• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 9 z 13
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13

#307569  autor: Artur051
 02 sty 2009, 18:56
borsuk pisze:nie mam zasięgu Ery 3G . Mieszkam w Lublinie, ul. Nowowiejskiego

[ Dodano: 2009-01-02, 18:28 ]
i to nie w Bloku ale na zewnątrz też niby centrum miasta a zasięg gorszy niż za granicą miasta
Podziękuj moherom, którzy u Ciebie w mieście tak głośno protestowali przeciwko nadajnikom Ery ;]

#307572  autor: Pan_telefonik
 02 sty 2009, 19:04
Artur051 pisze:
borsuk pisze:nie mam zasięgu Ery 3G . Mieszkam w Lublinie, ul. Nowowiejskiego

[ Dodano: 2009-01-02, 18:28 ]
i to nie w Bloku ale na zewnątrz też niby centrum miasta a zasięg gorszy niż za granicą miasta
Podziękuj moherom, którzy u Ciebie w mieście tak głośno protestowali przeciwko nadajnikom Ery ;]
ta tylko nie ta dzielnica

Nokia 3310 ->3410 ->3510i -> Siemens C75 -> SE K750i ->K550i -> Nokia 3110c -> E51 i 1600 i 6030 -> 6650 t-mobile -> SE C702 -> Toshiba G810-> Nokia E63 4Gb&(Nokia 6220c 1Gb->5530-> N8)-> Nokia E63-> Samsung Galaxy SII

#307702  autor: Artur051
 03 sty 2009, 13:34
BORSUKFON pisze:ta tylko nie ta dzielnica
Pisałeś do PTC, że mimo, że mieszkasz w tak dużym mieście to nie masz zasięgu 3g?

#307707  autor: Pan_telefonik
 03 sty 2009, 13:39
a tak można?? i co to da zlekceważą mnie i tyle. Moze jednak nie ale podajcie co mniej więcej napisać żeby ich to ruszyło

Nokia 3310 ->3410 ->3510i -> Siemens C75 -> SE K750i ->K550i -> Nokia 3110c -> E51 i 1600 i 6030 -> 6650 t-mobile -> SE C702 -> Toshiba G810-> Nokia E63 4Gb&(Nokia 6220c 1Gb->5530-> N8)-> Nokia E63-> Samsung Galaxy SII

#307758  autor: Pablos_
 03 sty 2009, 17:29
Mam przeczucie, ze Niemcy ostro sie przejada na zmianie marki na T-Mobile. Moze jeszcze nie zauwazyli, ze Polacy maja troche odmienna mentalnosc od innych Europejczykow, jestesmy bardziej przywiazani do swoich dobrych marek i tak np. u nas bardziej popularne jest allegro a nie ebay, GG a nie ICQ. Jakos nie zauwazylem, zeby ludzie rzucali sie na orange zaraz po zmianie.
Pozdr.

#307769  autor: widex
 03 sty 2009, 18:06
Pablos_ pisze:GG
Chociaż nic nie warte, ale mentalność zostaje.
Artur051 pisze:Nie wiem jak to jest w skali kraju, ale gdzie ja przebywam, zasięg PTC mam zawsze najlepszy z trójcy.
U mnie również Era ma dobre pokrycie GSM. W przypadku UMTS to jest uruchomiony UMTS w Brodnicy i Rypinie. Z opowieści znajomego UMTS utrzymuje się dość dobrze między tymi miastami. Chociaż 1 NodeB na moe miasto to za mało. Taki Play ma lepsze pokrycie niż ich NodeB. W międzyczasie są lasy, więc tam jest ciężko. Era jako pierwsza uruchomiła UMTS ponad rok temu. Do tego czasu po ponad roku UMTS uruchomił Play, Orange testuje, a Plus stoi i czeka na nie wiadomo co. Uważam, że Era dobrze rozwija swoją sieć. Dlatego uważam, że dobrze rozwijają UMTS
rogmaniek pisze:Do tego te nastrojowe reklamy z 1996r., ale także później. I w 2005r., wg mnie, zarąbisty pomysł z marką Blueconnect i fajna kampania reklamowa!
Marketing uważam za również dobry. Wystrój salonów Ery jest dość przyjemny dla mojego oka.
rogmaniek pisze:Jest bardzo cenna, a więc trochę trzeba pogorszyć w oczach Polaków opinię o Eruni :smt018
Korzystałem z Idei od 2001 roku (mój pierwszy telefon). Po rebrandingu na Orange cierpiałem jakiś czas. Moja cierpliwość skończyła się. Planowałem przejść do Ery, oferty były dość dobre. Jednak ciągle patrzyłem w stronę Ery. Mam znajomych w Erze, trzymają się ręcami i nogami w tak taku i mix-ie. Szukałem zalet oferty na kartę Ery, i jedyne co znalazłem to, że mam NodeB prawie za oknem. Chciałem przejść do Ery i stać się ich użytkownikiem, ale teraz to ta oferta na kartę jest hmm... żałosna.

