• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 8 z 13
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

#306453  autor: djfafa
 28 gru 2008, 17:52
Artur051 pisze:Ale pod względem ilości kart sim mogą przegonic Centertela
Na pewno? Rozumiem że Ty już znasz ich ofertę, wiesz, że zdobędą na rynku nasyconym ponad 100% ponad 3 miliony klientów netto w pół roku?
ps. dla jasności: rebrandig ma być w połowie roku, wiec zostanie im 6 miesięcy, Era do lidera ma straty ok. 2 mln kart, licząc że liderowi (obojętnie czy to Plus czy Orange) przybędzie milion kart (zapewne to minimum), więc wychodzi, 3 miliony.

#306454  autor: Artur051
 28 gru 2008, 17:58
djfafa pisze:Na pewno? Rozumiem że Ty już znasz ich ofertę, wiesz, że zdobędą na rynku nasyconym ponad 100% ponad 3 miliony klientów netto w pół roku?
ps. dla jasności: rebrandig ma być w połowie roku, wiec zostanie im 6 miesięcy, Era do lidera ma straty ok. 2 mln kart, licząc że liderowi (obojętnie czy to Plus czy Orange) przybędzie milion kart (zapewne to minimum), więc wychodzi, 3 miliony.
Mowa była o Polkomtelu, naucz się więc czytac. Polkomtel ma pare tysięcy do Orange a nie 2 mln...

#306456  autor: djfafa
 28 gru 2008, 18:03
Sorki, mój błąd. Co nie zmienia faktu, że czekam jak udowodnisz, że t-mobile Polska śladem T-Mobile Słowacja będzie nr 1 w ciągu pół roku.

#306457  autor: Prometo
 28 gru 2008, 18:07
Artur051 i djfafa już Was jeden moderator w innym temacie upominał, a Wy dalej swoje :!:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#306458  autor: alex1155
 28 gru 2008, 18:08
djfafa pisze:
Artur051 pisze:Ale pod względem ilości kart sim mogą przegonic Centertela
Na pewno? Rozumiem że Ty już znasz ich ofertę, wiesz, że zdobędą na rynku nasyconym ponad 100% ponad 3 miliony klientów netto w pół roku?
Ale prawda jest tez taka ,że Era ciągle zyskuje klientów. To ,że oferta słaba to nic. Reklama dobra przychody rosną. Więc nawet jeśli przepaśc będzie kilkumilionowa to szybko zostanie zniszczona. Tym bardziej ,że w Orange po zakupie startera masz rok na odbieranie połączeń a w Erze miesiąc.Różnica diametralna .

Na dodatek-Play tez Polkomtelowi i Centertelowi zarobić za dużo nie pozwoli.No, ale pozyjemy , zobaczymy.Moim zdaniem T-mobile będzie liderem ,ale najwcześniej w 2010r i cos mi mówi ,że jego największym konkurentem będzie Plus, a Orange spadnie na 3 pozycje. Ale jak wiadomo w naszym kraju wszystko jest możliwe.

#306459  autor: djfafa
 28 gru 2008, 18:11
Prometo to było w tym wątku.
Yagi nie usunął ponownie postu gdyż mamy prawo wiedzieć w jaki sposób dana sieć może zdobyć 3 mln klinetów. Skoro ktoś ma taką wiedzę to niech się podzieli, a będzie to naprawdę merytoryczny wkład w duskusję.

#306462  autor: Prometo
 28 gru 2008, 18:19
djfafa pisze:Yagi nie usunął ponownie postu gdyż mamy prawo wiedzieć w jaki sposób dana sieć może zdobyć 3 mln klinetów
Tak macie prawo, ale prowadzicie dyskusję w taki sposób, że zmierza ona do kłótni. Dyskusja chyba nie na tym polega?

Koniec OT

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#306464  autor: djfafa
 28 gru 2008, 18:27
Prometo oczywiście masz rację. Ale chyba jako tak zasłużony mod jesteś ciekaw jaka to będzie oferta że zdobędzie tyle milionów użytkowniów. Bo ja jestem i a skoro ktoś już coś wie to dlaczego nie ma się z nami podzielić.

alex przepaści kilkumilionowej szybko nie zniszczysz, uwierz mi.

#306468  autor: elrond
 28 gru 2008, 18:33
Panowie, nawet jeśli T-mobile ma dobrą ofertę za granicą, nie oznacza że "przeniesie" ją na nasz grunt. Podobnie było z Orange. Podobieństwa można zauważyć w ofertach tutaj i w innych oddziałach firmy, jednak nie jest to żadna rewolucja. Orange przyciągnęło ludzi samą marką, bo ofertę mieli delikatnie mówiąc średnią. W ludziach obudził sie kosmopolityzm i snobizm wiec poszli za obcą marką. Cieżko przewidzieć czy teraz bedzie tak samo. Spokojnie, zrobią rebranding, przedstawią ofertę i wniosków będzie można wyciągnąć wiele więcej.

