• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 16 z 99
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 99

#303527  autor: Gadulski
 13 gru 2008, 21:24
Borax 11
Tak, tylko że zdaniem Plus GSM wszystko dzieje się "zgodnie z procedurą". Poza tym przepraszam za szczerość, ale to co zaproponowałeś jest bez sensu... Po pierwsze: ŻOŁNIERZY piszemy przez "RZ" !!! Po drugie skrót "KM" też jest bez sensu... Myślę, że Plus GSM pokazałby swoją klasę zmieniając nazwę "NAD MORZEM" na "Krynica Morska", ale szczerze mówiąc sam w to wątpię... Widzę, że Plus w Krynicy ma dwa nadajniki tak wiec ten na ul.Gdańskiej mógłby emitować nazwy: "Krynica Morska" a ten na ul.Żołnierskiej "NAD MORZEM". Nazwy ulic występują tylko w Erze, a wprowadzanie ich jest zalezne od wielkości miasta i ilości nadajników... Im więcej nadajników tym dokładniejsze Cell Info. Struktura wprowadzania Cell Info w Plusie to nazwy miejscowości i regionów (wyjątkowo pisane WIELKIMI literami), duża czcionka w Cell Info dominuje w Orange i Play
Pozdrowionka :-)

Obrazek

#303577  autor: borax11
 14 gru 2008, 00:11
SPOX, zobaczymy co odpiszą ,
Gadulski pisze:ŻOŁNIERZY piszemy przez "RZ"
Może nie uwierzysz ale nazwa ulicy jest przez Ż , jak nie wierzysz to zobacz na http://www.krynicamorska.pl/mapa/krynic ... _gmina.php
Gadulski pisze:duża czcionka w Cell Info dominuje w Orange
U mnie z Orange napisane jest Krynica Morska

A teraz niedawno napisałem do ERY o zmianę CELL INFO z Krynica Morska na Krynica Morska.Twoje Miasto - wiecie tak dla reklamy :D i jak odbywa się impreza ERA NADAJE RYTM do z Krynica Morska na ERA NADAJE RYTM - tak dla reklamy tej imprezy...,
Czekamy na rezultaty :D Może zmienią, a chciałbym żeby zmienili :D

#303579  autor: yagi
 14 gru 2008, 00:15
borax11, chodzilo o
borax11 pisze:ul.ŻOŁNIEŻY
:P

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#303581  autor: borax11
 14 gru 2008, 00:20
Ciekawe czy tak w mailu napisałem :oops: :oops:

#303734  autor: Gadulski
 14 gru 2008, 18:01
Jestem w szoku :) Nie wiedziałem jeszcze nazwy w Orange pisanej małą czcionką... Prócz "Tychy. Dobre miejsce", ale tak napisane było w każdej sieci :-) Zgadza sie dla reklamy miasta to dobry pomysł, ale myslę, że takie nazwy są wynikiem porozumień między Urzędem Miasta a operatoream (operatorami) ;)
W większej części Dolnego Sląska (jak dobrze pamiętam 3 lata temu) z okazji festiwalu Era Nowe Horyzonty ze wszystkich nadajników emitowana była nazwa "ERA NOWE HORYZONTY" po festiwalu wróciło poprzednie Cell Info ;)
Czasami też są nazwy okazjonalne jak np.
http://www.btsy.eu/ciekawe.html?screen=150
z mikrokomórki i anteny obejmującej dane miejsce. A spotkanie te to: "Krajowa Konferencja Radiokomunikacji, Radiofonii i Telewizji KKRRiT 2008" w kwietniu 2008 roku :-)

Obrazek

#307220  autor: josviaque
 31 gru 2008, 19:48
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum. :D Jeśli chodzi o Cell Info w Erze, to nie wiem czy jeszcze pamiętacie o tym, że początkowo i nieoficjalnie Era testowała tę usługę na kanale 900. Informacje wtedy wyświetlane, były o wiele dokładniejsze niż teraz. Dopiero później rozpoczęto oficjalne testy na terenie Łodzi. Jeszcze teraz przejeżdżając w pobliżu siedziby PTC (OOP przy Al. Jerozolimskich) można czasami coś złapać na tym kanale. A z ciekawostek dodam jeszcze, że w Piątku koło Łęczycy (woj. Łódzkie) wyświetla się na przemian z "Piątkiem" "Geograficzny środek Polski", choć poprawniej powinno być "Geometryczny środek Polski". Ale dobre i to!