W przypadku Idei odczuliśmy "inną władzę" - oferta zastygła, a kolejne były dziwaczne. Teraz po zmianie marki z Ery na T-Mobile nie będzie gorzej - bo mam nadzieję, że już bardziej oferty nie będą psuć.

#307805  autor: user_delete10
 03 sty 2009, 19:13
Pablos_ pisze:Moze jeszcze nie zauwazyli, ze Polacy maja troche odmienna mentalnosc od innych Europejczykow
Nic nie poradzisz jako zwykły szary konsument na takie zmiany.

Gdybyśmy byli tak przyzwyczajeni do swojego i nie chcieli nic z za granicy to dalej byśmy byli zacofani,nie chodzi tu o telefonię.Ssiemy kasę z UE ile się da a i tak na kresach dalej w drewnianych chałupkach mieszkają i nie wiem powiem co jeszcze robią...

#307903  autor: Ramirez
 03 sty 2009, 22:12
Od niedawna Era znowu zrobiła kolejna wkurzającą rzecz, tak żeby zdenerwować swoich użytkowników a mianowicie zabrali się za psucie oferty Eranet czyli ich skrzynki pocztowej z powiadomieniami sms.

Dotychczas aktywacje przeprowadzało się wysyłając smsa za ok 10 zł/ raz na 3 miesiące i miało się powiadomienia sms o nadchodzącej poczcie, a obecnie z tego co era wysyła w smsach informujących o przedłużaniu usługi, to wynika że zmienili zasady, czyli żeby dalej mieć aktywną ofertę Eranet należy aktywować pocztę głosowa Komfort..., to jest naprawdę wkurzające :evil: !!!
Przecież nie każdy chce mieć na swoim numerze pocztę głosową. Co z tego że jest taniej ale nie takimi metodami.

Czyli obecnie posiadanie konta eranet równa się poczcie głosowej :!:

#307905  autor: Pablos_
 03 sty 2009, 22:15
Ramirez pisze:...
Przecież nie każdy chce mieć na swoim numerze pocztę głosową. Co z tego że jest taniej ale nie takimi metodami.

I gdzie tu problem? Przeciez nikt nikogo nie zmusza do korzystania z poczty. Wystarczy wylaczyc przekierowania na nr poczty i tak jakby jej nie bylo.

#307911  autor: Ramirez
 03 sty 2009, 22:31
Pablos_ pisze:
Ramirez pisze:...

I gdzie tu problem? Przeciez nikt nikogo nie zmusza do korzystania z poczty. Wystarczy wylaczyc przekierowania na nr poczty i tak jakby jej nie bylo.
:wink: racja, to chyba kodem da się wyłączyć. Ale pomimo to jest dla mnie dziwne, nie każdy może o tym pomyśleć albo wiedzieć. Jutro sobie potestuję.

Ale z drugiej strony jeżeli się przekierowania wyłączy to po jakimś czasie poczta głosowa jest automatycznie wyłączona, coś mi się tak wydaje, tylko nie pamiętam po jakim okresie. Takie kombinowanie :lol:

#309931  autor: Dideq
 12 sty 2009, 12:21
Ramirez pisze:po jakimś czasie poczta głosowa jest automatycznie wyłączona, coś mi się tak wydaje,
Dobrze sie koledze wydaje. Po 90 dniach niekorzystania z PG jest wyłączana. Po 60 dniach przyślą SMS z ostrzeżeniem że za miecha wyłączą. :)

#311103  autor: Artur051
 17 sty 2009, 15:37
Nawiązując do tematu rebrandingu ale Plusa. Jego koniec również coraz bliższy. PKN Orlen chce go sprzedac, jak i również PGE (na telepolis.pl jest o tym dzisiaj info).

Vodafone chce zwiększyc swoje udziały w Polkomtelu z 24,4 do 100%.

