• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #305605  autor: adiq1033
 23 gru 2008, 09:15
Witam. Mam kilka pytań odnośnie muzycznego telefonu Sony Ericsson W350i.

1. Odtwarzanie mp3 - czy istnieje sposób wyeliminowania gry "nagłos", gdy przypadkowo zostaną odłączone słuchawki od telefonu, przykładowo wyciągając go z kieszeni lub będąc w pospiesznych ruchu ? Mam tu na myśli granie na głośniku, po nieświadomym odłączeniu.

2. Jakoś dźwięku - co standardowo ma zainstalowane w oprogramowaniu niniejszy Walkman ? Jak można udoskonalić jakość odtwarzanych empetrójek ?

3. Na stronie producenta czytam wpis, iż telefon może korzystać z kart Memory Stick PRO po zastosowaniu odpowiedniego adaptera. Czy może to wpłynąć negatywnie na działanie ? Spowolnić procesy reakcji, przysporzyć problemy z prawidłowym odczytem plików muzycznych ?

4. "Muzyczna" klapka - czytając artykułu natknąłem się na dane, że jest ją niezwykle łatwo wygiąć z powodu materiału, z którego jest wykonana - zwykły plastik. Jest to prawdą ? Nie miałem telefonu w ręku, a będzie to dość ważnym punktem w podjęciu decyzji o zakupie.

5. Ile godzin trzyma bateria przy ciągłym odtwarzaniu mp3 ?

6. Podejrzewam, że z powodu samego przydomku "Walkman" jest wprowadzona możliwość uruchomienia samego telefonu z funkcją odtwarzacza bez konieczność łączenia się z siecią, jak to miało miejsce w starym W800i. Jednak dla pewności, wolę zapytać ;)

7. Głośnik zewnętrzny - zastanawia mnie czystość wydobywającego się z niego dźwięku. Nie chcę, by telefon zastąpił mi wieżę hi fi, jedynie aby nie przyniósł mi wstydu. Trzeszczenie nie wchodzi w grę.

8. Słuchawki w zestawie - nadadzą się, czy koniecznością będzie zakupienie nowych o wyższej wydajności i jakości ?

W sumie to wszystko. Gdyby coś mi jeszcze przyszło na myśl, napiszę. Póki co, czekam na pomocne wypowiedzi. Pozdrawiam :)

#306781  autor: Xy
 29 gru 2008, 21:11
adiq1033 pisze:1. Odtwarzanie mp3 - czy istnieje sposób wyeliminowania gry "nagłos", gdy przypadkowo zostaną odłączone słuchawki od telefonu, przykładowo wyciągając go z kieszeni lub będąc w pospiesznych ruchu ? Mam tu na myśli granie na głośniku, po nieświadomym odłączeniu.
Czyli co, jak gra sobie mp3 na sluchawkach i je wyjmiesz to automatycznie muza leci przez glosnik? Myslalem, ze tak bylo tylko w K700i ;) U mnie jak sie wyrwie sluchawki to pisze "odtwarzac dalej przez glosnik?" ale muza wylaczona/zapauzowana. Az mi sie wierzyc nie chce, ze moze byc inaczej w W350i...

adiq1033 pisze:6. Podejrzewam, że z powodu samego przydomku "Walkman" jest wprowadzona możliwość uruchomienia samego telefonu z funkcją odtwarzacza bez konieczność łączenia się z siecią, jak to miało miejsce w starym W800i. Jednak dla pewności, wolę zapytać ;)
Flight Mode ;)

adiq1033 pisze:7. Głośnik zewnętrzny - zastanawia mnie czystość wydobywającego się z niego dźwięku. Nie chcę, by telefon zastąpił mi wieżę hi fi, jedynie aby nie przyniósł mi wstydu. Trzeszczenie nie wchodzi w grę.
Jesli nie podglosnisz do konca to gra calkiem znosnie. Az bylem zaskoczony :) Aczkolwiek niskich basow i glebokich, czystych sopranow sie nie spodziewaj. Chociaz moze w glosnym pomieszczeniu nie wylapalem wszystkiego?

adiq1033 pisze:8. Słuchawki w zestawie - nadadzą się, czy koniecznością będzie zakupienie nowych o wyższej wydajności i jakości ?
Ma przelotke na normalnego jacka wiec mozesz podlaczyc nawet takie wielkie zakrywajace cale uszy - wtedy jakosc dzwieku jest juz konkretna :) Chociaz moje HPM-62 daja rade na miescie :oops:

adiq1033 pisze:5. Ile godzin trzyma bateria przy ciągłym odtwarzaniu mp3 ?
Tak jak kazda BST-33 czyli znośnie. 4 godziny + ciagle gry Java spokojnie ;)

Fajny ten telefonik. Przypomina mi starego Ericssona T10 ;)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#306785  autor: kowcio
 29 gru 2008, 21:19
Xy pisze:Fajny ten telefonik. Przypomina mi starego Ericssona T10 ;)
Mnie też się podoba, niby muzyczny ale jest ok. Chętnie sprawiłbym sobie go, nawet jaki drugi telefon, ale nadal do SE pozostał niesmak... :( Może to i dobrze...
Xy pisze:adiq1033 napisał/a:
5. Ile godzin trzyma bateria przy ciągłym odtwarzaniu mp3 ?

