• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 17 z 99
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 99

#307699  autor: Artur051
 03 sty 2009, 13:24
rogmaniek pisze:I oto mi chodzi, że te niby dobre T-Mobile, które ma nagle poprawić wszystkim zasięg, polepszyć jakość rozmów oraz zaoferować niskie ceny, jest zarazem tą "złą" Erą! Czy to już niektórzy skumali?! Już nie wiem jak to mam inaczej wytłumaczyć?! Może inaczej jeszcze...
Nie ma czekoś takiego jak dobry lub zły udziałowiec. Dawna oferta była zarówno przygotowywana przez obu udziałowców w taki sam sposób.

Odsyłam do tematu Era Czy T-Mobile celowo niszczy polską markę?

Tam są podane przykłady innych państw, w których T-Mobile również paskudziło oferty starych marek, a po wprowadzeniu nowej marki sytuacja się diametralnie odmieniła.

PTC też to czeka. Co niektórzy jeszcze zobaczą co PTC pod marką T-Mobile może dokonac w ofertach ;].

Dalsze rozważania proszę kierowac do tegoż właśnie tematu.

#307703  autor: rogmaniek
 03 sty 2009, 13:34
Artur051: i uważasz, że takie "paskudzenie" ofert pod markami "lokalnymi" przez DT jest w porządku tak? Ok. Ale mnie takie coś się nie podoba. Wg mnie to właśnie źle świadczy o DT. Może naprawdę się boją, że ludzie będą "tęsknić" za poprzednią marką?! I jak ktoś inny napisał kiedyś: Polska marka Era jest raczej znacznie bardziej cenna, niż inne marki (te, z którymi DT się "rozprawił") w Europie Środkowo-Wschodniej. O dziwo nawet w ang. Wikipedii najwięcej informacji było i może nadal jest na temat marki Era. Jeszcze raz napiszę, że kiedyś PTC świadcząc usługi pod marką Era mogła być nr'em 1, a teraz już nie?! I to ostatnie tłumaczenie Niemców, że nie mogą pod marką Era odzyskać pozycji nr 1. Powtórzę się, że jak mieli to zrobić ciągle pogarszając oferty pod tą marką?! Nie wiem, liczyli na to, że Polak na wszystko się "rzuci"?

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#307705  autor: kowcio
 03 sty 2009, 13:37
rogmaniek pisze:Zostaje mi jeszcze Samsung L700. Tylko jak takie screen'y przygotować? :P
No tutaj pozostaje tylko i wyłącznie cyfrówka z dobrym trybem makro, inaczej nie jesteś w stanie zrobić.

#307889  autor: yagi
 03 sty 2009, 21:31
Artur051 pisze: Dalsze rozważania proszę kierowac do tegoż właśnie tematu.
Ja rowniez o to prosze, poniewaz dalsza dyskusja na temat rebrandingu w tym watku pociagnie ostrzeznia :P

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#307891  autor: Gadulski
 03 sty 2009, 21:40
rogmaniek
Tak jak zauważył kowcio pozostaje tylko cyfrówka... Ja mam 6630 z symbianem do którego wgrałem program FExplorer i Cell Track :) Bardzo przydatne dwa programy i najważniejsze - moim zdaniem do szukania BTSów i robienia screenów Cell Info :)
WAŻNE !!!
We Wrocławiu nie ma od wczoraj Cell Info w sieci Era. Jak jest w Waszych miastach??
Pozdrawiam.

Obrazek

#307982  autor: yagi
 04 sty 2009, 12:26
W Tarnowie za to ruszylo po okolo tygodniowej przerwie.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#307986  autor: Marens
 04 sty 2009, 12:28
We Wrocławiu nie ma od wczoraj Cell Info w sieci Era. Jak jest w Waszych miastach??
Pozdrawiam.
Faktycznie nie ma, ale w Sylwestra jeszcze działało.

#309134  autor: Gadulski
 08 sty 2009, 14:58
We Wrocławiu wróciło Cell Info Ery :))) :D

Obrazek

#309330  autor: toms33
 09 sty 2009, 00:28
A ja zapodam kilka nazw cell info z Lublina, które sobie przypomniałem lub ostatnio zauważyłem;) A więc: B.Prusa - Jaczewskiego, M.Smorawinskiego, Kalinowszczyzna, Bazylianowka, Bursaki, Zadebie, Chodzki, Ponikwoda, Ogrod Saski, os.Szymanowskiego, os.Chopina, Salon Firmowy Era. Jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę. Pozdrawiam :)

#309594  autor: Dideq
 10 sty 2009, 18:19
W Łodzi Cell Info nie działa, na żadnym telefonie.

#310228  autor: tagal
 13 sty 2009, 16:16
Dzisiaj działa w Erze, wczoraj było pusto na wyświetlaczu.