Także Rogmaniek i inni zwolennicy Polskich marek musicie się pogodzic, że niedługo nie będzie żadnej ;]. Jedynie marką nieEuropejską pozostanie Play, który nie brzmi Polsko również.

T-Mobile i Vodafone w Polsce dużo zdziała. T-Mobile cenami i promocjami, a dzięki Vodafone zapomni się o Roamingu we wszystkich europejskich oddziałach Vodafone. Wszędzie będą te same stawki.

Globalizacja wychodzi/wyjdzie więc pozytywnie dla telekomów. (Podobnie jak w przypadku Orange, który stał się dzięki temu liderem).

[ Dodano: 2009-02-02, 15:49 ]
Jak wynika z danego artykułu:
http://www.telix.pl/artykul/artykul/pol ... 26527.html

Plusa również czeka rebranding (o czym wcześniej pisałem).

Ciekawe co będzie prędzej: Vodafone PL, czy T-Mobile PL?

Co obstawiacie? ;]

#315452  autor: pablo_79
 04 lut 2009, 15:01
Artur051 pisze: T-Mobile i Vodafone w Polsce dużo zdziała. T-Mobile cenami i promocjami, a dzięki Vodafone zapomni się o Roamingu we wszystkich europejskich oddziałach Vodafone. Wszędzie będą te same stawki.
Moim zdaniem rebranding Ery na Tmobile wyjdzie na dobre. I kilka innowacji już wchodzi w zycie. Co do Vodafone- nie miałem do czynienia ;)
Artur051 pisze:Globalizacja wychodzi/wyjdzie więc pozytywnie dla telekomów. (Podobnie jak w przypadku Orange, który stał się dzięki temu liderem).
Moim zdaniem rebranding Idei na Orange odbył się ze szkodą dla użytkowników i nie były to zmiany "na lepsze". Czy Orange jest liderem? Żadnych nowości, żadnych rewolucji, nic ciekawego w ofertach.

#315459  autor: kowcio
 04 lut 2009, 15:25
pablo_79 pisze:Artur051 napisał/a:
Globalizacja wychodzi/wyjdzie więc pozytywnie dla telekomów. (Podobnie jak w przypadku Orange, który stał się dzięki temu liderem).

Moim zdaniem rebranding Idei na Orange odbył się ze szkodą dla użytkowników i nie były to zmiany "na lepsze". Czy Orange jest liderem? Żadnych nowości, żadnych rewolucji, nic ciekawego w ofertach.
Kłóciłbym się. Może i abonamenty nie są za bardzo atrakcyjne, ale teraz promocja "Tylko SIM" jest całkiem niczego sobie. Poza tym oferty na kartę są bardzo atrakcyjne (pod warunkiem, ze kontaktujesz się z osobami w Orange). Widać to choćby po statystykach, ludzie nie uciekają od Pomarańczy ;)
Artur051 napisał/a:

T-Mobile i Vodafone w Polsce dużo zdziała. T-Mobile cenami i promocjami, a dzięki Vodafone zapomni się o Roamingu we wszystkich europejskich oddziałach Vodafone. Wszędzie będą te same stawki.

Moim zdaniem rebranding Ery na Tmobile wyjdzie na dobre. I kilka innowacji już wchodzi w zycie. Co do Vodafone- nie miałem do czynienia ;)
Też tak myślę ;)

#315461  autor: vinc
 04 lut 2009, 15:35
kowcio pisze:pablo_79 napisał/a:
Artur051 napisał/a:

Kłóciłbym się. Może i abonamenty nie są za bardzo atrakcyjne, ale teraz promocja "Tylko SIM" jest całkiem niczego sobie. Poza tym oferty na kartę są bardzo atrakcyjne (pod warunkiem, ze kontaktujesz się z osobami w Orange). Widać to choćby po statystykach, ludzie nie uciekają od Pomarańczy
Czytam to co napisałeś kowcio i argumenty niestety za tym, że Orange jest super siecią marne... Nie wiem czy pamiętasz czasy Ideii i niestety rebranding na Orange nie był pozytywny dla klientów.

