• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #302786  autor: Charles
 09 gru 2008, 21:30
nowy za 1500 zł.. hmm...
nie wiem... nie wiem czy wykorzystam możliwości tego smartfona...
co on takiego fajnego ma?
- GPS wbudowany? no i co z tego, rzadko korzystam a jak już to moja E51 z przystawką sprawdza się perfekcyjnie
- aparat 5 mpx ale podobno kiepskie zdjęcia wychodzą więc słaby argument
- wlan, hsdpa to to wszystko mam
- jakiś tam tv tuner ale nie orientowałe sie wogóle w temacie, zakładam, że to nie działa
- filmy można oglądac na nim.. hahaha... jeszcze nie słyszałem żeby ktos filmy na telefonie oglądał

jedynie mnie przekonuje duży wyswietlacz... a atak to tylko drogi gadżet

co myślicie? bo może w błędzie jestem? brać?

#302791  autor: Btk_Tomas
 09 gru 2008, 21:41
Posiadam ten sam zestaw,E51 oraz moduł GPS,często korzystam z nawigacji. Postanowiłem kupić coś z wbudowanym GPS o raz większym wyświetlaczem. Myślałem nad Nokią ale wybrałem tańszą opcję,Samsunga G810 Navi. Sprzęt jest ok,nawigacja działa wyśmienicie,co ważne jest legalna,była w zestawie.
Jeżeli nie Potrzebujesz wydać tyle kasy to pozostań przy swoim zestawie lub kup coś tańszego.

#302794  autor: Charles
 09 gru 2008, 21:49
nie.. ja raczej nic poza nokią nie kupię, nie uważam, że jest najlepsza na świecie ale przyzwyczaiłem się, zwłaszcza, że mnie irytują w telefonach drobne szczegóły a z tymi niedociągnięciami w nokiach się nauczyłem żyć :mrgreen: ,

tak jak w temacie - czy warto pakować się na ten model? jak z jakościa wykonania? w czym lepszy jest od mojej E51 (pomijając wyswietlacz, aparat i gps wbudowany)?

#302839  autor: Natalinka
 10 gru 2008, 08:55
Charles pisze:tak jak w temacie - czy warto pakować się na ten model? jak z jakościa wykonania? w czym lepszy jest od mojej E51 (pomijając wyswietlacz, aparat i gps wbudowany)?
W przypadku Nokii n96 nie warto wydawać aż tyle pieniędzy, gdyż generalnie poza innym wyglądem, oraz większą ilością pamięci, nie różni się niczym od nokii n95 8gb który to model jest o wiele tańszy od n96

#302877  autor: redharry
 10 gru 2008, 16:26
Tu masz test N96 i między innymi porównanie z N95 8GB
http://www.symbianos.pl/Artyku%B3y/Test ... ianOS_TEST!/
A tutaj przedstawione jest jak na N96 chodzi podstawowa gierka z N95-2
GRA

Według mnie nie warto wydawać pieniędzy na takie badziew ale to tylko moje zdanie, sam oceń jak dla mnie lepiej by było gdybyś zainwestował w N95 8GB bo teraz chodzą po naprawdę niskich cenach :D

Samsung I8510 INNOV8 :smt007

#302919  autor: mkforever1
 10 gru 2008, 18:54
redharry pisze:Tu masz test N96 i między innymi porównanie z N95 8GB
http://www.symbianos.pl/Artyku%B3y/Test ... ianOS_TEST!/
A tutaj przedstawione jest jak na N96 chodzi podstawowa gierka z N95-2
GRA

Według mnie nie warto wydawać pieniędzy na takie badziew ale to tylko moje zdanie, sam oceń jak dla mnie lepiej by było gdybyś zainwestował w N95 8GB bo teraz chodzą po naprawdę niskich cenach :D
Dokładnie, zgadzam się w 100%, N96 to straszny badziew, sprzętowo nie dorównuje nawet zwykłej N95 mimo że ma więcej Ram'u, jakością wykonania także jej ustępuje. Moim zdaniem jedna z bardziej nieudanych Nokii w historii firmy.

Pozdrawiam,

#303254  autor: znawca
 12 gru 2008, 11:53
Tak jak przedmówcy...
Uważam, że nie opłaca się kupować N96... Telefon jest bardzo źle wykonany (skrzypi, obudaowa się palcuje) i tragicznie powolny (zawiechy i zamuły).
N96 ma procesor: ARM9, Single CPU, 264 MHz...
Dla porównania N95 ma: ARM11, Dual CPU, 332 MHz, akcelerator 3D, którego N96 oczywiście nie posiada :smt093

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!