• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #302941  autor: jablo
 10 gru 2008, 19:32
Na stronie Orange pojawila sie taka oto informacja:

Teraz za doładowanie konta w Nowym Orange Go dostajesz dodatkowe godziny na darmowe połączenia w sobotę i niedzielę w Orange i na stacjonarne.

jak to działa

* za każde doładowanie konta kwotą min. 25 zł otrzymasz darmowe minuty do wykorzystania
w weekend
* przyznane minuty możesz wykorzystać na numery Orange i stacjonarne
* liczba promocyjnych minut, które dostajesz zależy od kwoty doładowania

kwota doładowania dodatkowe godziny na połączenia
do Orange i na numery stacjonarne
do wykorzystania w weekend

25 zł 2 godziny

50 zł 6 godzin

100 zł i więcej 12 godzin

jak włączysz usługę

* wyślij 14-cyfrowy kod doładowujący pod bezpłatny numer 919 i w ten sposób doładuj swoje konto kwotą co najmniej 25 zł
* zaczekaj na SMS-a potwierdzającego włączenie usługi i ciesz się Wolnym Weekendem w Nowym Orange Go

sprawdź ile zostało

Aby sprawdzić, ile darmowych minut pozostało do wykorzystania w weekend, wyślij SMS-a o treści ILE pod numer 919 (koszt SMS-a zgodny z Twoją obecną taryfą w Orange).

regulamin:
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 394200.pdf

Moim zdaniem nie najgorsze, kolejna alternatywa dla tych którzy twardo trzymają się starej oferty orange go. Miejmy tylko nadzieje że będzie funkcjonowała prawidłowo.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2008, 19:41 przez jablo, łącznie zmieniany 1 raz.

#302946  autor: Kaczy
 10 gru 2008, 19:40
jablo pisze:* wyślij 14-cyfrowy kod doładowujący pod bezpłatny numer 919 i w ten sposób doładuj swoje konto kwotą co najmniej 25 zł
Ciekawe, czy nie spowoduje to nie włączenia usług:
- Pogadaj sobie
- Minuty Non-stop
- 200% za doładowania

No chyba, że jeszcze ten wolny weekend dorzucą do tego wszystkiego. Wtedy Orange wymiata z tymi promocjami :)

...::: Made for loneliness :::...

#302947  autor: jablo
 10 gru 2008, 19:41
W regulaminie jest zapis że działa z innymi promocjami. Teoretycznie, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.

#302951  autor: piotr10
 10 gru 2008, 19:58
Orange nie chce żeby go plus dogonił i stąd chyba te promocje. Te promocje są dobre dla osób które dużo dzwonią do orange i na stacjonarne.

#302987  autor: Atlan
 10 gru 2008, 22:56
I działa to z tymi 200%? I dobrze schodzą te pakiety? Jeśli tak to... :shock:

#302997  autor: kuba144
 10 gru 2008, 23:24
Ważne pytanie. Zmieniają się stawki po wysłaniu sms z kodem pod 919? Tzn. jak doładuje za 50 to bedę miał 30gr min/5gr sms? no proszę kogoś kto sprawdzał czy działa z 200%?

#303009  autor: Zajcef
 11 gru 2008, 01:20
kuba144 pisze:Ważne pytanie. Zmieniają się stawki po wysłaniu sms z kodem pod 919? Tzn. jak doładuje za 50 to bedę miał 30gr min/5gr sms? no proszę kogoś kto sprawdzał czy działa z 200%?
działa i stawki się zmieniają.

#303022  autor: biotyt
 11 gru 2008, 08:55
kuba144 pisze:Ważne pytanie. Zmieniają się stawki po wysłaniu sms z kodem pod 919? Tzn. jak doładuje za 50 to bedę miał 30gr min/5gr sms? no proszę kogoś kto sprawdzał czy działa z 200%?
Stawki zawsze muszą się zmienić jeśli jest to zwykłe doładowanie (nie z Profitu, telefonu z rachunkiem i Przelew SMS). Obniżenie stawek jest w regulaminie i cenniku taryfy jako stała oferta, a nie promocja. Jeśli regulamin promocji nie mówi nic o stawkach w taryfie to znaczy, że zmniejszają się w zależności od doładowań na normalnych warunkach.

