redharry pisze:Osobiście zniechęciłem się do nokii po moich modelach N80, N95, N95 8GB i jakoś wykonania była kiepska do tego słabe aparaty i głośniczki
Wiem, że N-ki nie imponują wykonaniem, ale...
Między N80, a N95 jest wielka różnica. Jak niebo, a ziemia (z korzyścią dla N95).
Nie porównuj największego bubla Nokii (N80), do jednej z najbardziej udanych N-ek (N95).
W N95 slider nigdy nie rozsuwał się "sam", co w N80 miało miejsce nader często.
N95 8GB jest wykonana jeszcze lepiej od N95 (choć do serii E jej daleko).
Aparat w N95 nie dorównuje cyfrówkom, ale kiedy wchodziła na rynek była najlepszym fotograficznym telefonem. Tak, wiem że INNOV8 bije ją na głowę, ale jest to sprzęt dwa lata nowszy i pojawił się dopiero niedawno. Co innego N80, która nawet nie ma AF... W jakości zdjęć jest i była na szarym końcu.
Głośniczki w N95 bardzo mi odpowiadają. Uważam je za jedne z lepszych. Nie zniekształcają dźwięku, nie trzeszczą, grają głośno... Jedynie basów brak, ale są na to zbyt małe.
Te dwa elementy (aparat i głośniki) w N95 bardzo mi odpowiadają. Oby przynajmniej to samo było w N97. Gdyby N97 okazała się dotykową N95 z QWERTY, oczywiście w lepszej obudowie to bardzo bym się ucieszył.
Generalnie N95 (8GB) uważam za jeden z trzech najlepszych Symbianowców (obok E90 i INNOV8), ale bardzo chciałbym aby N97 zajęła jej miejsce