Obrazek

#315462  autor: kowcio
 04 lut 2009, 15:43
vinc pisze:kowcio napisał/a:
pablo_79 napisał/a:
Artur051 napisał/a:

Kłóciłbym się. Może i abonamenty nie są za bardzo atrakcyjne, ale teraz promocja "Tylko SIM" jest całkiem niczego sobie. Poza tym oferty na kartę są bardzo atrakcyjne (pod warunkiem, ze kontaktujesz się z osobami w Orange). Widać to choćby po statystykach, ludzie nie uciekają od Pomarańczy

Czytam to co napisałeś kowcio i argumenty niestety za tym, że Orange jest super siecią marne... Nie wiem czy pamiętasz czasy Ideii i niestety rebranding na Orange nie był pozytywny dla klientów.
Pamiętam, jako użytkownik POPa ;) Dla mnie za dużo się nie zmieniło, rodzina ma abo w Orange i jakoś też nie było strasznych powodów do narzekania. Jasne, że abonamenty nie są bardzo atrakcyjne, ale POP z usługą Ty i 3, albo NOG przy doładowaniu za 100 PLN jest dla wielu atrakcyjną ofertą, zakładając że większość znajomych jest w Orange. Co do abonamentów to w Orange nie jest jakoś super- drogie telefony, dosyć drogie połączenia... Ale patrząc na kartę jest wg mnie ok. Jeszcze te ostatnie 200% więcej zrobiło swoje :-)

Poza tym nie mówię, że jest super siecią. Sieć jak sieć. Mając wszystkich w Orange bardzo tanio mogę się z nimi kontaktować nie zerkając co chwilę na wyświetlacz ile minut rozmawiam ;)

A tamto co napisałem dotyczy głównie karty, szczególnie kartę mam na myśli ;) ale każdemu odpowiada coś innego, choćby z tego powodu mamy czterech operatorów ;)

#315464  autor: user_delete10
 04 lut 2009, 15:47
kowcio pisze:Poza tym oferty na kartę są bardzo atrakcyjne (pod warunkiem, ze kontaktujesz się z osobami w Orange). Widać to choćby po statystykach, ludzie nie uciekają od Pomarańczy ;)
W Orange cały rok są co chwilę promocje typu podwójne doładowanie,co chwilę.Era teraz dała i jest szum wielki.Orange już nikomu nie robi tym promocji,bo to normalka.

#315470  autor: macs22
 04 lut 2009, 16:12
W Orange cały rok są co chwilę promocje typu podwójne doładowanie,co chwilę.Era teraz dała i jest szum wielki.Orange już nikomu nie robi tym promocji,bo to normalka.
Jest tylko mała różnica między podwójnymi doładowaniami Ery, a Orange. W Erze wykorzystujesz dodatkowe środki na połączenia do WSZYSTKICH sieci, a w Orange tylko W SIECI. To co jest w Erze to jest bardzo dobra promocja, to co w Orange tylko niezła.

#315471  autor: kowcio
 04 lut 2009, 16:17
macs22 pisze:Cytat:

Jest tylko mała różnica między podwójnymi doładowaniami Ery, a Orange. W Erze wykorzystujesz dodatkowe środki na połączenia do WSZYSTKICH sieci, a w Orange tylko W SIECI. To co jest w Erze to jest bardzo dobra promocja, to co w Orange tylko niezła.
Tak, a te głupkowate ich warunki są rewelacyjne? Pierw trzeba było dostać łaskawe zaproszenie, później wydzwonić ogromną ilość pieniędzy, żeby dostać gratis, za którym trzeba czekać sporo czasu :P No sory, ale w Erze nie jest za kolorowo pod tym względem. Nawet Era dostała Telepolisowy "Głuchy Telefon" za tą promocję :lol:

Ehh, trochę duży OT tutaj się robi :roll:

#315477  autor: Artur051
 04 lut 2009, 16:26
kowcio pisze:Tak, a te głupkowate ich warunki są rewelacyjne? Pierw trzeba było dostać łaskawe zaproszenie, później wydzwonić ogromną ilość pieniędzy, żeby dostać gratis, za którym trzeba czekać sporo czasu :P No sory, ale w Erze nie jest za kolorowo pod tym względem. Nawet Era dostała Telepolisowy "Głuchy Telefon" za tą promocję :lol:
macs22 chodziło zapewne o ostatnią promocję, w której po 2gim doładowaniu za min. 25zł dostaje się podwojenie 2go doładowania, a nie o grudniową promocję.

[ Dodano: 2009-02-04, 16:28 ]
Wszelkie inne informacje dotyczące sieci innych niż Era i T-Mobile prosiłbym o kierowanie do innych działów (bo off topic się robi w tym temacie) ;p
  • Strona 9 z 13
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9