Play wczoraj testował w Lubsku (lubuskie) Udało mi się wykryć zasięg z tego miasta w mojej miejscowości oddalonej 10km w linii prostej od tego miasta. Sygnał był bardzo silny jednak po południu zniknął
Przechodziłem dzisiaj koło salony PLAY w Tarnowie i zauważyłem stoisko Play ONLINE więc zapytałem czy już działa w Tarnowie. Po uzyskaniu odpowiedzi twierdzącej, zakupiłem Play na kartę i zapodałem do swojej e71. Czy przeoczyłem gdzieś jakąś wiadomość na temat nowego miasta na liście Play Online? A swoją drogą to zasięg ma cholernie słaby, tzn. częściej wyświetlacz pusty niż zalogowany do sieci
Wg mnie dane miasto nie musi być na tej liście, żeby net działał. Bo czy są na niej Skierniewice albo Mszczonów? A dziala w tych miastach Oni chyba po prostu zabezpieczają się w ten sposób w miejscach, gdzie zasięg albo dosył jeszcze kuleje.
A oto przemiły widok jaki ujrzałem podczas przeszukiwania sieci w miejscowości Strużka, (gmina Bobrowice, woj.lubuskie) Na razie nie szło się zalogować do sieci Play-a.