http://www.instagram.com/josviaque

#307318  autor: Marens
 01 sty 2009, 16:45
Gadulski pisze:W większej części Dolnego Sląska (jak dobrze pamiętam 3 lata temu) z okazji festiwalu Era Nowe Horyzonty ze wszystkich nadajników emitowana była nazwa "ERA NOWE HORYZONTY" po festiwalu wróciło poprzednie Cell Info ;)
Dobrze pamiętasz :)

#307345  autor: Gadulski
 01 sty 2009, 18:40
josviaque to Twój pierwszy post, ale zrobił na mnie OLBRZYMIE wrażenie... :) Takiej nazwy "Geograficzny srodek Polski" się niespodziewałem :) Jak coś jeszcze zaobserwujesz daj znać :D
Pozdrowionka i czekam(y) na kolejne posty :)

Obrazek

#307368  autor: rogmaniek
 01 sty 2009, 21:29
I tu muszę osobiście :mrgreen: pochwalić PTC i podziękować za najlepsze Cell Info w Polsce! Szkoda, że w 3G nie chce im się "bawić" w tę fajną usługę. Dla wielu ludków to niby nic takiego. Jednak już kiedyś konsultantka jednego z APS PTC w Poznaniu opowiadała mi, że jak wyłączyli CB, to ludzie przychodzili z pytaniami typu: dlaczego na wyświetlaczu mojego telefonu nie ma mojej ulicy?. Czasem też mieli zastrzeżenia, że pokazuje im taką, a nie inną ulicę. Ale weź teraz to tłumacz, dlaczego tak, a nie inaczej wyświetla, skoro mało kogo to nie interesuje :P Fajnie, że ktoś w PTC pomyślał, żeby robić dwie nazwy z jednego sektora: ogólną i szczegółową :D W Poznaniu CI Eruni jest super! Także w Wielkopolsce nazwy są odpowiednio dobrane do miejsca. Jeśli sektor będzie zapewniać zasięg przykładowo miejscowościom graniczącym z dwiema gminami, to Cell też będzie "mądre", np. gm.Lądek-gm.Zagórów czy gm.Kostrzyn- gm. Nekla itp. itd. O tym, jakie informacje są zawarte w CI PTC już było z resztą pisane. Ciekawe czy jak już będzie ten rebranding, to czy DT zostawi tę usługę w 2G? Chyba się pomodlę, żeby jakimś cudem Vievendi odzyskało swoje procenciki w PTC, to będę mógł się dłużej cieszyć marką Era :-D

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#307371  autor: Artur051
 01 sty 2009, 21:59
rogmaniek pisze:Ciekawe czy jak już będzie ten rebranding, to czy DT zostawi tę usługę w 2G?
Tak, tak było w innych krajach po brandzie.
rogmaniek pisze:Chyba się pomodlę, żeby jakimś cudem Vievendi odzyskało swoje procenciki w PTC, to będę mógł się dłużej cieszyć marką Era :-D
Nie ma już na to szans. Vivendi przez lata posądzało DT o to, lecz w większości DT wygrywało. Po za tym brand w Polsce jest już przesądzony, wcześniej, czy później nastąpi (oby jak najszybciej ze względu na poprawe oferty).

Po za tym PTC pod nowym brandem prędzej uruchomi CI w 3g niż pod starym (trzeba będzie wypromowac nową markę), gdyż im dłużej w Polsce zostaje marka Era tym dłużej oferty PTC są pogarszane.

#307380  autor: Gadulski
 01 sty 2009, 23:08
rogmaniek We Wrocławiu i w całym Dolnym Śląsku Cell Info w Erze jest również bardzo dobre :)) Najnowsze nadajniki we Wrocławiu emitują np. "al.J.Kasprowicza", "al.T.Boya-Zelenskiego", "gen.T.Kosciuszki-R.Traugutta" - REWELACJA :) Są też np.: "Wzgórza Trzebnickie" :) Jak masz ochotę spójrz na: http://www.btsy.eu/cell.html - tutaj pooglądasz screeny Cell Info Era z Wrocławia, Opola, Warszawy i z innych miast Polski ;)

Artur051 Tak, tylko jest pytanie: czy w 3G opłaca sie uruchamiać Cell Info w 3G?? Ani Play ani żadna inna sieć w Polsce nie emitują Cell Info w 3G...

