• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 5 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

#304906  autor: user_delete10
 19 gru 2008, 18:14
Najtaniej Play ma ,lecz tylko wtedy gdy nie wykorzystamy u innych pakietów.Więc jednak ich reklama prawdą nie jest.Uruchomić pakiet to pikuś.Z tego powodu,że muszę ruszyć trochę palcami nie przejdę do Play.Żeby ta reklama była w 100% idealna musiałaby być wzmianka i to nie drobnym druczkiem o wspomnianych pakietach.

#304959  autor: amfi
 19 gru 2008, 21:38
fenix189 pisze:Żeby ta reklama była w 100% idealna musiałaby być wzmianka i to nie drobnym druczkiem o wspomnianych pakietach.
dokładnie... Pamiętam jak startował Play i był wywiad z jakąś szychą od nich to się chwalił że w Play każdy klient płaci tyle samo, czy to abo czy pre-paid a oferta jest jasna i przejrzysta bez żadnych gwazdeczek.

minęły 2 lata i co? Gwiazdeczki się pojawiły i to nie tylko w tej reklamie. Nie ma już równości klientów - nawet w samym abo stawka za minutę jest uzależniona od jego wysokości...

mimo że korzystam również z Play (oprócz Orange) to jednak zawsze polecam Orange - przynajmniej nie składają obietnic bez pokrycia.

amfi

#305110  autor: Bobe
 20 gru 2008, 20:26
Najwiecej do powiedzenia ma ktos kto korzysta z kilku operatorow jak np amfi. ja moge tylko powiedziec o orange, chociaz korzystalem rowniez z plusa, ale to wogole byl kiepski epizod. play rzeczywiscie postawil wszystko na jedna karte ta reklama, jednak bezskutecznie.

#305310  autor: ozp
 21 gru 2008, 20:44
Miałem i Playa i Orange...z Playa zrezygnowałem bo mi się nie opłacał poprostu...Lepiej było uruchomić pakieciki w Orange...

:::...ReMeMbEr Me...:::

#305324  autor: amfi
 21 gru 2008, 21:25
ozp pisze:Lepiej było uruchomić pakieciki w Orange...
dokładnie, dzięki temu można sporo zaoszczędzić bo stawka za minutę spada nawet o połowę

amfi

#305340  autor: metpablo
 21 gru 2008, 22:28
Bobe pisze:play rzeczywiscie postawil wszystko na jedna karte ta reklama, jednak bezskutecznie.
Skąd wiesz, że bezskutecznie? To dopiero pokażą statystyki za Q4 2008 :-D

#305383  autor: tetris
 22 gru 2008, 09:33
ozp pisze:Heh...i postawcie się teraz w roli gościa który generalnie nie ogarnia rynku GSM wogóle...widzi reklame idzie i kupuje...Drobne aczkolwiek ważne rzeczy potrafią zrobić kolosalną różnicę...
Dokładnie...ale dla takich ludzi, którzy nie są za bardzo ogarnięci w gsm-ie, to moim zdaniem rozwiązaniem są proste taryfy, koleś ma do wszystkich tyle samo i nie musi za wielu rzeczy ogarniać (jak np w MK, no i też po części w równej taryfie w Heyi...tylko, że tam właśnie jest ta wyższa stawka do Playa).

#305424  autor: Bobe
 22 gru 2008, 12:14
Dobry abo tez nie jest zly, poza tym ktos kto nie jest zbytnio obeznany z rynkiem gsm, na pewno wybierze oferte operatora ktory jest dluzej na rynku i watpie zeby skorzystal z heyah, mk, czy play, bo nawet niektorzy o nich nie slyszeli.

#305521  autor: ozp
 22 gru 2008, 19:51
Duzi operatorzy bazują generalnie na przywiązaniu do siebie...A ci co chcą pozyskać klientów muszą się jakoś wyróżniać... A co do wyższej stawki do Playa...to chyba wszyscy mają do Playa drożej...

