Jak chcecie, to mogę Wam wymienić trochę nazw, jakie PTC "stosuje" w Poznaniu. Przez ponad rok podróżując po tym mieście "pilnie" się przyglądałem, jakie nazwy dany BTS "wyświetla". Lokalizacji już może Wam nie będę podawać. Teraz jako główny/oficjalny nr mam Simplusa, a więc już tak się nie "wczuwam", tym bardziej, że w Motce CI dość wolno się zmienia. Oto przykłady nazw szczegółowych: Głogowska, Głogowska-Hetmańska, Mieszka I, Winogrady, os. Przyjaźni (te trzy nazwy to z 1 BTS'a 3-sektorowego), os. Sobieskiego, Murawa, Salon Era, Biuro Era (te dwa ostatnie CI to pikokomórki, a Biuro Era to piko w budynku na ul. Wierzbięcice 3- tu jest siedziba Wielkopolskiego Odziału Budowy i Eksploatacji Sieci PTC), Centrum Handlowe (np. w Stary Browar- tu Łorynż ma dokładną nazwę tego centrum jako wyjątek, bo tak wszędzie POZNAŃ, KING CROSS), os. Batorego, Półwiejska, Centrum Targowe (na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich), Rondo Solidarności, Roosevelta, Dąbrowskiego, al. Solidarności, al. Solidarności-Piątkowska, Ogrody (jako nazwa dzielnicy czy raczej osiedla), Lotnisko (chodzi o Ławicę rzecz jasna

), os. Kwiatowe, Rondo Rataje, Rataje, Świerczewo, B.Krzywoustego, Rondo Śródka, Naramowicka, Słowiańska- Pszczelna, Winogrady- Wyżyny, Junikowo, Górczyn, Starołęka, os.Wł.Łokietka, Sołacz, Akademia Rolnicza (już nieaktualne, bo mamy Uniwersytet Przyrodniczy- myślałem im to zgłosić, ale jakoś już mi nie zależy

), Zamek, Plac Wolności, Ratajskiego, Plac Ratajczaka, Stare ZOO, Jana Pawła II, Stare Miasto, Park Cytadela, Park Kasprowicza, Wilda, Dolna Wilda, Górna Wilda, Dworzec Główny PKP, Dębiec, Garaszewo, Plac Wielkopolski, Murawa, os.Zwycięstwa, Murawa-Słowiańska, Królowej Jadwigi, Franowo i jeszcze inne, których dokładnie nie mogę sobie przypomnieć

Dodam, że jak byłem w 2007 i 2008r. na Woodstock'u, to CI Polkomtela "brzmiało" po prostu" Woodstock, a PTC: Jesteś u siebie

PTC swoje dwie anteny(jedną GSM, druga DCS, a może w tym roku więcej) ma na stalowym maszcie kratowym Polkomtela. Operator Plusa rzecz jasna na tym maszcie, to niby stacja 3-sektorowa, ale w ubiegłym roku to w stronę Sceny skierowane było mnóstwo anten. Wiadomo pewnie DCS'y, aby "obsłużyć" tyle ludków

Nawet mam zrobione zdjęcia tego masztu. Tak tak mam już sporo fotek wielu stacji, a raczej konstrukcji- takie moje hobby w hobby
[ Dodano: 2009-01-02, 09:59 ]
Gadulski: Kurczę, że nie "pomyślałem" wcześniej

Jak chcesz zobaczyć, jakie CI w Poznaniu i Wielkopolsce ma PTC, to zapraszam na stronkę: BTS-y w Wielkopolsce-
www.poznan.gsm.xg.pl. Wejdź w zakładkę: Baza BTS-ów w Wielkopolsce. W rubrykę CID/Miejscowość wpisz, np. Poznań i wybierz sieć- wiadomo jaką- Erunię

Jak "widać"- w Wielkopolsce PTC ma bardzo "bogate" CI. A więc wychodzi na Plus
Że jak nie dołączyłem do foorum'owiczów z rok wcześniej. Teraz przynajmniej mam z kim "porozmawiać" na temat telefonii komórkowej
[ Dodano: 2009-01-02, 10:19 ]
To jeszcze coś dodam. O CI na 2G naprawdę "dbają". Na nowych stacjach nie dość, że działa ta usługa, to często ta informacja jest jakby dokładniejsza. Tzn., że z jednego sektora jest emitowana "podwójna" nazwa, np. Hetmańska-Most Przemysława, Politechnika-Piotrowo (o dziwo to CI jest z sektora DCS'a, który jest w tym samym miejscu co BTS!). Jak już pisałem, do "pustych" Node B "dokładany" jest GSM i/lub DCS. CI jest też, wg mnie, "dobrze przygotowane". Chociaż, po komercyjnym uruchomieniu BTS'a usługa ta jest stopniowo wprowadzna. Na początku często są sektory, które jeszcze żadnej nazwy nie emitują. Jedynie nie zawsze każda stacja DCS ma CI, ale pewnie mogę to sobie wytłumaczyć, znając działanie DCS'a

Jednak nie każdy BTS GSM w Wielkopolsce ma CI. O dziwo jest chyba kilka stacji, które wcale nie wysyłają tego typu komunikatów. A ponieważ PTC, to nie Polkomte- z zdziwieniem spotykam stacje w Wielkopolsce, gdzie nie ma EDGE'a!
kowcio: ponieważ, moja "testowa" karta poręczy, gdzieś mi się zapodziała, mam do Ciebie pytanie. Czy tak jak w C.H. Stary Browar piko Centka emituje dokładna nazwę także w C.H. King Cross? Czy to tylko jedyny wyjątek w Poznaniu? Pozdro!