Obrazek

#307394  autor: rogmaniek
 02 sty 2009, 00:19
Artur051: odnośnie Twoich słów:" \gdyż im dłużej w Polsce zostaje marka Era tym dłużej oferty PTC są pogarszane." Właśnie kto to pogarsza, sama Era nie, bo to w końcu tylko, a może aż marka Era. I to mi się w DT nie podoba. Takie zachowanie, o czym już nie raz pisałem. Zależy im, aby po rebranding'u, jak najmniej polaczków żałowało tej marki :smt009 Nie dziwię się jednak Niemcom. Też bym się bał o przyjęcie w Polsce tego paskudnego, różowego logo T-Mobile. Marki, która nie wiem z czym pozytywnym ma mi się kojarzyć?!

Gadulski: dzięki za info. Ale również odwiedzam stronkę btsy.eu i oczywiście oglądałem CI Eruni na tych zdjęciach. Już w tym temacie było wspomniane, że PTC jako ostatnia uruchomiła CI w ramach CB. I rzeczywiście, nie dość, że najlepiej przygotowali tę niekomercyjną usługę, to jeszcze do dziś 3mają jej poziom! I jak ktoś inny wspomniał: bez netmonitor'a jest lepsza kontrola. Mogłem się domyślać, do jakiej obecnie stacji i nawet sektora mój tel się zalogował czy raczej otrzymał "zgodę"? :P Choć w Poznaniu i nie tylko, w zależności od miejsca, są takie przypadki, że dwa BTS'y mają po 1 lub więcej sektorze z tym samym CI, a więc mogę już tylko zgadywać poprzez, np. "szacowanie" odległości od danej stacji bazowej :-D Ale z obserwacji wiem, że np. gdy jestem w budynku po przeciwnej stronie BTS'a, to tel się potrafi zalogować do innej dalszej stacji. I to chyba jest ta propagacja fal- o ile nic nie przekręciłem ;-) cóż taka jest Era Moja: nigdy nie jest tak dobrze, aby nie mogło być lepiej :-D - to jest tekst z reklamy Ery Biznes (kampania wrzesień/październik 2006r.) :smt005

O2 - Together is better!

#307404  autor: Gadulski
 02 sty 2009, 00:45
rogmaniek
Szczerze mówiąc ja też nie jestem za tym, żeby zmianiała się marka Era na T-Mobile... W ogóle ten Róż mnie tak przyciąga do loga T-Mobile jak Fiolet do Play...
Nie podobało mi sie też jak Idea zmianiała sie w Orange...
We Wrocławiu często powtarza sie nazwa: "Stare Miasto" w Cell Info a z jednego nadajnika dwa sektory wmitują "al.Karkonoska", ale to rzadkosć...
Jak byłem w Poznaniu to widziałem: "Stare Miasto", "Glogowska", "Plac Wielkopolski" więcej nie pamiętam :)
Pozdrowionka :)

Obrazek

#307405  autor: kowcio
 02 sty 2009, 00:48
Gadulski pisze:Jak byłem w Poznaniu to widziałem: "Stare Miasto", "Glogowska", "Plac Wielkopolski" więcej nie pamiętam :)
Jak bardzo Tobie zależy, to kiedyś w wolny dzień mogę pojeździć po Poznaniu z kartą Ery i zobaczyć jakie są ciekawe nadawane wiadomości przez CI :)

