• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 186 z 318
  • 1
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 318

#308172  autor: yagi
 04 sty 2009, 22:10
kacperfx pisze:Jak tego dokonać żeby numer nie przepadł?
Nie wysylaj pisma, o ktorym wspomniales, tylko idz do salonu operatora, z ktorym chcesz sie zwiazac. Tyle w tym temacie. Reszte masz na forum...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#308228  autor: GuzioR
 05 sty 2009, 03:47
Na moje pytanie zamieszczone powyżej nikt nie zna odpowiedzi? :?

#308240  autor: Milon
 05 sty 2009, 08:02
W tej chwili jetem napalony na Nokię N82, jednak ona dla Nowej Ery 80 kosztuje 1200zł <szok> :o Dlatego chce zrobić tak, kupić najdroższy aparat w ich propozycji do 150zł, ponieważ tyle mogę obniżyć cenę aparatu i następnie sprzedać ten aparat jak najdrożej. Orientuje się ktoś który telefon jest na chwilę obecną najdroższy w skupie na rynku ? Czyli który aparat najlepiej nabyć w Nowej Erze 80 do 150zł? :)
Będę wdzięczny za pomoc.
Z własnego doświadczenia wiem, że najlepiej iść do dobrego komisu gsm z aktualnym cennikiem ery, wtedy koleś Tobie powie za który telefon dostaniesz najwięcej kasy (niektóre telefony mimo że są dużo warte nie sprzedają się tak dobrze jak inne) i umówić się na transakcje wymianą+dopłata. no chyba że masz dużo czasu i wolisz allegro!

#308245  autor: RS81
 05 sty 2009, 09:00
Era ma "BURDEL W PAPIERACH" jeśli ktoś liczy na telefon od boa po złożeniu wypowiedzenia może sie przeliczyć. Ja taki telefon obebrałem 2 tygodnie po przejściu na TAK TAKA - które było w mojej sytuacji najlepszym wyjściem rachunki spadły o ponad połowe, punkty premia wykorzystałem na doładowania, a do tego OMNIE kupiłem za 1000. Pozdrowienia dla walczących o przedłużenia.

#308410  autor: Tafel
 05 sty 2009, 20:29
Witam otóż chciałem dowiedzieć się co mogę uzyskać przedłużając umowę, gdzie średnie rachunki mam na poziomie hm 166 zł z moich wyliczeń (abonament 100 zł) czyli wygaduje ponad stan i wiem powinienem go zwiększyć, zrobię to teraz! Tu moje pytanie o co mogę walczyć o jaki telefon itp. Czy konkurencja nie ma czegoś lepszego, bo jak patrzę to poza Erą wchodzi w grę Orange i Play

Bywają marzyciele, którzy obchodzą rocznice pojawienia się ich fantastycznych wizji

#308421  autor: yagi
 05 sty 2009, 20:40
GuzioR pisze:Mam pytanie... czy te warunki są gdzieś zapisane w systemie i np. idąc do Salonu Firmowego/punktu sprzedaży gdzie posiadają iPhone'a - mogę podpisać tam umowę bez czekania na kuriera itp.
Powinienes moc zrobic to w sklepie lub salonie firmowym bez problemu ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#308581  autor: bebe
 06 sty 2009, 12:17
CZas opisać negocjacje z dotyczące kolejnego aneksu.

Napisałem do Ery, że nie satysfakcjonuje mnie oferta standardowa. Treść maila poniżej:

