• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #302187  autor: Ramirez
 07 gru 2008, 10:43
Może ktoś wie jak były wcześniej naliczane wideorozmowy w sieci ?? Zawsze wydawało mi się że jak kiedyś rozmawiałem w sieci to pobierało mi minuty z pakietu tańszych minut, czy po 20 czy też 29 gr a teraz jest według normalnej stawki :cry: Jak to jest?? A może coś źle pamiętam?? :mrgreen:

#302256  autor: biotyt
 07 gru 2008, 15:27
Tak, bo pobierało z pakietów tańszych minut do sieci. Nie używam już TT pewien czas, ale wydaje mi się, że tak było jak piszesz.
Ostatnio, czyli 5 listopada Era zmieniła regulaminy tych promocyjnych pakietów. Jest w nich teraz zapis na wstępie w stylu:
Promocja dotyczy: możliwości wykonywania połączeń głosowych po promocyjnych stawkach
Zwracam uwagę na słowo "głosowych".

biotyt

#302464  autor: pablo_79
 08 gru 2008, 15:02
Tak było do tej pory- minuta wideorozmowy kosztowała tyle, ile zwykłe połączenie głosowe. Ostatnio nie wykonywałem rozmów wideo, ale możliwe, że jest właśnie jakaś dziura regulaminowa. Znalazłem coś takiego na stronie ery:
http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslug ... enia/video
oraz to:
http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslug ... /wideo_faq

Od 15 stycznia 2009 minuta wideorozmowy ma znowu/ciągle kosztować tyle, ile zwykle połączenie głosowe.

#302580  autor: express100
 08 gru 2008, 22:32
Jest teraz po 22, zadzwoniłem do jednego z numerków za Grosze "widzieliśmy" się 5 minut i skasowało mnie z konta głównego 15groszy (czyli 5minut*3grosze). :smt005
Nie wiem jak jest jak się dzwoni nie do numerka za grosze, ale chyba tj. kiedyś pobiera z pakietów. :wink:
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#302689  autor: pablo_79
 09 gru 2008, 15:44
Przed przejściem na ntt korzystałem głównie z pakietu lojalnościowego. Zawsze pobierało mi opłatę 14gr/min za wideorozmowę, czyli z pakietu. Bo też wideorozmowy kosztują "tyle, ile minuta połączenia głosowego wg aktualnej taryfy użytkownika". Skoro promocyjna stawka na wideorozmowy jest ciągle aktywna, to albo informacje na stronie dotyczą nowych użytwkoników tt, albo jest to małe niedopatrzenie. A może to znak, ze 15 stycznia 2009 czekają nas kolejne zmiany?

#302776  autor: Ramirez
 09 gru 2008, 20:58
To jakaś dziwna sprawa. Mam pakiet minut w sieci po 29 gr jak i po 20 a naliczało mi z normalnej stawki 59 gr za połączenie w sieci.
Coś się tak tak psuje. Z 2-3 miesiące temu normalnie mi pobierało z pakietów.

A może to tylko sobie jakieś żarty robią z osób które są w tak tak fonie??? :evil: i inaczej są traktowane osoby które maja zwykłego tak taka :?

#302880  autor: pablo_79
 10 gru 2008, 17:04
Wszedłem w regulaminy i oto link: http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslug ... min_tt_mix

Opłata za minutę połączenia wideo jest równa opłacie za minutę połączenia głosowego w taryfie, z której Użytkownik korzysta (z zastrzeżeniem punktu 7)

Zastrzeżenie punktu 7: Dla promocyjnych usług: Taniej z wybraną osobą; Taniej z 3 wybranymi osobami; Taniej z 5 wybranymi numerami w taryfach Nowa Era Mix, w przypadku wykonania połączenie wideo, opłata za to połączenie nie podlega zniżkom.

#302908  autor: express100
 10 gru 2008, 18:39
Ramirez pisze:A może to tylko sobie jakieś żarty robią z osób które są w tak tak fonie??? :evil: i inaczej są traktowane osoby które maja zwykłego tak taka :?
Moja znajoma ma TT Foan od początku września i też jak dzwoni do mnie na video to pobierało jej z pakietów, a teraz jak włączyła Numerki za Grosze to też pobiera takie stawki ;-)
Tak Tak Fon jest tak samo traktowany- jak widać wyżej 8)
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c