#310458  autor: Pawrzes
 14 sty 2009, 18:28
W Warszawie też są ostatnio problemy z brakiem CB na niektórych stacjach lub na zdecydowanej większości w LAC 10300 na Ursynowie i po zmianie LAC z 2100 na 21500 na Białołęce oraz na północ od Warszawy w pow. legionowskim.

Pozdrawiam

#312076  autor: Gadulski
 21 sty 2009, 22:27
Miłą niespodziankę zauważyłem dzisiaj w Cell Info Ery we Wrocławiu :) Zostały zmienione, udoskonalone dotychczasowe nazwy :) Np. zamiast "Plac Grunwaldzki" pojawia się "M.Sklodowskiej-Curie - Pl.Grunwaldzki" czy też zamiast "Park J.Slowackiego" jest teraz "Park J.Slowackiego-Panorama Raclawicka", zamiast "Most Milenijny" jest "Most Milenijny-Popowicka" :)))
Brawo ERA!! Osoby odpowiedzialne za kształt usługi Cell Info w PTC Era zasługują na wyrazy szacunku, za to, że potrafią zadbać o usługę a także udoskonalać ją. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.

Erze: Gratulujemy Cell Info :)

Obrazek

#314216  autor: Pawrzes
 30 sty 2009, 17:44
WOW :D Ale długie, ciekawe i szczegółowe nazwy :) Gratulacje dla Ery we Wrocławiu :D

Pozdrawiam

#314491  autor: kwistas
 31 sty 2009, 20:45
BA ja mam jeszcze dokładniejszy CI w Lublinie czyli jestem w Hipermarkecie E. Leclerc na ulicy Zana pisze mi na wyświetlaczu telefonu "E. Leclerc" po jakimś czasie zmieni się na "Zana" potem na "Lublin" i tak cały czas. :-D Oczywiście jak przechodzę obok salonu Ery na Krakowskim Przedmieściu pisze na wyświetlaczu "Salon Firmowy Era" i zmienia się na "Krakowskie Przedmieście". Ogólnie Cell Info w Erze jest bardzo dokładny.

#314585  autor: Gadulski
 01 lut 2009, 10:04
Pawrzes Zgadza sie. Ludzie Ery potrafią zadbać o kształt Cell Info nie tylko we Wrocławiu :))
W Centrum Handlowym Korona na wyświetlaczu pojawia się: "CH-B.Krzywoustego" :)

kwistas jak byłem w Lublinie to też miałem w Cell Info "E.Leclerc":
http://www.btsy.eu/lublin.html?screen=9 :)
Pozostałe nazwy, jakie udało mi się wyłapać są na podstronie Lublin :)

Obrazek

#318400  autor: Dideq
 19 lut 2009, 15:29
A w Łodzi zaczyna szwankować Cell Info. Powoli znika ze stacji Ery i zamieniają na samo "Lodz". :( Może będą aktualizować ale jak narazie to szkoda bo fajna to funkcja. :/

#318402  autor: Artur051
 19 lut 2009, 15:33
Dideq pisze:A w Łodzi zaczyna szwankować Cell Info. Powoli znika ze stacji Ery i zamieniają na samo "Lodz". :( Może będą aktualizować ale jak narazie to szkoda bo fajna to funkcja. :/
W Płocku jest albo pusto na ekranie od 2ch tygodni albo samo Płock. Hmm, czyżby PTC dąży do standardu Polkomtel/Orange/Play? ;/

#318517  autor: Pawrzes
 20 lut 2009, 00:08
W Warszawie również w większości poznikały dokładne nazwy tzn. nie są emitowane Cell Info 1 bo naprzemienne Cell Info 2 z tych samych sektorów są emitowane czyli Warszawa ale np. w LAC 2300 na większości wszystko działa normalnie. Pewnie to kolejna awaria...

Pozdrawiam

#318757  autor: Dideq
 21 lut 2009, 11:41
Informacja:
Ja napisałem do BOA Ery:
Chciałem zaczerpnąć informacji na temat usług Cell Info w sieci Era. Od jakiegoś czasu informacja o miejscu przebywania w sieci Era przestała działać w Łodzi, albo wyświetlana jest jedynie nazwa miejscowości "Lodz". Czy problem jest znany Państwu? A może powinienem zgłosić usterkę w działaniu sieci?
Odpowiedzieli z BOA:
Uprzejmie informuję, że usługa wiadomości sieciowych dostępna jest tylko w zasięgu nadajników GSM. Oznacza to, że podczas korzystania z telefonu komórkowego działającego w sieci trzeciej generacji (UMTS), informacje sieciowe nie będą dostępne.

Chciałbym też dodać, że operator ustala treść pojawiających się komunikatów na poszczególnych kanałach informacyjnych (w tym przypadku na kanale 50).

Dodam jeszcze, że w chwili obecnej na poszczególnych nadajnikach GSM występują przejściowe problemy z emisją informacji o stacji bazowej (50). Problem jest w trakcie rozwiązywania przez Dział Techniczny i zostanie usunięty najszybciej jak to tylko będzie możliwe.
  • Strona 17 z 99
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 99
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17