#307416  autor: rogmaniek
 02 sty 2009, 01:45
Jak chcecie, to mogę Wam wymienić trochę nazw, jakie PTC "stosuje" w Poznaniu. Przez ponad rok podróżując po tym mieście "pilnie" się przyglądałem, jakie nazwy dany BTS "wyświetla". Lokalizacji już może Wam nie będę podawać. Teraz jako główny/oficjalny nr mam Simplusa, a więc już tak się nie "wczuwam", tym bardziej, że w Motce CI dość wolno się zmienia. Oto przykłady nazw szczegółowych: Głogowska, Głogowska-Hetmańska, Mieszka I, Winogrady, os. Przyjaźni (te trzy nazwy to z 1 BTS'a 3-sektorowego), os. Sobieskiego, Murawa, Salon Era, Biuro Era (te dwa ostatnie CI to pikokomórki, a Biuro Era to piko w budynku na ul. Wierzbięcice 3- tu jest siedziba Wielkopolskiego Odziału Budowy i Eksploatacji Sieci PTC), Centrum Handlowe (np. w Stary Browar- tu Łorynż ma dokładną nazwę tego centrum jako wyjątek, bo tak wszędzie POZNAŃ, KING CROSS), os. Batorego, Półwiejska, Centrum Targowe (na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich), Rondo Solidarności, Roosevelta, Dąbrowskiego, al. Solidarności, al. Solidarności-Piątkowska, Ogrody (jako nazwa dzielnicy czy raczej osiedla), Lotnisko (chodzi o Ławicę rzecz jasna :-D ), os. Kwiatowe, Rondo Rataje, Rataje, Świerczewo, B.Krzywoustego, Rondo Śródka, Naramowicka, Słowiańska- Pszczelna, Winogrady- Wyżyny, Junikowo, Górczyn, Starołęka, os.Wł.Łokietka, Sołacz, Akademia Rolnicza (już nieaktualne, bo mamy Uniwersytet Przyrodniczy- myślałem im to zgłosić, ale jakoś już mi nie zależy :? ), Zamek, Plac Wolności, Ratajskiego, Plac Ratajczaka, Stare ZOO, Jana Pawła II, Stare Miasto, Park Cytadela, Park Kasprowicza, Wilda, Dolna Wilda, Górna Wilda, Dworzec Główny PKP, Dębiec, Garaszewo, Plac Wielkopolski, Murawa, os.Zwycięstwa, Murawa-Słowiańska, Królowej Jadwigi, Franowo i jeszcze inne, których dokładnie nie mogę sobie przypomnieć ;-) Dodam, że jak byłem w 2007 i 2008r. na Woodstock'u, to CI Polkomtela "brzmiało" po prostu" Woodstock, a PTC: Jesteś u siebie :-D PTC swoje dwie anteny(jedną GSM, druga DCS, a może w tym roku więcej) ma na stalowym maszcie kratowym Polkomtela. Operator Plusa rzecz jasna na tym maszcie, to niby stacja 3-sektorowa, ale w ubiegłym roku to w stronę Sceny skierowane było mnóstwo anten. Wiadomo pewnie DCS'y, aby "obsłużyć" tyle ludków :D Nawet mam zrobione zdjęcia tego masztu. Tak tak mam już sporo fotek wielu stacji, a raczej konstrukcji- takie moje hobby w hobby :mrgreen:

[ Dodano: 2009-01-02, 09:59 ]
Gadulski: Kurczę, że nie "pomyślałem" wcześniej :P Jak chcesz zobaczyć, jakie CI w Poznaniu i Wielkopolsce ma PTC, to zapraszam na stronkę: BTS-y w Wielkopolsce- www.poznan.gsm.xg.pl. Wejdź w zakładkę: Baza BTS-ów w Wielkopolsce. W rubrykę CID/Miejscowość wpisz, np. Poznań i wybierz sieć- wiadomo jaką- Erunię :-D Jak "widać"- w Wielkopolsce PTC ma bardzo "bogate" CI. A więc wychodzi na Plus :mrgreen:

Że jak nie dołączyłem do foorum'owiczów z rok wcześniej. Teraz przynajmniej mam z kim "porozmawiać" na temat telefonii komórkowej :wink:

[ Dodano: 2009-01-02, 10:19 ]
To jeszcze coś dodam. O CI na 2G naprawdę "dbają". Na nowych stacjach nie dość, że działa ta usługa, to często ta informacja jest jakby dokładniejsza. Tzn., że z jednego sektora jest emitowana "podwójna" nazwa, np. Hetmańska-Most Przemysława, Politechnika-Piotrowo (o dziwo to CI jest z sektora DCS'a, który jest w tym samym miejscu co BTS!). Jak już pisałem, do "pustych" Node B "dokładany" jest GSM i/lub DCS. CI jest też, wg mnie, "dobrze przygotowane". Chociaż, po komercyjnym uruchomieniu BTS'a usługa ta jest stopniowo wprowadzna. Na początku często są sektory, które jeszcze żadnej nazwy nie emitują. Jedynie nie zawsze każda stacja DCS ma CI, ale pewnie mogę to sobie wytłumaczyć, znając działanie DCS'a :-D Jednak nie każdy BTS GSM w Wielkopolsce ma CI. O dziwo jest chyba kilka stacji, które wcale nie wysyłają tego typu komunikatów. A ponieważ PTC, to nie Polkomte- z zdziwieniem spotykam stacje w Wielkopolsce, gdzie nie ma EDGE'a!

kowcio: ponieważ, moja "testowa" karta poręczy, gdzieś mi się zapodziała, mam do Ciebie pytanie. Czy tak jak w C.H. Stary Browar piko Centka emituje dokładna nazwę także w C.H. King Cross? Czy to tylko jedyny wyjątek w Poznaniu? Pozdro!