Witam. Dziękuję za przesłanie oferty. Na początku maila zaznaczam, że interesuje mnie opcja z wymianą aparatu. Jednak po analizie oferty stwierdzam, że jest ona dla mnie nie satysfakcjonująca. Jako stały abonent oczekuję oferty ciekawszej od tej mi zaproponowanej. Swoje niezadowolenie motywuje tym, że oferta dla nowych abonentów jest ciekawsza, niż mi zaproponowana. Przykładowo nowy abonent w abonamencie Nowa Era 40 otrzyma w sumie 230 minut za 25 zł, ja dostanę tylko 70 minut + ewentualnie to co sobie dokupię w "promocji". Jestem stałą abonentką, która terminowo płaci swoje rachunki poprzez polecenie zapłaty, więc nie ma żadnych opóźnień w płatnościach. Poza tym posiadam 4 numery komórkowe i jeden numer stacjonarny, więc w kasie operatora zostawiam nie małe pieniądze. Liczę, że zaproponujecie mi Państwo ciekawszą ofertę, tak jak to było w grudniu, kiedy realizowałam aneks dla numeru xxxxxxxxx. Gdyby się jednak tak nie stało, proszę o przedstawienie mi procedury przeniesienia numeru do sieci Play. Proszę także o odpowiedź, której nie otrzymałam w poprzednim mailu, czy telefon Sony Ericsson w580i jest na chwilę obecną dostępny. Byłam w jednym z salonów Ery i powiedziano mi, że tego telefonu już dawno nie było i tylko przy realizacji aneksu przez kuriera, jest szansa, że będzie on dostępny.

Pozdrawiam

a oto odpowiedź:

Witam!

Dziękuję za nadesłaną korespondencję.

W odpowiedzi na Pani zgłoszenie miło mi jest poinformować, iż po ponownej analizie Pani konta abonenckiego zdecydowałem się przyznać Pani specjalny upust do abonamentu na 12 pierwszych cykli rozliczeniowych.

Takie rozwiązanie pozwoli optymalizację kosztów utrzymania telefonu.

Poniżej zamieszczam szczegóły nowej oferty.

Mam przyjemność przedstawić indywidualną propozycję przygotowaną specjalnie dla Pani. Jeżeli chciałaby Pani wymienić telefon na nowy oraz dodatkowo zoptymalizować koszty połączeń proponuję wybór Oferty dla Wymagających

Promocja umożliwi Pani wybór atrakcyjnych, indywidualnie dopasowanych do Pani potrzeb pakietów taryfy Nowa Era. Dodatkowo otrzyma Pani upust na abonament przez okres pierwszych 12 cykli rozliczeniowych - upust ten wynosić będzie aż 50%.

Promocyjne zestawy:

- Nowa Era 40 - miesięcznie 70 minut lub 210 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 20,00 zł z VAT, następnie 25,00 zł z VAT przez miesiące pozostałe do końca aneksu

- Nowa Era 60 - miesięcznie 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 30,00 zł z VAT, następnie 45,00 zł z VAT przez miesiące pozostałe do końca aneksu

Dzięki ofercie będzie Pani mogła zakupić markowy model aparatu, w cenie promocyjnej z załącznika cenowego. Wykaz wszystkich aparatów wraz z cenami promocyjnymi przy poszczególnych taryfach jest dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _cen20.pdf Dla powyższej Oferty cena aparatu znajduje sie w opcji 1 załączonego cennika.

Pragnę również zaznaczyć, iż wybór opcji taryfowych Nowa Era 40 lub 60 skutkuje znacznym obniżeniem cen aparatów w stosunku do wspomnianej przez Panią propozycji dla nowych Abonentów Era - Nowa Era 20.

Korzystając z oferty dla Stałych Abonentów zyskuje Pani również możliwość obniżenia ceny aparatu o 100 zł w ramach posiadanych punktów Era Premia.

Nie ma niestety możliwości otrzymania w ramach przedłużenia umowy modelu SonyEricsson W580i. model ten został w ostatnim czasie wycofany z naszej oferty.

Ponadto, niezależnie od wybranej opcji, tylko jako Stały Abonent, otrzymuje Pani możliwość dopasowania taryfy wedle własnych potrzeb. Do każdej z taryf może Pani wykupić usługi dodatkowe na warunkach cennika Nowa Era:

Era i stacjonarne - 35 lub 70 minut dodatkowe minuty na połączenia do Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych.

Weekendy oraz Wieczory i weekendy - nawet 2000 minut w soboty i niedziele na połączenia do Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych.

Wybrana osoba lub 5 wybranych osób - możliwość wykupienia nawet 2000 minut na połączenia z 5 wybranymi numerami Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych.
SMS-y lub MMS-y - 500 SMS-ów lub 100 MMS-ów do Abonentów Era i Użytkowników systemu Tak Tak.

