• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #300802  autor: telemaniak93
 30 lis 2008, 17:07
Witam.
Posiadam Internet z neostrady 1mb na 24 miesiące umowa kończy mi się dopiero za rok i moje pytanie brzmi czy jest możliwość przejścia teraz na ofertę z telewizją?
Proszę o szybką odpowiedz.

#300812  autor: Mordrag
 30 lis 2008, 17:17
Zadzwoń do 0800102102 i tam zapytaj

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#300820  autor: telemaniak93
 30 lis 2008, 18:11
Mordrag pisze:Zadzwoń do 0800102102 i tam zapytaj

No jakoś już nie chce do nich dzwonić wole się Was zapytać może ktoś wie?

chyba znalazłem odpowiedz:
Kto może skorzystać z usługi neostrada tp z telewizją?

Z usługi mogą skorzystać Klienci indywidualni:
usługa neostrada tp z telewizją jest dostępna we wszystkich analogowych planach telefonicznych (z wyjątkiem planu tp socjalnego)
usługa dostępna tylko dla Klientów niezalegających z opłatami na rzecz TP
usługa jest dostępna dla Klientów obecnie korzystających z usługi neostrada tp, usługa tv/multipakiet tp
w przypadku rozwiązania umowy na dotychczasowe usługi neostrada tp lub usługa tv/multipakiet tp i zawarcia nowej umowy na usługi neostrada tp z telewizją, Klient nie ponosi opłaty karnej za zerwanie umowy. Umowy na dotychczasowe usługi neostrada tp lub usługa tv/multipakiet tp wygasają z dniem rozpoczęcia świadczenia usługi neostrada tp z telewizją.

Z usługi nie mogą skorzystać:
Klienci SOHO
Klienci biznesowi
Klienci korzystający z planów ISDN

#303451  autor: BL9393
 13 gru 2008, 14:00
jest możliwość ale nie na 0800102102, lecz pod nr 0801321123. Aktualna umowa jest automatycznie zakańczana bez konsekwencji a w jej miejsce podpisujesz nową umowę. Aktualnie obowiązuje promocja pakietowa internet z telewizją.

czas na Orange

#306825  autor: Coondelboory
 29 gru 2008, 22:43
Ostrożnie z tą neostradą z telewizją, dostałem sprzęt i umowę, przejrzałem ją i mam zamiar od umowy odstąpić i sprzęt odesłać. To wygląda atrakcyjnie tylko do końca kwietnia, potem kończy się okres promocyjny i chyba trzeba będzie płacić 199,90zł zamiast 69,90 (w moim wypadku - 24 msc, 1024kb/s).

#306832  autor: kamil1221
 29 gru 2008, 23:03
To źle ci się zdaje - masz umowę i przez okres umowy - w twoim przypadku chyba jest to na 2 lata 1 mega lub na rok 512. Przez okres umowy tyle płacisz - jak ci się skończy umowa i z niej nie zrezygnujesz lub nie przedłuzysz to właśnie będzie tyle kosztować (czyli cena po za promocją).

#306842  autor: Coondelboory
 29 gru 2008, 23:36
Owszem mam umowę i nawet ją przeczytałem, wraz z załącznikami. I nie zdawałoby mi się tak, jak mi się zdaje, gdyby tam nie było dziwnych zapisów o ulgach w opłatach w okresie promocyjnym (paragraf 2, p.4). Gdyby było napisane "w okresie obowiązywania umowy cena taka i taka", ale jest ulga "w zakresie miesięcznej opłaty abonamentowej w okresie promocyjnym" [...] "za każdy miesiąc przez który abonent korzystał z usługi w okresie promocyjnym". Takie samo sformułowanie o miesięcznych opłatach "w okresie obowiązywania promocji" są też w cenniku zawartym w regulaminie promocji. Linki do obejrzenia:

wzór umowy (p. paragraf 2, w szczególności punkt 4, ust.3)
http://www.tp.pl/b/binaries/PL/358181/u ... 778079.pdf

regulamin promocji (określa okres promocji i ceny w promocji)
http://www.tp.pl/b/binaries/PL/358165/r ... 761611.pdf

cennik
http://www.tp.pl/b/binaries/PL/358165/c ... 761521.pdf

#306853  autor: kamil1221
 29 gru 2008, 23:56
Tutaj chodzi o standardowy cennik po za promocją lub gdy bierzesz umowę na czas nieokreślony gdzie cena jest zupełnie inna niż ta na, którą ty podpisałeś umowę bo jest ona na czas określony.