#305545  autor: amfi
 22 gru 2008, 21:07
ozp pisze:A co do wyższej stawki do Playa...to chyba wszyscy mają do Playa drożej...
chciało się Playowi zarabiać na MTR to wszyscy dzwoniący do Play mają drożej ;)

amfi

#305567  autor: Jedrker
 22 gru 2008, 22:19
ozp pisze:A co do wyższej stawki do Playa...to chyba wszyscy mają do Playa drożej...
w mobilkingu jest 39 groszy do play ;)
Czyli jednak można zmniejszyć opłaty do play za minute połaczenia

#305656  autor: tetris
 23 gru 2008, 13:55
Bobe pisze:Dobry abo tez nie jest zly, poza tym ktos kto nie jest zbytnio obeznany z rynkiem gsm, na pewno wybierze oferte operatora ktory jest dluzej na rynku i watpie zeby skorzystal z heyah, mk, czy play, bo nawet niektorzy o nich nie slyszeli.
Mnie się wydaje, że po tej kampanii z laskami ludzie raczej kojarzą MK. Kiedyś nawet czytałem gdzieś w necie że jest najbardziej rozpoznawany wśród MVNO.

#305711  autor: ozp
 23 gru 2008, 19:51
Ale raczej prze facetów ;) Normalne :)

#306146  autor: Bobe
 26 gru 2008, 21:36
Dokladnie, marke sie kojarzy, ale to nie wplywa raczej na wybor operatora, wiele osob sugeruje sie bardziej opiniami znajomych.

#306405  autor: amfi
 28 gru 2008, 14:49
tetris pisze:jest najbardziej rozpoznawany wśród MVNO.
może i jest ale większość MVNO ma poważny minus - brak oferty abonamentowej. Chyba tylko w Aster jest taka opcja - co ciekawe są MVNO na nadajnikach Orange. Ja jednak wolałbym operatora który oferuje coś więcej niż pre-paid bez zobowiązań - to "bez zobowiązań" nie oznacza tylko że my ich nie mamy...

amfi

#306493  autor: ozp
 28 gru 2008, 20:55
bez zobowiązań w dużym cudzysłowiu....do tego lipa jest jak się kasa kończy na karcie podczas rozmowy..Abo górą :)

#306601  autor: tetris
 29 gru 2008, 09:41
amfi pisze:może i jest ale większość MVNO ma poważny minus - brak oferty abonamentowej.
No wiesz, dla niektórych to niekoniecznie musi być minus. Nie wszystkich stać na to żeby co miesiąc płacić kasę. W MK np. teoretycznie wystarczy raz na 3 m-ce doładować za 10 zł...

#306662  autor: Bobe
 29 gru 2008, 13:35
Ja uzywam pre-paida orange, glownie i doladowanie 100 starcza mi smialo na 2 m-ce a raczej sie nie oszczedzam, a nigdy tez mi sie nie zdarzylo zeby zabraklo mi srodkow podczas rozmowy, nie liczac telefonow na 0-700:)

#306731  autor: user_delete10
 29 gru 2008, 19:14
Jak już ktoś zaczął... Niektórym pre-paid kojarzy się tylko z nastolatkami,którym rodzice dają kasę co jakiś okres. Ja do tej grupy już nie należę a pre-paid to dla to co najlepsze.Mam pewne limity pieniężne i nie uśmiecha mi się zresztą bogacić Orange co miesiąc bo po co?... Ile by mnie to wtedy wyszło, 3 razy albo więcej tyle ile daję w ciągu 3 miesięcy czyli 50zł. W razie czego przecież zawsze można doładować.Przynajmniej człowiek uczy się gospodarować kasą a nie wyrzuca jej w błoto na comiesięczny haracz.Mam 50zł na co tylko zechcę a nie określone ilości na to,na tamto...

#306736  autor: amfi
 29 gru 2008, 19:21
fenix189 pisze:Ile by mnie to wtedy wyszło, 3 razy albo więcej tyle ile daję w ciągu 3 miesięcy czyli 50zł.
wiesz, wszystko zależy od potrzeb - 50zł na 3 miesiące dla jednych to starczy, dla mnie starczyłoby może na tydzień tak więc nie dla każdego pre-paid jest idealny. Szczególnie jak ktoś często jeździ za granicę. Stawki roamingowe w pre-paidach to zwykłe złodziejstwo, niejednokrotnie są kilka razy wyższe od tych w abo.

amfi
  • Strona 5 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5