O2 - Together is better!

#307477  autor: Gadulski
 02 sty 2009, 13:28
kowcio
Oczywiście jak masz ochotę to spisz proszę takie dane chodź widzę, że rogmaniek już kika wpisał :))) Miałbyś możliwosć zrobienia fotek / nazw Cell Info Ery :) ???

rogmaniek

Jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy na temat Cell Info :) Również żałuję, że nie znalazłeś sie tutaj wcześniej... Przypomniałeś mi!!! "Centrum Targowe" też znam :) Ja zwracam też uwagę na pewne szczegóły, które widoczne są w Cell Info Ery. A mianowicie we Wrocławiu i w Poznaniu jest np. "B.Krzywoustego" z kolei we Wrocławiu jest "marsz.J.Pilsudskiego", "T.Kosciuszki", "J.E. Purkyniego" - uważam, że literka(i) imienia w Cell Info wygląda(ją) zdecydowanie lepiej niż samo "Pilsudskiego" jak jest np. w Opolu. Tak samo podoba mi sie "Plac Wolnosci", "Plac Grunwaldzki" niż np. doniedawna miałem piko w Sklepie Era która emitowała: "pl.Kosciuszki" ;/ Zdecydowanie lepiej "Plac T.Kosciuszki" lub "Plac gen.T.Kosciuszki" - a to już jest wersja optymalna ;) Sklepu Ery w tej lokalizacji już nie ma, wiec i Cell Info zniknęło. "Salon Era" znam z Opola, we Wrocławiu jest "Salon ERA-Szewska" :) U nas też mamy komercyjne nazwy w Cell Info np. "Pasaz Grunwaldzki" czy też "Arkady Wrocławskie" - Centra Handlowe. Dzięki takim obserwacjom widać jak różni się też Cell Info pod kątem takich szczegółów w różnych częściach Polski.
A co do innych operatorów no cóż.... Orange we Wrocławiu ma: "WROCLAW" - jedynym miejscem gdzie jest coś innego w ich Cell Info to Dworzec PKP: "WROCLAW PKP" a w Plusie mamy "Wroclaw" - jak najbardziej prawidłowo :)
rogmaniek - miałbyś możliwość zrobienia fotek / screenów nazw Cell Info (jak Ty to mówisz) Eruni :))) w swoim regionie???
Pozdrawiam.

Obrazek

#307525  autor: kowcio
 02 sty 2009, 16:27
Gadulski pisze:Miałbyś możliwosć zrobienia fotek / nazw Cell Info Ery :) ???
Tak, tylko fotek, screenów nie mogę- nie mam systemu w telefonie. W sumie to Samsung X200 ma pamięć na 80 wiadomości CI, więc jabym wrócił do domu to pobawiłbym się aparatem :-)
Gadulski, ja jestem pod wrażeniem jeśli chodzi o Twoje zainteresowanie :-D Oraz sporą wiedzę, wiadomo.

#307562  autor: Łukasz_W
 02 sty 2009, 18:31
rogmaniek pisze:Artur051: odnośnie Twoich słów:" \gdyż im dłużej w Polsce zostaje marka Era tym dłużej oferty PTC są pogarszane." Właśnie kto to pogarsza, sama Era nie, bo to w końcu tylko, a może aż marka Era. I to mi się w DT nie podoba. Takie zachowanie, o czym już nie raz pisałem. Zależy im, aby po rebranding'u, jak najmniej polaczków żałowało tej marki :smt009 Nie dziwię się jednak Niemcom.
Dokładnie to samo co rogmaniek chciałem napisać.
Zupełnie nie rozumiem optymizmu związanego ze zbliżającym się rebrandingiem.
A jak ktoś nadal uważa, że Era sama psuje sobie oferty, to niech dobrze się zastanowi kiedy zaczęła się taka sytuacja i z czego wynika.
Oczywiście, że teraz rebranding jest już nieunikniony i konieczny. Po nim gorzej już chyba nie będzie, ale czy lepiej? Nie sądzę... Co najwyżej DT wróci do tego, co już Era miała.
A czekanie na T-Mobile to jak czekanie na amputację nogi. Jak trzeba to trzeba (a teraz już na pewno), tylko, że ta noga kiedyś była zupełnie zdrowa, a spaskudzili ją ci, którzy teraz ją amputują. Sorry za OT.