Po prostu jest tu zawartę jaką ulgę Tobie przyznają jeżeli podpiszesz z nimi umowę na rok lub dwa lata.

I jak wcześniej napisałem - jeżeli umowa się kończy a ty jej nie zerwiesz lub nie podpiszesz przedłużenia umowy - ona przechodzi na czas nieokreślony - czyli płacisz za usługę standardową cenę nie objętą promocją.

#306870  autor: Coondelboory
 30 gru 2008, 00:33
Sugerujesz, że w TP SA pracują durnie, którzy nie umieją sformułować poprawnie umowy, tak, żeby była jednoznaczna i jasna? Doświadczenie mnie uczy, że jednak jest inaczej - umowa jest taka, jaka jest bo taka ma być. Można wtedy opowiadać ludziom, że się mylą, że nie rozumieją, że to tylko standardowe cenniki, a tu promocja i ulga itepe itede... A tam jest napisane całkiem konkretnie - za umowę na czas określony ulga przez cały czas obowiązywania umowy, a za promocję - ulga w okresie obowiązywania promocji (czyli do 30 kwietnia 2009). Ale o tym ludziska przekonają się dopiero w maju. A może się nie przekonają, bo się zawczasu podniesie szum i tepsa zdecyduje o korzystnej dla klientów interpretacji... Mnie to jednak nie odpowiada. Odeślę graty i odstąpię od tej umowy. Jeśli tepsa przyśle mi jasną i jednoznaczną umowę z warunkami takimi jak w promocji (24 miesiące po 69.90zł, 1024kB/s bez limitów) obowiązującymi przez cały czas umowy to chętnie ją podpiszę.

#306958  autor: vinc
 30 gru 2008, 14:53
Coondelboory pisze:A tam jest napisane całkiem konkretnie - za umowę na czas określony ulga przez cały czas obowiązywania umowy, a za promocję - ulga w okresie obowiązywania promocji (czyli do 30 kwietnia 2009)
kamil1221 ma rację. Chodzi czas/okres trwania promocji, czyli w tym czasie możesz zakupić tą usługę w promocyjnych warunkach. Natomiast później będzie ona niedostępna, ale jeśli do 30.04.2009 r. zakupisz to będziesz przez cały czas trwania umowy płacił stała cenę przeznaczoną dla tej promocji, a nie ze standardowego cennika.
Coondelboory pisze:Sugerujesz, że w TP SA pracują durnie, którzy nie umieją sformułować poprawnie umowy, tak, żeby była jednoznaczna i jasna?
to już inna sprawa ;)

Obrazek

#307006  autor: Coondelboory
 30 gru 2008, 17:47
[...] jeśli do 30.04.2009 r. zakupisz to będziesz przez cały czas trwania umowy płacił stała cenę przeznaczoną dla tej promocji, a nie ze standardowego cennika.[...]
A na jakiej podstwie tak twierdzisz? Czy wskazuje na to jakikolwiek punkt w umowie, regulaminie albo gdziekolwiek?
Z dużym prawdopodobieństwem macie rację, a ja się mylę i miałbym cenę 69,90zł przez cały czas trwania umowy. Niestety, coś innego wynika z umowy i regulaminu, więc nie będę czekał do pierwszego maja, żeby to sprawdzić - jeśliby się okazało, że jednak się nie myliłem, to zapłaciłbym za tą satysfakcję 2600 zł.
TP SA wogóle dosyć luźno podchodzi do swojego słowa i umów. Na odstąpienie od umowy miałem 10 dni i jeszcze dzisiaj babka z telefonicznego bok zapewniała mnie, że po odstąpieniu od umowy neo+tv stan wróci do poprzedniego (reanimowana stara umowa na gołe neo). Przy oddawaniu sprzętu okazało się, że nic z tego - nie będę miał żadnej neostrady jak mi ta z telewizją nie pasuje. Po takim dictum jeszcze chętniej wyskoczyłem z tych gratów i umowy. I zastanowię się głęboko, czy podpisywać jeszcze raz jakąś neostradę.

ps. Zobaczymy, czy nie każą mi płacić za zerwanie tamtej starej. Jeśli nie, to może być dobry patent na wyplątanie się z niewygodnej, terminowej umowy z TP SA.

