fenix189 pisze:Wielkopolska to nie cały kraj.Przyjedź gdzie indziej. Ten początek zdania,że ma najlepszy zasięg w Polsce to skasuj,bo to tylko na ekranie na mapce w kompie tak masz.
Dokładnie. A ja powiem szczerze, że w Poznaniu w ogóle nie jestem zadowolony z zasięgu Ery, tym bardziej 3G, o czym się całkiem niedawno przekonałem. Co z tego, że ma najwięcej stacji, skoro ich rozmieszczenie jest ekhm z lekka nie powiem jakie, a o konfiguracji sieci nie wspomnę. Słyszałeś jakie były (i pewnie nadal są) problemy w Łodzi? U mnie też jadąc samochodem bądź autobusem rozłącza podczas rozmowy. Problem nie ustąpił.
Mam wrażenie, że nigdy nie miałeś do czynienia z innym operatorem.
A wcale ilość stacji operatora nie świadczy o tym, że ma najlepszy i największy zasięg.
Dlatego jak wejdzie T-mobile to może w końcu wezmą się za konfigurację swojej sieci. Poza tym ostatnio zaciekawiło mnie jedno- Plus postawił swój NodeB w postaci dołożenia anteny na jednym wieżowcu na pobliskim osiedlu, a Era postawiła go na ostatnim budynku podlegającym pod Poznań. Budynek jest niski, anteny są ustawione byle jak, na piątym pięktrze na osiedlu nie ma 3G (przynajmniej telefon przełącza do GSM), w Plusie zasięg jest bardzo dobry. Dlaczego? Dodam, ze Era ma GSM na tym wieżowcu, gdzie Plus ma GSM i UMTS. Dla mnie jest to naprawdę chore. Era jest stracona w moich oczach do dnia dzisiejszego. Tym bardziej teraz sobie wlali tą promocją podwójne doładowania, ale tutaj o tym nie dyskutujemy.
Aczkolwiek jestem tolerancyjnym człowiekiem, więc szanuje Twoje zdanie, tylko proszę Ciebie o jedno- nie kłóć się z kimś, jak ktoś ma inne zdanie. Każdy ma prawo do napisania swojej opinii, nikt nie każe zgodzić się Tobie z nią, ale to nie oznacza, żeby na każdym miejscu powtarzać, że ktoś nie ma racji.