#307636  autor: Gadulski
 03 sty 2009, 00:11
kowcio
Dziękuję za miłe słowa ;) Nie ukrywam, że z chęcią zobaczyłbym Cell Info z Twoich okolic na www.btsy.eu :)

Pozdrawiam.

Obrazek

#307697  autor: rogmaniek
 03 sty 2009, 13:12
Łukasz_W|: dobrze, że Ty także rozumiesz o co mi chodzi. Podałeś nawet "obrazowy" przykład. Tylko niestety niektórzy, nawet pewni forumowicze, chyba nie odróżniają pewnych pojęć! :smt009 Niektórzy pewnie, tak jak ja kiedyś, myślą, że firma i marka synonimy ech... Nie chce już pisać kto chyba nie zna historii PTC. To jeszcze raz dla tych wyjątkowo "mądrych": operatorem marki Era jest Polska Telefonia Cyfrowa sp. z o.o. Tylko, że udziałowcem w tym operatorze, na obecną chwilę, jest Deutsche Telekom. Z resztą od początku, czyli od powstania tej spółki (grudzień 1995r.) swoje udziały w niej mieli Niemcy. A od, chyba początku września 2006r. mają oni gdzieś tak 97% udziałów. Ci sami z DT są "właścicielami", powiedzmy globalnej, marki T-Mobile. I oto mi chodzi, że te niby dobre T-Mobile, które ma nagle poprawić wszystkim zasięg, polepszyć jakość rozmów oraz zaoferować niskie ceny, jest zarazem tą "złą" Erą! Czy to już niektórzy skumali?! Już nie wiem jak to mam inaczej wytłumaczyć?! Może inaczej jeszcze... Taki hipotetyczny przykład. Powiedzmy, że w PTC do 31 grudnia 2008r. 100% udziałów mieli Vodafone, którzy świadczyli usługi pod marką Era z taką samą ofertą i "jakością" sieci, jaką mieliśmy w ubiegłym roku. Dziś dowiadujemy się, że od 1 stycznia 2009r. właścicielem PTC staje się Deutsche Telekom, któremu Anglicy odsprzedali 100% udziałów. Równocześnie dowiadujemy się, że za kilka tygodni będzie rebranding marki Era na T-Mobile Polska. I właśnie w tym momencie miałbym prawo sądzić, że od kiedy "władzę" w PTC mają Niemcy to będzie lepiej, niż za Vodafone! Ale przecież jest inaczej!!! O to mi chodzi, że już dawno powinno być w PTC lepiej, skoro te "dobre" DT ma 97% udziałów w operatorze marki Era. Już na Telepolis ktoś kiedyś napisał, że to co Niemcy robią w PTC, to można uznać działaniem na szkodę spółki! Jeszcze raz podkreślę, że Era to tylko marka, a przecież ktoś inny tą "machiną" zarządza. Ktoś to mam być tym dobrym pod inną marką. Łukasz_W może Ty potrafisz to jeszcze inaczej co niektórym wytłumaczyć, choć ten przykład z tą "nogą" myślę, że jest dość obrazowy!

Gadulski: dzięki również za pozytywne słowa! Co prawda mam Nokię E51. Tylko pisząc szczerze- nigdy takich screen'ów nie wykonywałem. Możesz mi to wyjaśnić, jak mój tel ma "zapamiętać" te informację CI. Z chęcią wtedy, przy czasie wolnym, "uwieczniłbym" takie CI :-D

[ Dodano: 2009-01-03, 13:23 ]
Gadulski: jest jeszcze jeden problem: moja E51 ma simlock'a na Polkomtela :? Niestety, z tego co wiem, to zdjęcie tego typu blokady naprawdę sporo kosztuje, a nr Ery mam obecnie w Motkce K1, zresztą z soft'em PTC, ale już simlock,a z tego tela się "pozbyłem" ;-) Zostaje mi jeszcze Samsung L700. Tylko jak takie screen'y przygotować? :P

O2 - Together is better!
  • Strona 16 z 99
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 99
  • 1