3m pisze:Era oszukuje jak może i to na wszystkich frontach (doświadczyłem tego na włąsnej skórze), nawet w systemie Era Premia. Miesiąc temu zamówiłem bilet do kina gratis, wczoraj dostałem informację na telefon, że dziękują za skorzystanie z nagrody i 600 puktów E.P. przepadło jak kamfora. Oczywiście w żadnym kinie nie byłem. Szkoda że dopiero za 15 m-cy będę mógł przejść do jakiejś sieci na P.
zanim skorzystasz z jakieś usługi warto najpierw przeczytać regulamin! :
"4. Zamówienie nagrody „Bilet do kina za punkty Era Premia” jest potwierdzone SMS-em wysłanym na numer telefonu, z którego dokonano zamówienia. SMS zawiera unikalny kod, który należy podać w kasie kina, aby przy zakupie jednego biletu,
drugi odebrać za darmo. 5. Kod może być wykorzystany tylko jeden raz. Realizacja kodu w kasie kina powoduje jego dezaktualizację.
6. Uczestnik programu może w ciągu 12 godzin zamówić i zrealizować w kasie kina do 5 nagród „Bilet do kina za punkty Era Premia” o ile posiada na koncie odpowiednią liczbę punktów.
7. Nagrodę „Bilet do kina za punkty Era Premia” można wykorzystać w ciągu 30 dni kalendarzowych od dnia złożenia zamówienia. Jeżeli nagroda „Bilet do kina za punkty Era Premia” nie zostanie wykorzystana w ciągu 30 dni kalendarzowych, zostanie anulowana, a punkty zostaną zwrócone na konto Uczestnika programu w przeciągu 24 godzin od momentu anulowania nagrody.
8. Uczestnik programu, który zamówił nagrodę „Bilet do kina za punkty Era Premia” ma możliwość zrezygnowania z niej w ciągu 30 dni kalendarzowych od dnia złożenia zamówienia, o ile wcześniej nagroda nie została zrealizowana w kasie kina. 9. W przypadku rezygnacji z nagrody na życzenie klienta, kod nagrody zostaje dezaktywowany, a punkty powracają na konto w przeciągu 24 godzin od momentu zgłoszenia rezygnacji."
Jeżeli nie wykorzystałeś kodu to punkty zostaną zwrócone - poproś o odp za pośrednictwem I-BOA!