#306475  autor: user_delete10
 28 gru 2008, 19:04
Jak pisałem wyżej marka komórkowa z 2 lata potrzebuje żeby wyjść na lidera.Po pierwsze czas musi upłynąć aby nazbierało się kart SIM więcej niż u innych.Dalej muszą wykazać się czymś np., szczególnie na święta,czyli w okresie najbardziej wzmożonego zapotrzebowania na prezenty czyli telefony,czy też na nowy rok,kiedy ktoś może zechcieć podpisać umowę z nowym opem.
Już widzę tych napalonych na T-mobile wchodzących z salonu po podpisaniu umowy lub z nowym nr. pre-paid a potem to rozczarowanie gdy pojada do rodzinki na wieś z miasta a tu "wyszukiwanie sieci"...
Plus może jedynie zagrozić pomarańczy.Play ze swoimi awariami i hasłem "nie kłam, że nie było zasięgu" może co najwyżej zagrozić Mobilkingowi.

#306494  autor: ozp
 28 gru 2008, 20:57
Tyle się teraz o tym czyta.... A zobaczcie jak było z Ideą i Orange...zmienili i po bólu.

:::...ReMeMbEr Me...:::

#306509  autor: szyman12
 28 gru 2008, 21:51
Więc teraz ja trochę się wypowiem na ten temat.

Po pierwsze zmiana nazwy z Ery na T-mobile jest cały czas pod znakiem zapytania

Po drugie nawet jak zmianią tą nazwę (oby nie!) to nie musi być zaraz najlepsza oferta. PTC i tak w ciągu nawet dwóch miesięcy może być numerem jeden pod względem abonentów (bo PTC ma asa w rękawie ;) )

Po trzecie pamiętajcie, że oni raczej robią zmianę nazwy dla osób korzystających z roamingu i dodatkowo dla zasilenia własnych kont w Niemczech

Takie jest moje zdanie :D

#307433  autor: rogmaniek
 02 sty 2009, 10:37
szyman12: w zupełności się z Tobą zgadzam. Stąd ich strach przed zniszczeniem marki Era. Jest bardzo cenna, a więc trochę trzeba pogorszyć w oczach Polaków opinię o Eruni :smt018 Oj nie podobają mi się ostatnie działania DT, a tak szkoda mi się żegnać z tym operatorem, mam jakiś straszny sentyment, sam nie wiem czy tylko do marki Era. Cóż marketing, to oni mieli prawie zawsze dobry. Sam wierzyłem, że w 2005 czy nawet 2006r. PTC ma najlepszy zasięg w Polsce czy choćby w Wielkopolsce. Oj bardzo się myliłem. Ale dziś mogę "spokojnie" stwierdzić, że w Wielkopolsce wszystkich stacji, czyli BTS'ów i Node B, mają najwięcej z "Wielkiej Trójcy". Do tego te nastrojowe reklamy z 1996r., ale także później. I w 2005r., wg mnie, zarąbisty pomysł z marką Blueconnect i fajna kampania reklamowa! :thumbright: Dlatego ja z marką Era mam bardzo miłe skojarzenia, a także wspomnienia. Co nie znaczy, mimo np. wielkiej awarii platformy pre-paid Polkomtela, że nie cenię sobie marki Plus. W końcu przez jakiś czas też mieli bardzo dobre, pierwsze hasło reklamowe. Plus GSM: Zmieniamy świat na Plus! :lol: I tak jeszcze na koniec słowa z pierwszej reklamy marki Era, po jej komercyjnym starcie: Popatrz cyfrowa rewolucja w telekomunikacji... Nadeszła Era GSM. Połącz się z nami (i taka plansza z tekstem: już działamy) :toothy8:

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#307536  autor: user_delete10
 02 sty 2009, 17:20
Wielkopolska to nie cały kraj.Przyjedź gdzie indziej. Ten początek zdania,że ma najlepszy zasięg w Polsce to skasuj,bo to tylko na ekranie na mapce w kompie tak masz.

#307541  autor: Artur051
 02 sty 2009, 17:30
fenix189 pisze:Wielkopolska to nie cały kraj.Przyjedź gdzie indziej. Ten początek zdania,że ma najlepszy zasięg w Polsce to skasuj,bo to tylko na ekranie na mapce w kompie tak masz.
Nie wiem jak to jest w skali kraju, ale gdzie ja przebywam, zasięg PTC mam zawsze najlepszy z trójcy.