Tak jak kazda BST-33 czyli znośnie. 4 godziny + ciagle gry Java spokojnie ;)
Tylko 4h? Tutaj moje wielkie zdziwienie... Ja czasem słucham kilkanaście godzien radia z telefonu przez głośnik, muszę powiedzieć, że z 10-15h spokojnie telefony wytrzymywały mi...

Jak ktoś coś wie jeszcze o tym telefonie, niech pisze, przyda się. Telefon jest unikalny jeśli chodzi o wygląd.

#306792  autor: Xy
 29 gru 2008, 21:36
Kowcio, baterie zajechalem z okolo 95% do 0% sluchajac muzy na sluchawkach i grajac w Wormsy, Bilarda, Tetrisa, Medal of Honor (3 misje pod rzad, ha! :D) i V-Rally3D. Bateria moze padla tak szybko bo tam, gdzie bylem prawie nie bylo zasiegu (max jedna kreska) i moze to takze spowodowalo tak szybkie zjedzenie energii?

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#306797  autor: kowcio
 29 gru 2008, 21:51
Xy pisze:moze to takze spowodowalo tak szybkie zjedzenie energii?
Tak, słaby zasięg potrafi szybko strawić baterię ;/ Ale jak grałeś intensywnie (obciążenie procesora, ciągłe podświetlenie), w dodatku muzyka na słuchawkach (to też sporo obciążenie + proc), więc całkiem możliwe, i tak nie jest to zły wynik. Czasami jak dłużej w szkole musiałem zostać coś zrobić to sobie włączałem radio na głośniku (C450, 6070, teraz L700) i bateria wcale nie schodziła tak szybko ;) Ale w ten czas nie wykorzystywałem tak można telefonu.
Aczkolwiek K550i ma duży SAR, co przekłada się na bardzo dobry zasięg w tym telefonie, a tam była jedna kreska, więc naprawdę telefon musiał sporo się wysilić ;) a raczej bateria musiała się wysilić... :P
Ta klapeczka strasznie mnie się podoba, w dodatku parametry są ok, klawiatura jakaś taka.... (chyba niewygodna, zgadza się?), bateria jak to w SE na ogół jest ok, ładny design jak na SE, ogółem wydaje się być ok + cena nie jest jakaś ogromna. Ale póki co nie chcę zmieniać żadnego telefonu.

#306802  autor: Xy
 29 gru 2008, 21:55
Klawiatura.. kwestia przyzwyczajenia. Mi pasowala ;) Klapka jest swietna :)
Zapodaj mi na PW info o SAR (dla roznych telefonow i ogolnie co to jest ten caly SAR bo na necie nic nie ma) ;)

#307270  autor: adiq1033
 01 sty 2009, 08:30
Xy pisze:Zapodaj mi na PW info o SAR (dla roznych telefonow i ogolnie co to jest ten caly SAR bo na necie nic nie ma) ;)
W sieci nie ma ? Jak się dokładnie poszuka, to się znajdzie ;) Wszytko jest w instrukcji opisane. Uzyskałem już odpowiedź przez maila.
Cześć
widziałem twój post na telepolis na temat sony ericssona w350i
niestesty nie mam konta na tym forum a więc:
1 ) jeśli przy wyciąganiu z kieszeni telefonu odłączy się zestaw słuchawkowy to muzyka automatycznie się stopuje
2 )standardowy program to jak we wszysykich telefonach serii W co do innych programów nie mam pojęcia wiem że można zainstalować aplikacje java "winamp"
3 )co do karty pamięci do tedo telefony pasują tylko m2
4 )najlepiej będzie pujść do salonu Ery wiem że tam mają atrapy(nie wiem jak w innych sieciach)
5 ) około 15 godzin
6 )jest przy starcie opcja "tryb samolotowy" i można wtedy słuchać muzyki niełącząc się z siecią
7 )wstydu nie przyniesie
8 )w zestawie są słychawki bass reflex

#317880  autor: Mop
 16 lut 2009, 21:44
Wie ktoś jak pojemną kartę można wcisnąć do W350i żeby było cacy?

#317972  autor: Mop
 17 lut 2009, 15:06
a spoko, myślałem, że powyżej iluś może się bawić w emo, czy cuś. dzięki.

#317979  autor: yagi
 17 lut 2009, 15:52
Nie powinien. Ja testowalem 8 GB na starszych modelach i na codzien uzywam w K800i - dziala bez zamulki (zajete 7,2 GB)...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)