[ Dodano: 2008-12-11, 09:03 ]
Niby fajna promocja, ale znowu tylko w sieci. Wolałbym też jakieś mniejsze bonusy, ale do wszystkich sieci. Jest doładowanie 200% więcej, darmowy numer, Minuty Non-stop, Masz za Staż, a teraz jeszcze ten darmowy weekend. Powiem, że ja już mam tego wszystkiego przesyt. Taryfa mająca być prosta z założenia staje się coraz bardziej zagmatwana. Poza tym nie potrzebuje aż tylu bonusów do własnej sieci, a poza sieć najzwyczajniej braknie. Znajomych już trochę się wykruszyło z Orange, ja też mam szczerze dosyć i zastanawiam się nad Play. Zakupiłem już nawet starter ze starą taryfą prepaid.

biotyt

#303026  autor: miniek987
 11 gru 2008, 09:32
Promocja taka sobie po przeczytaniu regulaminu widać:

"W ramach Usługi Użytkownik, przy doładowaniu konta kwotą co najmniej 25 złotych, otrzymuje - do wykorzystania w najbliższy weekend - pakiet dodatkowych minut na połączenia głosowe oraz SMS-y do Orange lub na połączenia głosowe na numery stacjonarne"

Ciężko byłoby (akurat mi) wygadać po doładowaniu 100 zł (720 min) do orange i na stacjonarne tylko przez jeden weekend. Ogólnie promocja nie najgorsza, choć dla mnie powinny być do wykorzystania co najmniej 2 weekendy.
Pozdrawiam.

#303080  autor: DejwiD
 11 gru 2008, 16:18
gdybyś był dłużej w sieci to byś wiedział, że to constar :) http://telepolis.pl/news.php?id=5464

biotyt, a podobno od przybytku głowa nie boli... :P zwróć uwagę na to, że jest to nadal prosta oferta i nikt Ci z bonusów nie każe korzystać.

#303106  autor: biotyt
 11 gru 2008, 17:28
DejwiD, to prawda, nikt nie każe. Zamiast jednak obniżyć ceny to wprowadzają kolejne pakiety i pakieciki co komplikują ofertę. Na dodatek trzeba jeszcze wysłać SMS-a a nie jest to przyznawane z automatu. Sądzę, że o wiele więcej osób ucieszyło by się gdyby stawki w sieci do każdego doładowania były obniżone zamiast wymyślać kolejne pakiety.
Zastanawia mnie jedno, gdy po Nowym Roku zaczną spadać ceny poza sieć to co zrobi Orange? Da 300% więcej do własnej sieci? Orange z tym powoli przegina.

biotyt

#303222  autor: kuba144
 12 gru 2008, 07:26
Ok. Doładowałem. Dostałem 200% za doładowanie. Przyszedł mi sms, że mam 6 godzin do wykorzystania w najbliższy weekend ALE stawki się nie zmieniły :shock: . Napisałem już e-maila do boku.

Jakoś w tym miesiącu nie mam szczęścia do orange...

#303310  autor: DejwiD
 12 gru 2008, 17:10
jak doładowałeś?? :> lepiej zadzwon pod *100 i zalatw to od reki :)

#303314  autor: kuba144
 12 gru 2008, 17:39
DejwiD pisze:jak doładowałeś?? :> lepiej zadzwon pod *100 i zalatw to od reki :)
Normalnie za 5zł, a 50zł wysyłając kod pod 919. Już dostałem odpowiedz że potrzebny im mój PUK, no do wysłałem. Mam złe doświadczenia z dzwonieniem pod *100.

#303340  autor: jablo
 12 gru 2008, 20:08
Jakie by nie były te doświadczenia ale zapewniam Cie ze taka sprawa jest załatwiana od ręki :D Daj znać jak to zalatwiles i jak działały i CZY działały wolne wekendy...

#303423  autor: kuba144
 13 gru 2008, 10:47
Poczekam do poniedziałku, bo wolny weekend działa więc i tak dzwonie z niego więc moge poczekać ;-)

btw. zapomnieliście o ważnej info na górze dot. tej promocji. W regulaminie jest zapis, że 1min jest wymienna na 4sms. Sprawdzałem i rzeczywiście działa :lol:

EDIT:
Kod: Zaznacz cały
W odpowiedzi na zgłoszenie uprzejmie informuję, że stawka na podanym numerze została zmieniona na poprawną, czyli zgodną z wartością ostatniego doładowania ( 30 groszy do Orange i na numery stacjonanrne; 60 groszy poza sieć; 75 groszy do Play).
Serdecznie przepraszamy za zaistniały błąd.
Czyli sprawa wyjaśniona ;) a ten weekend to na prawdę fajna rzecz ;)