Blueconnect w telefonie - nawet do 500 MB do wykorzystania za pomocą erawap, erainternet, Hotspot w sieci Era.
Szczegółowe informację dotyczące pakietów dodatkowych dostępne są na naszej stronie internetowej pod adresem: http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... wa_era.pdf

Zmiany można dokonać samodzielnie bezpłatnie poprzez witrynę www.era.pl (logując się do serwisu i-BOA) oraz TeleErę dzwoniąc pod numer telefonu 602909, lub poprzez Konsultanta Biura Obsługi Abonenta, 602900 (opcja płatna 5,00 zł z VAT).

Nadmieniam, że jako Stały Abonent może Pani korzystać z usług sieci Era na specjalnych warunkach, ponieważ wyżej wymienione przywileje są dostępne wyłącznie w ofercie dla Stałych Abonentów. Proponuję wygodny sposób realizacji oferty - aneks może zostać bezpłatnie dostarczony przez kuriera pod wskazany przez Panią adres, co pozwoli Pani na zaoszczędzenie czasu. W celu ustalenia szczegółów proszę o kontakt pod numerem Biura Obsługi Abonenta 602 900 (opłata za połączenie wg cennika). Nasz konsultant odpowie na Pani pytania i doradzi najbardziej korzystne rozwiązanie.

Liczę, że przedstawione powyżej propozycje spotkają się z Pani zainteresowaniem oraz zachęcą do pozostania w gronie Stałych Abonentów sieci Era.

* Operator zastrzega sobie możliwość zmiany ofert oraz określania puli dostępnych modeli aparatów. Szczegółowe informacje na temat warunków promocji, nowych taryf oraz parametrów aparatów, dostępne w punktach sprzedaży, na stronie internetowej www.era.pl.

Z wyrazami szacunku
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Kierownik Zespołu ds. Utrzymania Klienta

Jestem w szoku, że poszło tak gładko. Poprzednio było znacznie ciężej, a teraz bez niczego dali 50 % zniżki i to na abo Nowa Era 40, który mnie interesuje. Chyba jestem na liście ich trudnych klientów;) hehe. Pisane jest tak jakby korespondencja była prowadzona z kobietą, bo telefon stoi na moją matkę. Pozdrawiam i życzę udanych negocjacji.

#308591  autor: skibi
 06 sty 2009, 13:41
To teraz czas na mnie.
Dziś ostatecznie zgodziłem się na warunki wynegocjowane z działem utrzymania klienta.

Zaproponowano mi Nowa Era 120 w cenie promocyjnej: 60zł przez 12 cykli rozliczeniowych, a następnie 100zł przez następne 12 cykli.
Ponadto telefon: MDA Compact IV w cenie 449,50 od tego odjąć upust za punkty Era Premia (50zł), czyli ostatecznie 399,50 (w cenniku ten telefon kosztuje 899zł)
Do tego aparat fotograficzny Samsung za 1zł
Słuchawka bluetooth za 1zł
i wysyłka kurierem na ich koszt :)

I muszę przyznać, że jestem zadowolony z tej transakcji :D

Następny aneks za 20 miesięcy

Panasonic GD30 -> Siemens c35i -> Nokia 3310 -> Motorola T722i -> Nokia 7650 -> SE T610i -> Nokia 3510i -> Siemens cxt70 -> Nokia 6020 -> Nokia 6280 -> SE k800i -> MDA Compact IV/Nokia 6300

Od zawsze wierny Erze... Do czasu...

#308641  autor: mdrops
 06 sty 2009, 16:25
Witam wszystkich :)
Przeczytałam z zainteresowaniem wiele stron tego watku i nie znalazłam odpowiedzi na moje watpliwosci. Może bardziej doświadczeni mi pomoga ?
Otóż po raz pierwszy konczy mi się umowa abonamentowa /wczesniej byłam na prepaidach/ i raczej bedę chciała w erze zostać /rodzina w erze/. Umowa do 17 lutego.Pytanie- czy mogę sobie spokojnie czekać i np. 15 lutego iść podpisać aneks , czy tez 17 stycznia /msc przed koncem umowy/powinnam napisać wypowiedzenie a potem go anulować?
Jak to powinno wyglądać?
Z góry dzieki.
ps. nie ukrywam, ze liczę na jakaś lepsza ofertę dla stałych abonentów w lutym. :roll:

