• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 1 z 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
 #304351  autor: kishar
 17 gru 2008, 11:01
Jestem właśnie w trakcie przenoszenia numeru z Ery do Play i zaniepokoiły mnie informacje pojawiające się na Telepolis o braku nie których modeli telefonów w Play a mianowicie Samsunga F-480 czy też LG KU990, telefony te cały czas są w ofercie i nie ma żadnych informacji o wycofaniu (na telepolis była wiadomość o tym dotyczy F-480). W związku z tym mam pytanie czy macie jakąś wiedzę o dostępności tych fonów ze szczególnym uwzględnieniem Lublina?? No i ewentualnie czy wiadomo coś czy i kiedy Play ma wprowadzić do oferty nowe fony i jakie one będą i w jakich cenach.
P.S.
Zna ktoś może numer konta na jaki trzeba erze wpłacić haracz za przeniesienie numeru?? Czy tez może wyślą na to osobna fakturę lub doliczą do rachunku. Bo na razie mam tylko pismo informujące, że z dniem 8 stycznia 2009 r. nastąpi rozwiązanie umowy i że trzeba te
50 zł zapłacić.
 #304352  autor: microcom
 17 gru 2008, 11:24
kishar pisze:Jestem właśnie w trakcie przenoszenia numeru z Ery do Play i zaniepokoiły mnie informacje pojawiające się na Telepolis o braku nie których modeli telefonów w Play a mianowicie Samsunga F-480 czy też LG KU990, telefony te cały czas są w ofercie i nie ma żadnych informacji o wycofaniu (na telepolis była wiadomość o tym dotyczy F-480). W związku z tym mam pytanie czy macie jakąś wiedzę o dostępności tych fonów ze szczególnym uwzględnieniem Lublina?? No i ewentualnie czy wiadomo coś czy i kiedy Play ma wprowadzić do oferty nowe fony i jakie one będą i w jakich cenach.
P.S.
Zna ktoś może numer konta na jaki trzeba erze wpłacić haracz za przeniesienie numeru?? Czy tez może wyślą na to osobna fakturę lub doliczą do rachunku. Bo na razie mam tylko pismo informujące, że z dniem 8 stycznia 2009 r. nastąpi rozwiązanie umowy i że trzeba te
50 zł zapłacić.
Co do telefonów to LG KU990 i F-480 niema w hurtowni i dopuki hurtownia ich nie sprowadzi to niebędzie dostępnych, czasami gdzieś jeszcze jakaś sztuka się zawieruszy i można ją dostać.
Nie niema informacji o tym kiedy play wprowadzi i jakie to będą telefony.
Era Doliczy Ci opłate za przeniesienie numeru do ostatniej faktury.

www.it-securite.pl --> Pierwsza Strona o Bezpieczeństwie
Let's Play

#304387  autor: kishar
 17 gru 2008, 14:33
Bardzo dziękuje za pomoc, ale cały czas jestem w kropce bo zasadniczo te telefony przekonały mnie do przejścia do Play-a no i teraz nie wiem co robić dalej a czasu na decyzje coraz mniej mam. I jak mniemam nie ma bliższych informacji kiedy je hurtownia dostarczy lub kiedy Play wprowadzi nową ofertę.

#304395  autor: matteo
 17 gru 2008, 14:53
A ja gdzieś czytałem (nie wiem czy nie w komunikacie P4 do sieci Germanos), że 990tki mają jeszcze być.

#304400  autor: microcom
 17 gru 2008, 14:58
owszem one nie zostały wycofane tylko najzwyczajniej w świecie zostało za mało zamówionych i się zapaz wyczerpał.