#307542  autor: Pan_telefonik
 02 sty 2009, 17:34
mapka a praktyka to co innego z zasięgiem jestem zawiedziony na Ere

Nokia 3310 ->3410 ->3510i -> Siemens C75 -> SE K750i ->K550i -> Nokia 3110c -> E51 i 1600 i 6030 -> 6650 t-mobile -> SE C702 -> Toshiba G810-> Nokia E63 4Gb&(Nokia 6220c 1Gb->5530-> N8)-> Nokia E63-> Samsung Galaxy SII

#307543  autor: user_delete10
 02 sty 2009, 17:35
To powiedz gdzie przebywasz.Mam nadzieję,że to nie chodzi o miasta.Widocznie masz takie szczęście.Rozbieżności mogą się pojawić już 200m dalej od miejsca gdzie masz full kresek i tak u każdego opa.

#307544  autor: kowcio
 02 sty 2009, 17:36
fenix189 pisze:Wielkopolska to nie cały kraj.Przyjedź gdzie indziej. Ten początek zdania,że ma najlepszy zasięg w Polsce to skasuj,bo to tylko na ekranie na mapce w kompie tak masz.
Dokładnie. A ja powiem szczerze, że w Poznaniu w ogóle nie jestem zadowolony z zasięgu Ery, tym bardziej 3G, o czym się całkiem niedawno przekonałem. Co z tego, że ma najwięcej stacji, skoro ich rozmieszczenie jest ekhm z lekka nie powiem jakie, a o konfiguracji sieci nie wspomnę. Słyszałeś jakie były (i pewnie nadal są) problemy w Łodzi? U mnie też jadąc samochodem bądź autobusem rozłącza podczas rozmowy. Problem nie ustąpił.
Mam wrażenie, że nigdy nie miałeś do czynienia z innym operatorem.
A wcale ilość stacji operatora nie świadczy o tym, że ma najlepszy i największy zasięg.
Dlatego jak wejdzie T-mobile to może w końcu wezmą się za konfigurację swojej sieci. Poza tym ostatnio zaciekawiło mnie jedno- Plus postawił swój NodeB w postaci dołożenia anteny na jednym wieżowcu na pobliskim osiedlu, a Era postawiła go na ostatnim budynku podlegającym pod Poznań. Budynek jest niski, anteny są ustawione byle jak, na piątym pięktrze na osiedlu nie ma 3G (przynajmniej telefon przełącza do GSM), w Plusie zasięg jest bardzo dobry. Dlaczego? Dodam, ze Era ma GSM na tym wieżowcu, gdzie Plus ma GSM i UMTS. Dla mnie jest to naprawdę chore. Era jest stracona w moich oczach do dnia dzisiejszego. Tym bardziej teraz sobie wlali tą promocją podwójne doładowania, ale tutaj o tym nie dyskutujemy.

Aczkolwiek jestem tolerancyjnym człowiekiem, więc szanuje Twoje zdanie, tylko proszę Ciebie o jedno- nie kłóć się z kimś, jak ktoś ma inne zdanie. Każdy ma prawo do napisania swojej opinii, nikt nie każe zgodzić się Tobie z nią, ale to nie oznacza, żeby na każdym miejscu powtarzać, że ktoś nie ma racji.

#307555  autor: rogmaniek
 02 sty 2009, 18:17
feniks189: czy Ty mnie dobrze zrozumiales co napisalem? Przeciez napisalem, ze propaganda zrobila swoje i uwierzylem w ten rzekomo sprawdzony zasieg. Co okazako sie nie prawda. A teraz w Wielkopolsce maja po prostu najwiecej stacji.

kowcio: czy ja napisalem, ze najwiecej znaczy najlepiej? Jak nie wiesz z ilu numerow i jakich operatorow korzystalem, to nie pisz, ze "chyba tylko z Ery". I czy ja tu sie z kims kloce? Ok Twoja opinia o mnie, jest, wg mnie, troche pszesadzona. Ja nikomu tu niczego nie zarzucam.

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#307560  autor: Pan_telefonik
 02 sty 2009, 18:25
nie mam zasięgu Ery 3G . Mieszkam w Lublinie, ul. Nowowiejskiego

[ Dodano: 2009-01-02, 18:28 ]
i to nie w Bloku ale na zewnątrz też niby centrum miasta a zasięg gorszy niż za granicą miasta

Nokia 3310 ->3410 ->3510i -> Siemens C75 -> SE K750i ->K550i -> Nokia 3110c -> E51 i 1600 i 6030 -> 6650 t-mobile -> SE C702 -> Toshiba G810-> Nokia E63 4Gb&(Nokia 6220c 1Gb->5530-> N8)-> Nokia E63-> Samsung Galaxy SII
  • Strona 8 z 13
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8