, jeżeli nie rozmawiała z Tobą o wymienialności minut na SMSy, to Twoim obowiązkiem było sprawdzić to w regulaminie.

Niestety w abonamencie Orange dla Firm minuty nie są wymienialne na smsy.

#309394  autor: babeo
 09 sty 2009, 16:37
tomko111 pisze:Twoim obowiązkiem było sprawdzić to w regulaminie.

Niestety w abonamencie Orange dla Firm minuty nie są wymienialne na smsy.
Dokładnie. Wszystko w temacie. Czy to tak trudno poświęcić parę minut by przeczytać regulamin?

#309417  autor: Lukaszsz
 09 sty 2009, 19:06
skoro brałeś w Listopadzie to juz po wprowadzeniu nowej oferty dla firm. w niej minuty są wymienialne na sms-y, ponieważ całość jest z pakietu kwotowego.
Edit:
Cytat z cennika nowej Oferty dla Firm
"Abonament zawiera pakiet jednostek taryfowych (podstawowy pakiet kwotowy) do wykorzystania wyłacznie na: połaczenia
głosowe, SMS-y i MMS-y(...)"
z cennika: http://telepolis.pl/grafika/newsy/2008- ... a-firm.pdf

No chyba, że konsultantka ci wcisnęła stare taryfy...

#309691  autor: kosaz
 11 sty 2009, 06:31
Lukaszsz pisze:skoro brałeś w Listopadzie to juz po wprowadzeniu nowej oferty dla firm. w niej minuty są wymienialne na sms-y, ponieważ całość jest z pakietu kwotowego.
Edit:
Cytat z cennika nowej Oferty dla Firm
"Abonament zawiera pakiet jednostek taryfowych (podstawowy pakiet kwotowy) do wykorzystania wyłacznie na: połaczenia
głosowe, SMS-y i MMS-y(...)"
z cennika: http://telepolis.pl/grafika/newsy/2008- ... a-firm.pdf

No chyba, że konsultantka ci wcisnęła stare taryfy...
to wtedy sie wtopilles ale jest wyjscie zmieniasz na nowa taryfe i po klopocie :)) placisz albo i nie placisz raz

#316322  autor: stg
 08 lut 2009, 15:46
Orange uznało moją reklamację. Teraz zamiast 80ciu minut mam 120 za te same pieniądze no i są wymienne na smsy. Dziękuje za pomoc, express100 daje pomógł.