Let's Play

#304518  autor: mobilek
 17 gru 2008, 20:43
kishar pisze:Bardzo dziękuje za pomoc, ale cały czas jestem w kropce bo zasadniczo te telefony przekonały mnie do przejścia do Play-a no i teraz nie wiem co robić dalej a czasu na decyzje coraz mniej mam. I jak mniemam nie ma bliższych informacji kiedy je hurtownia dostarczy lub kiedy Play wprowadzi nową ofertę.
KU990 ma być dostępna po Nowym Roku, również pytałem o ten model i taką informację dostałem od sprzedawcy.

#304609  autor: jls
 18 gru 2008, 11:01
Moze warto bylo poczekac jeszcze ale nie dałbym rady, wybór jest spory w moim przypadku decydowała o tym pula do 100 zł, a w tym przedziale można gustować deser pomiędzy 2 Nokiami 2600 i 3120, jednym LGikiem i Samsungiem U700.

#304625  autor: kishar
 18 gru 2008, 14:43
jls pisze:Moze warto bylo poczekac jeszcze ale nie dałbym rady, wybór jest spory w moim przypadku decydowała o tym pula do 100 zł, a w tym przedziale można gustować deser pomiędzy 2 Nokiami 2600 i 3120, jednym LGikiem i Samsungiem U700.
No ja zamierzam poczekać, choć już dziś dostałem zaproszenie do odwiedzenia salonu Play, do 7 stycznia mam czas bo wtedy mu era wyłączy numer, a te telefony o których piszesz jakoś mnie zadowalają.

#304847  autor: thonka
 19 gru 2008, 14:18
f480 jest oficjalnie niedostepny w play od 13 grudnia
tu jest info http://www.telepolis.pl/news.php?id=13369

ku990 powinno kiedys sie pojawic, a kiedy... ciezko powiedziec.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#304970  autor: tomko111
 19 gru 2008, 22:44
ku990
ma być podobno od nowego roku dostępny.. :wink:

#305068  autor: kishar
 20 gru 2008, 16:09
Byłem dziś w salonie Play-a i uzyskałem dosyć zaskakujące informację, a więc jest nowy cennik telefonów ważny od 19 grudnia do 31 grudnia 2008 r. ( na telepolis nie było wiadomości o tym dlatego zaskoczenie)
oto link do niego
http://web.playmobile.pl/pl/telefony/sa ... efonow.pdf

Wbrew wcześniejszym informacjom nie wypadł z niego Samsung F-480 tylko LG ku990, który prawdopodobnie już nie będzie dostępny, co do F-480 może będzie już po nowym roku, no i jeszcze potwierdziła się informacja, że w nowym roku maja być nowe fony.

[ Dodano: 2009-01-02, 15:51 ]
Mamy już nowy rok, i mam pytanie czy ma ktoś info jak z dostępnością telefonów to znaczy czy pojawił się już Samsung F-480 ??, bo jak rozumiem na LG KU 990 nie ma co liczyć??, tak jak i na nowe telefony w najbliższym czasie?? bo nie wiem co robić a mam coraz mniej czasu, to znaczy telefon w erze będzie mi działał tylko do 7 stycznia.

[ Dodano: 2009-01-08, 18:59 ]
W dniu dzisiejszym odebrałem Samsunga F-480 i właśnie go obczajam, i nie zauważyłem by miał klawiaturę qwerty, wiecie może coś w tym temacie??, telefon niestety nie jest jeszcze aktywny.
Dostępny był także LG Ku 990, więc jak komuś zależy, niech się spieszy bo wiele sztuk nie rzucili do salonów.