#307014  autor: vinc
 30 gru 2008, 18:28
Coondelboory pisze:A na jakiej podstwie tak twierdzisz? Czy wskazuje na to jakikolwiek punkt w umowie, regulaminie albo gdziekolwiek?
Przeczytaj jeszcze raz Regulamin Promocji, a radzę zwrócić szczególną uwagę na Pkt. 4 ppkt. 2.

Obrazek

#307035  autor: Coondelboory
 30 gru 2008, 19:46
Pkt. 4 ppkt. 2. regulaminu nie oznacza, że dostaję ulgi na 12 lub 24 miesiące, ale że promocja polega na obniżeniu miesięcznych opłat ludziom z umowami na 12 i 24 miesiące. Wysokość miesięcznych opłat jest określona w tabeli poniżej, a w nagłówku tej tabeli co czytamy? Ano: "Miesięczne opłaty abonamentowe dla Usługi w okresie obowiązywania Promocji". Podkreślam - w okresie obowiązywania promocji! To sformułowanie powtarza się zresztą w punkcie 5, ustęp 2, gdzie przyznaje się ulgę "w zakresie miesięcznej opłaty abonamentowej w okresie korzystania z Promocji". To też nie oznacza, że dostanę tą ulgę na 24 miesiące. Wogóle nigdzie nie jest napisane, że przez cały okres obowiązywania umowy będę płacił 69,90.
Ja się z tobą zgadzam, mogę się mylić, ale nie mam zamiaru ryzykować prawie trzech tysięcy.

#307051  autor: Prometo
 30 gru 2008, 20:17
Coondelboory poczytaj jakikolwiek regulamin Neostrady i zobacz co tam jest napisane. Ja miałem Neostradę w promocji startowej, po kilku miesiącach ta promocja się skończyła a ja dalej płaciłem tyle ile było napisane przy podpisywaniu umowy. Promocja na ten internet o którym mówisz trwa do końca kwietnia 2009 bo może od 1.05.2009r. TP S.A. wprowadzi znowu jakąś inna promocję. Parę postów wyżej odpisał Tobie człowiek, który tym się zajmuje codziennie, więc chyba wie co pisze.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#307088  autor: vinc
 30 gru 2008, 22:47
Coondelboory idąc twoim tokiem myślenia to każdy operatot musiałby mieć w swojej ofercie cały czas każdą promocję jaką kiedykolwiek oferował.

Obrazek

#307125  autor: Coondelboory
 31 gru 2008, 09:52
Nie, vinc, nie trzeba żeby mieli zawsze te promocje w ofercie. Wystarczy dobrze zrobiona umowa bez głupich, wieloznacznych zapisów dających pola do interpretacji, za to z konkretnymi cenami w konkretnym okresie.

#307127  autor: telemaniak93
 31 gru 2008, 10:14
Ja mam tą umowę i mogę na pewno potwierdzić że przez cały okres umowy płaci się taka samą kwotę w moim przypadku 69zł. A i ja podpisałem to w salonie. A jeśli chodzi o te mity, że livebox się zacina, wiesza, rozłącza itp. To ja jestem zadowolony z jego działanie zasięg mam tez całkiem niezły.

#307132  autor: maniek
 31 gru 2008, 10:27
Panowie ale nad czym się tu zastanawiać. Umowy z TP a raczej ich schemat od lat sa takie same i nawet na specjalne życzenie abonentów TP tego nie zmieni. Sprawa jest prosta.Coondelboory jesli nadal masz wątpliwości to napisz do kolegi który się tym zawodowo zajmuje i wszystkie wapliwości zostaną rozwiane :wink: .

#307137  autor: telemaniak93
 31 gru 2008, 10:47
A tak serio jeśli każdy miał by tak szczegółowo przeglądać umowę to chyba by mało kto ją podpisał. :)

#307138  autor: vinc
 31 gru 2008, 10:49
Coondelboory pisze:Wystarczy dobrze zrobiona umowa bez głupich, wieloznacznych zapisów dających pola do interpretacji, za to z konkretnymi cenami w konkretnym okresie.
To już inna para kaloszy :? Niestety Regulaminy nie tylko TPSA są napisane tak jakby były robione sobie a muzom :roll:

Obrazek