#308645  autor: kameT
 06 sty 2009, 16:40
mdrops pisze:Witam wszystkich :)
Przeczytałam z zainteresowaniem wiele stron tego watku i nie znalazłam odpowiedzi na moje watpliwosci. Może bardziej doświadczeni mi pomoga ?
Otóż po raz pierwszy konczy mi się umowa abonamentowa /wczesniej byłam na prepaidach/ i raczej bedę chciała w erze zostać /rodzina w erze/. Umowa do 17 lutego.Pytanie- czy mogę sobie spokojnie czekać i np. 15 lutego iść podpisać aneks , czy tez 17 stycznia /msc przed koncem umowy/powinnam napisać wypowiedzenie a potem go anulować?
Jak to powinno wyglądać?
Z góry dzieki.
ps. nie ukrywam, ze liczę na jakaś lepsza ofertę dla stałych abonentów w lutym. :roll:
Umowę możesz przedłużać już 4 miesiące przed zakończeniem umowy, jeśli tego nie zrobisz Twoja umowa przechodzi na czas nieokreślony na starych warunkach. Tzn. że będziesz mogła przedłużyć umowę w każdej chwili, ale po 17 lutym konsultanci będą ze zdwojoną częstotliwością do Ciebie telefonować :mrgreen:
Możesz spokojnie czekać sobie na lepsze promocje.. nic nie stanie się jak nie przedłużysz umowy. Ale wiadomo lepiej zybciej przedłużać i szybko brać nowy telefon :P

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#308653  autor: markopolus
 06 sty 2009, 16:54
mi umowa konczy się 16 stycznia. proponowali mi standard czyli ne80 za 40 zl a potem w drugim roku za 65 zl. nie zgodzilem sie i wyslalem wypowiedzenie . przyslali zawiadomienie ze z dniem 17 luty umowa wygasnie i przeniosa mi numer do tak taka. nikt nie dzwoni,nie pisze :-) . poczekac jeszcze czy zgodzic sie na te warunki ?

#308659  autor: mdrops
 06 sty 2009, 17:10
kameT pisze:
Umowę możesz przedłużać już 4 miesiące przed zakończeniem umowy, jeśli tego nie zrobisz Twoja umowa przechodzi na czas nieokreślony na starych warunkach. Tzn. że będziesz mogła przedłużyć umowę w każdej chwili, ale po 17 lutym konsultanci będą ze zdwojoną częstotliwością do Ciebie telefonować :mrgreen:
Możesz spokojnie czekać sobie na lepsze promocje.. nic nie stanie się jak nie przedłużysz umowy. Ale wiadomo lepiej zybciej przedłużać i szybko brać nowy telefon :P
Niby tak, ale jak umowa została zawarta na warunkach promocyjnych to pewnie po równiutkich 2 latach /od 17 lutego/ naliczą mi jakieś kosmiczne ceny z załącznika cenowego niepromocyjnego sprzed 2 lat? Mam rację? Ktoś przez to przeszedł??
ps.Swoja drogą czy w ogóle zawiera się umowy na warunkach niepromocyjnych?? :-D :-D

#308736  autor: yanek
 06 sty 2009, 21:18
mdrops pisze:po równiutkich 2 latach /od 17 lutego/ naliczą mi jakieś kosmiczne ceny z załącznika cenowego niepromocyjnego sprzed 2 lat? Mam rację?
Nie ;-) Będziesz mieć dalej tą samą taryfę - tj. taka sama wysokość abonamentu miesięcznego i liczba minut w nim zawarta oraz taki sam cennik połaczeń/smsów/itd jak dotychczas.

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#308739  autor: vinc
 06 sty 2009, 21:24
yanek pisze:
mdrops pisze:po równiutkich 2 latach /od 17 lutego/ naliczą mi jakieś kosmiczne ceny z załącznika cenowego niepromocyjnego sprzed 2 lat? Mam rację?
Nie ;-) Będziesz mieć dalej tą samą taryfę - tj. taka sama wysokość abonamentu miesięcznego i liczba minut w nim zawarta oraz taki sam cennik połaczeń/smsów/itd jak dotychczas.
Wcale nie i jeśli była zniżka na 24 miesiące to na 24 miesiące i po tym okresie ceny idą tak jak jest w standardzie danej taryfy. Zakładając przykładowo jest zniżka na pakiet Nowy Komfort, który w standardzie kosztuje 30zł, a po zniżce na 24 miesiące 20zł/miesiąc to po tym okresie cena wynosi 30zł ;) za pakiet. Natomiast ceny za usługi poza pakietem oczywiście bez zmian.