#314762  autor: xalax
 01 lut 2009, 20:11
Brak dostępności telefonów w PLAY mnie bardzo niepokoi... jak już wspominaliście około 80% telefonów z oferty fizycznie nie jest dostępne i prawdopodobnie nie będzie? Osobiście jestem zainteresowany HTC HD w abonamencie firmowym, czatuje na niego od około miesiąca - wtedy kiedy był dostępny nie myślałem jeszcze o telefonie ale moja obecna praca dosyć na mnie wpłynęła i jestem zdecydowany wziąć go bez wahania jeśli by tylko się pojawił... ale wyczytałem gdzieś w necie że z początkiem stycznia zostały wyprzedane ostatnie sztuki, i nic nie wskazuje na to żeby pojawiła się jakaś nowa dostawa... Obdzwoniłem większość pobliskich salonów a nawet te dalsze... z nadzieją że gdzieś zalega jakiś na magazynie - oczywiście na próżno... jestem przygotowany do zapłaty za niego, w abonamencie kosztuje koło 1500zł - normalnie poza 2500zł 1.5k - ok jednak 2.5k to trochę za dużo jak na telefon jak dla mnie tymbardziej że wydaję miesięcznie na połączenia koło 60zł więc abonament by mi się przydał, a nie ukrywam że cena mnie skusiła.... to jest pozycja TOP1 która mnie interesuję... na dalszych miejscach jest SE XPERIA X1 lub BlackBerry Storm 9500 Obu jednak nie ma w abonamentach a x1 występuje tylko w erze i to na takich warunkach że po prostu jest to wręcz żałosne... obecnie mam tak taka z happy taniej juz od jakichs 2 lat z regóły byłem zadowolony ale myślę że czas najwyższy coś zmienić... Play jest najtańszym operatorem na rynku ale czy najlepszym? (przez te telefony - głęboko bym się zastanowił...) Alternatywnie mniejszymi kosztami mógłbym zdecydować się jeszcze na Omnie lub Nokie E71. Omni w Play'u nie ma, a E71 oczywiście jest ale tylko w "ofercie" - sprawdzam e-shopa codziennie.
Więc moje pytanie skoro nie ma w playu telefonów to gdzie? Patrząc na warunki abonamentu to Era totalnie odpada, Orange także - jednakże orange ma fajne warunki przy przedłużaniu umowy jeżeli chodzi o biznes (wiem bo jestem konsultantem) a ceny telefonów... są atrakcyjny tylko wtedy gdy ktoś ma rachunki po około 200zł.
Abonament mnie interesuje w granicy 50-80zł czyli u większości operatorów 61zł brutto pozostał nam Plus - taryfy elastyczne odpadają ale pojawiła się nowa promocyjna oferta "na rozmowy - co kot napłakał) i w plusie i w playu za 61zł mamy 160 minut do wszystkich
taniej za minutę połączenia jest w playu, nieco drożej w plusie... Ale patrząc z innej strony Play nie ma podpisanej umowy miedzykonkurencyjnej z resztą sieci (Era, Orange, Plus) dlatego Ci operatorzy podnieśli stawke za minutę połączenia do Playa na 79gr z vat. To także jest czynnik który wpływa na wybór operatora. Nie wszystkich znajomych mamy w Playu- i mogą krzywo patrzeć jak mają tak drogo płacić za połączenia, patrząc z innej strony wkoncu to ja mam mieć dobrze prawda? ja mam tanio a co inni to mnie to ... Fakt można i tak dlatego ciągle "kombinuje" gdzie będzie najlepiej... Rzecz kolejna to rabaty na abonament w playu... po przez brak telefonów to chyba jedyna rzecz jaka mnie wstrzymuje przed wybraniem plusa... W sumie zawsze można zdecydować sie na jakiś telefon w play'u z tych co są - sprzedać i kupić sobie taki jaki chce, ale znowu z tych co są to żaden nie jest jakoś extra chodliwy i łatwy do sprzedania za "przyzwoite" pieniądze.
Ponieważ wybieram się do UK na parę dni i wracam pod koniec lutego - to wtedy zdecyduję się na coś bo bez sensu jest czekanie bez końca... oby pojawiły się telefony w playu... Do mojej wyczerpującej lektury dodam tylko że w salonie powiedzieli mi że ma pojawić się w ofercie playa Samsung i8510 INNOV8 - napisałem maila z zapytaniem czy można taką informację potwierdzic, pytałem także wtedy o sytuacje odnośnie htc i innych modeli ale pani SPECJALISTKA napisała mi "stan telefonów można sprawdzić na naszej stronie" ręce mi opadły po takiej odpowiedzi... odpisała jak autobot-.- i nie skomentuje...
Podsumowywując telfony dostępne w play można policzyć na palcach obu rąk z czego połowa jest stara.... i nie wiadomo kiedy i CZY to się zmieni.

