CZas opisać negocjacje z dotyczące kolejnego aneksu.
Napisałem do Ery, że nie satysfakcjonuje mnie oferta standardowa. Treść maila poniżej:
Witam. Dziękuję za przesłanie oferty. Na początku maila zaznaczam, że interesuje mnie opcja z wymianą aparatu. Jednak po analizie oferty stwierdzam, że jest ona dla mnie nie satysfakcjonująca. Jako stały abonent oczekuję oferty ciekawszej od tej mi zaproponowanej. Swoje niezadowolenie motywuje tym, że oferta dla nowych abonentów jest ciekawsza, niż mi zaproponowana. Przykładowo nowy abonent w abonamencie Nowa Era 40 otrzyma w sumie 230 minut za 25 zł, ja dostanę tylko 70 minut + ewentualnie to co sobie dokupię w "promocji". Jestem stałą abonentką, która terminowo płaci swoje rachunki poprzez polecenie zapłaty, więc nie ma żadnych opóźnień w płatnościach. Poza tym posiadam 4 numery komórkowe i jeden numer stacjonarny, więc w kasie operatora zostawiam nie małe pieniądze. Liczę, że zaproponujecie mi Państwo ciekawszą ofertę, tak jak to było w grudniu, kiedy realizowałam aneks dla numeru xxxxxxxxx. Gdyby się jednak tak nie stało, proszę o przedstawienie mi procedury przeniesienia numeru do sieci Play. Proszę także o odpowiedź, której nie otrzymałam w poprzednim mailu, czy telefon Sony Ericsson w580i jest na chwilę obecną dostępny. Byłam w jednym z salonów Ery i powiedziano mi, że tego telefonu już dawno nie było i tylko przy realizacji aneksu przez kuriera, jest szansa, że będzie on dostępny.
Pozdrawiam
a oto odpowiedź:
Witam!
Dziękuję za nadesłaną korespondencję.
W odpowiedzi na Pani zgłoszenie miło mi jest poinformować, iż po ponownej analizie Pani konta abonenckiego zdecydowałem się przyznać Pani specjalny upust do abonamentu na 12 pierwszych cykli rozliczeniowych.
Takie rozwiązanie pozwoli optymalizację kosztów utrzymania telefonu.
Poniżej zamieszczam szczegóły nowej oferty.
Mam przyjemność przedstawić indywidualną propozycję przygotowaną specjalnie dla Pani. Jeżeli chciałaby Pani wymienić telefon na nowy oraz dodatkowo zoptymalizować koszty połączeń proponuję wybór Oferty dla Wymagających
Promocja umożliwi Pani wybór atrakcyjnych, indywidualnie dopasowanych do Pani potrzeb pakietów taryfy Nowa Era. Dodatkowo otrzyma Pani upust na abonament przez okres pierwszych 12 cykli rozliczeniowych - upust ten wynosić będzie aż 50%.
Promocyjne zestawy:
- Nowa Era 40 - miesięcznie 70 minut lub 210 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 20,00 zł z VAT, następnie 25,00 zł z VAT przez miesiące pozostałe do końca aneksu
- Nowa Era 60 - miesięcznie 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 30,00 zł z VAT, następnie 45,00 zł z VAT przez miesiące pozostałe do końca aneksu
Dzięki ofercie będzie Pani mogła zakupić markowy model aparatu, w cenie promocyjnej z załącznika cenowego. Wykaz wszystkich aparatów wraz z cenami promocyjnymi przy poszczególnych taryfach jest dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _cen20.pdf Dla powyższej Oferty cena aparatu znajduje sie w opcji 1 załączonego cennika.
Pragnę również zaznaczyć, iż wybór opcji taryfowych Nowa Era 40 lub 60 skutkuje znacznym obniżeniem cen aparatów w stosunku do wspomnianej przez Panią propozycji dla nowych Abonentów Era - Nowa Era 20.
Korzystając z oferty dla Stałych Abonentów zyskuje Pani również możliwość obniżenia ceny aparatu o 100 zł w ramach posiadanych punktów Era Premia.
Nie ma niestety możliwości otrzymania w ramach przedłużenia umowy modelu SonyEricsson W580i. model ten został w ostatnim czasie wycofany z naszej oferty.
Ponadto, niezależnie od wybranej opcji, tylko jako Stały Abonent, otrzymuje Pani możliwość dopasowania taryfy wedle własnych potrzeb. Do każdej z taryf może Pani wykupić usługi dodatkowe na warunkach cennika Nowa Era:
Era i stacjonarne - 35 lub 70 minut dodatkowe minuty na połączenia do Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych.
Weekendy oraz Wieczory i weekendy - nawet 2000 minut w soboty i niedziele na połączenia do Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych.
Wybrana osoba lub 5 wybranych osób - możliwość wykupienia nawet 2000 minut na połączenia z 5 wybranymi numerami Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych.
SMS-y lub MMS-y - 500 SMS-ów lub 100 MMS-ów do Abonentów Era i Użytkowników systemu Tak Tak.
Blueconnect w telefonie - nawet do 500 MB do wykorzystania za pomocą erawap, erainternet, Hotspot w sieci Era.
Szczegółowe informację dotyczące pakietów dodatkowych dostępne są na naszej stronie internetowej pod adresem:
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... wa_era.pdf
Zmiany można dokonać samodzielnie bezpłatnie poprzez witrynę
www.era.pl (logując się do serwisu i-BOA) oraz TeleErę dzwoniąc pod numer telefonu 602909, lub poprzez Konsultanta Biura Obsługi Abonenta, 602900 (opcja płatna 5,00 zł z VAT).
Nadmieniam, że jako Stały Abonent może Pani korzystać z usług sieci Era na specjalnych warunkach, ponieważ wyżej wymienione przywileje są dostępne wyłącznie w ofercie dla Stałych Abonentów. Proponuję wygodny sposób realizacji oferty - aneks może zostać bezpłatnie dostarczony przez kuriera pod wskazany przez Panią adres, co pozwoli Pani na zaoszczędzenie czasu. W celu ustalenia szczegółów proszę o kontakt pod numerem Biura Obsługi Abonenta 602 900 (opłata za połączenie wg cennika). Nasz konsultant odpowie na Pani pytania i doradzi najbardziej korzystne rozwiązanie.
Liczę, że przedstawione powyżej propozycje spotkają się z Pani zainteresowaniem oraz zachęcą do pozostania w gronie Stałych Abonentów sieci Era.
* Operator zastrzega sobie możliwość zmiany ofert oraz określania puli dostępnych modeli aparatów. Szczegółowe informacje na temat warunków promocji, nowych taryf oraz parametrów aparatów, dostępne w punktach sprzedaży, na stronie internetowej
www.era.pl.
Z wyrazami szacunku
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Kierownik Zespołu ds. Utrzymania Klienta
Jestem w szoku, że poszło tak gładko. Poprzednio było znacznie ciężej, a teraz bez niczego dali 50 % zniżki i to na abo Nowa Era 40, który mnie interesuje. Chyba jestem na liście ich trudnych klientów;) hehe. Pisane jest tak jakby korespondencja była prowadzona z kobietą, bo telefon stoi na moją matkę. Pozdrawiam i życzę udanych negocjacji.