Obrazek

#308753  autor: yanek
 06 sty 2009, 22:00
vinc, mdrops pisała, że po raz pierwszy kończy jej się umowa abonamentowa, więc nie zakładałem, że może mieć zniżkę na 24m-ce (takie to chyba tylko przy przedłużaniu dają, a nie za pierwszym razem, chociaż mogę się mylić), mój błąd.

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#308779  autor: bebe
 06 sty 2009, 23:19
Niby po raz pierwszy się kończy, ale standardowa cena za pakiet komfort wynosiła 30 pln. Promocją było 20 pln przez 24 miesiące. Po tym czasie cena wróci do tych 30 pln ponieważ kończy się promocja. Wiem to, bo mój znajomy sam przerobił to na własnej skórze.

Dziś zrealizowałem aneks. Szukałem SE w580i i znalazłem go u mnie w mieście. Ostatnia sztuka się ostała;) Zdziwiło mnie to, że oferta którą dostałem z działu utrzymania klienta była widoczna w salonie. Do tej pory trzeba było się chyba prosić, żeby dali możliwość realizacji wynegocjowanego aneksu w punkcie?

#308810  autor: Milon
 07 sty 2009, 08:21
markopolus pisze:mi umowa konczy się 16 stycznia. proponowali mi standard czyli ne80 za 40 zl a potem w drugim roku za 65 zl. nie zgodzilem sie i wyslalem wypowiedzenie . przyslali zawiadomienie ze z dniem 17 luty umowa wygasnie i przeniosa mi numer do tak taka. nikt nie dzwoni,nie pisze :-) . poczekac jeszcze czy zgodzic sie na te warunki ?
Standard przy NE 80 to jest 65 zł przez 24 miesiące, w Twoim przypadku masz upust 50% na 1 rok trwania umowy, niektórzy chcieliby mieć takie warunki.
Po przejściu do TT może nie być tak kolorowo!

#308830  autor: tarak
 07 sty 2009, 11:00
dokładnie jak pisze Milon, lepszych warunków już nie dostaniesz.

a moje pytanie jest takie: od kiedy będzie nowy cennik telefonów? inne sieci porobiły juz jakieś noworoczne promocje a u ery cennik bez zmian.

#308887  autor: markopolus
 07 sty 2009, 14:50
dzis postanowiłem zadzwonic do boa i powiedziała jakaś kobita ze moze mi dać NE80 za 65 zl przez 2 lata i ze oferty z rabatem do 40zl przez pierwszy rok juz nie ma . czyli co-zrobilem sie w konia ?

#308891  autor: mdrops
 07 sty 2009, 15:04
bebe pisze:Niby po raz pierwszy się kończy, ale standardowa cena za pakiet komfort wynosiła 30 pln. Promocją było 20 pln przez 24 miesiące. Po tym czasie cena wróci do tych 30 pln ponieważ kończy się promocja. Wiem to, bo mój znajomy sam przerobił to na własnej skórze.
....?
Tego się właśnie obawiałam i wychodzi, ze słusznie. Mam trzy pakiety komfort w łącznej cenie 50 zł. Czyli jak nie wypowiem lub nie będę aneksować od 17 lutego 90Zł jak nic :evil:
Dzięki za wyjaśnienia.
Muszę się wiec na cos zdecydować. A nie wiem na co :? bo w ogóle mi jakoś ich oferta słabo podchodzi, ale era mnie trzyma bo cała rodzina ma telefony w erze.
Temu tu marudzę :) bo chciałabym odwlec moment podpisania aneksu licząc na jakąś nowa ofertę, tylko nie chciałabym się sama zrobić w jajeczko :wink: :wink:
  • Strona 186 z 318
  • 1
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 318
  • 1
  • 184
  • 185
  • 186