#314776  autor: Rradzio
 01 lut 2009, 21:13
Jakie wypracowanie :) co do dostępności to się mylisz! W ostatnim czasie zmieniło się to diametralnie, nawet oportunista Łukasz D. Którego oczywiście pozdrawiam na swoim blogu wypowiada się przychylnie na ten temat! Zresztą na portalach jak grono.net każdy może dowiedzieć się o dostępności telefonu ba nawet są tam ludzie, którzy mogą wysłać tel do dowolnego salonu

#314782  autor: xalax
 01 lut 2009, 21:31
to jak mi załatwisz htc hd to masz kratę piwa ;) a za nokie E71 dam ci jedynie buzi;p

#314787  autor: microcom
 01 lut 2009, 21:45
jeżeli chodzi o f480 w Lublinie to w tych salonach jest:
Lubin Paderewskiego ul. Paderewskiego 101
Empik Lubin Ratusz ul. Rynek 23

LG KU990:
Lublin Real ul. Chodzki 14
Lublin Tesco ul. Orkana 4
Lublin Plaza ul. Lipowa 13
Lublin Galeria Lubelska ul. Witosa 7
Empik Lublin Plaza ul. Obrońców Pokoju 1A

HTC Touch HD dostępny jest w paru miastach w polsce:
Bielsko Biała ul. Smólki Franciszka 7 Tel.0-33 8125116 lub 790030265
Bielsko Biała Jutrzenki ul. Warszawska 180
Empik Gdańsk Alfa ul Kołobrzeska 41C
Warszawa Puławska ul. Pulawska 12 Tel. 0-22 8810266 lub 790030323

a E71 jest też dostępna w paru miejscach ale jest ich więcej więc niechce mi się pisać, acz kolwiek chętnie napisze gdzie jest dostępny konkretny tel jak podacie miasto oraz model jaki was interesuje.

Let's Play

#314790  autor: xalax
 01 lut 2009, 21:53
No to w poniedziałek zadzwonię do Bielska, jak mają to kręcę wolne, i się wybieram;)

#314791  autor: microcom
 01 lut 2009, 21:57
Polecam się pośpieszyć ponieważ jeżeli chodzi o HTC to ich dostępność jest naprawde ograniczona.

Let's Play

#314821  autor: xalax
 01 lut 2009, 22:52
jest jakaś możliwość zarezerwowania, przytrzymania telefonu 1-2dni na stanie? gdy jestem 100% zdecydowany jednak dojazd do bielska musze zoragnizować a to mi zajmie minimum 1 dzien i to gdy naprawdę się sprężę... a że mi zależy to jest to wykonalne lub czy poza bielskiem i gdańskiem jest jeszcze gdzieś? ponieważ do bielska z Opola mam najbliżej i tam pewnie się wybiorę ale np kraków czy wrocław też były by ok.

#314828  autor: microcom
 01 lut 2009, 23:09
niestety ale podałem wszystkie miejsca gdzie jeszcze jest dostępny ten. tel. najlepiej będzie jak zadzwonisz do tych salonów i jak tam będziesz to powiedz żeby Ci zatrzymali nie będzie z tym problemu.

Let's Play

#314833  autor: xalax
 01 lut 2009, 23:16
Dziękuję za pomoc, napiszę jutro co udało mi się dowiedzieć ustalić;) krate w razie w. kurierem czy odbiór osobisty:>?
  • Strona 1 z 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5