Ja bym się przeszła:
1. do radcy prawnego-sprawa odzyskania przynajmniej części kasy jako rekompensaty.
Nie znam się na tym-ale jako użytkownik straciłeś i to znaczną sumę.
2. Ja przeszłam z Heya do Play i nigdy nie miałam tego typu problemu (więc może to nie jest wina Play- tylko Plusa)- musisz zlokalizować KTO jest za to odpowiedzialny.
(telefon też nie jest z Play-ale zdjęty Simlock)
3. Nigdy nie wybierałam sieci ręcznie (chyba że byłam nad granicą- i wypadałam z sieci -wtedy musiałam "ustawić"sieć ręcznie, bo sieć nadgraniczna była "silniejsza" i mi przeskakiwało.
ale poza tym NIGDY nie miałam takiego problemu.
Mieszkasz na jakimś nadgranicznym terenie?
dziwne- ale ja bym się przeszła do prawnika bo moim zdaniem - jeśli żyjesz z telefonów to jest zbyt ważne ...
Tylko KTO za to odpowiada?
Dodano: 2008-12-09, 07:13
Wydaje mi się, ze to kwestia raz na jakiś czas przerwy (jak remont w bloku i wymiana okien;-))
a nie codziennie czy też częściej.
trudno powiedzieć, ale sprawdzaj dalej jak długo nie ma połączenia do Ciebie.
(tylko jak to udowodnić?)
I przeszłabym się do Plusa
i zapytała kogoś czy Ci przypadkiem czegoś nie zblokowali
(raczej mało prawdopodobne by sie przyznali, ale jeśli odwołasz się do jakiejś Innej Instytucji- sam niekoniecznie masz szanse-ale aby je ocenić -radca prawny)
Przedstawiłabym sytuację i pogadała z kimś z Plusa z zaznaczeniem jakie zaplecze zamierzam przywołać jeśli nic się nie zmieni.
Tak by było najszybciej i najmniej nerwów.
Ale jeśli nic nie wskórasz to :
albo sprawa prawna
albo zmiana telefonu.
Czy byłeś i informowałeś o tym PLUSA?
Dodano: 2008-12-09, 07:16
w sprawach beznadziejnych
gdy czujesz że już wszystko nawaliło
uważam że jedynym wyjściem są MEDIA.
Lokalne lub szersze.
Raz się udało rozwiązać beznadziejną sprawę tym sposobem;-)
POWODZENIA
1. do radcy prawnego-sprawa odzyskania przynajmniej części kasy jako rekompensaty.
Nie znam się na tym-ale jako użytkownik straciłeś i to znaczną sumę.
2. Ja przeszłam z Heya do Play i nigdy nie miałam tego typu problemu (więc może to nie jest wina Play- tylko Plusa)- musisz zlokalizować KTO jest za to odpowiedzialny.
(telefon też nie jest z Play-ale zdjęty Simlock)
3. Nigdy nie wybierałam sieci ręcznie (chyba że byłam nad granicą- i wypadałam z sieci -wtedy musiałam "ustawić"sieć ręcznie, bo sieć nadgraniczna była "silniejsza" i mi przeskakiwało.
ale poza tym NIGDY nie miałam takiego problemu.
Mieszkasz na jakimś nadgranicznym terenie?
dziwne- ale ja bym się przeszła do prawnika bo moim zdaniem - jeśli żyjesz z telefonów to jest zbyt ważne ...
Tylko KTO za to odpowiada?
Dodano: 2008-12-09, 07:13
Wydaje mi się, ze to kwestia raz na jakiś czas przerwy (jak remont w bloku i wymiana okien;-))
a nie codziennie czy też częściej.
trudno powiedzieć, ale sprawdzaj dalej jak długo nie ma połączenia do Ciebie.
(tylko jak to udowodnić?)
I przeszłabym się do Plusa
i zapytała kogoś czy Ci przypadkiem czegoś nie zblokowali
(raczej mało prawdopodobne by sie przyznali, ale jeśli odwołasz się do jakiejś Innej Instytucji- sam niekoniecznie masz szanse-ale aby je ocenić -radca prawny)
Przedstawiłabym sytuację i pogadała z kimś z Plusa z zaznaczeniem jakie zaplecze zamierzam przywołać jeśli nic się nie zmieni.
Tak by było najszybciej i najmniej nerwów.
Ale jeśli nic nie wskórasz to :
albo sprawa prawna
albo zmiana telefonu.
Czy byłeś i informowałeś o tym PLUSA?
Dodano: 2008-12-09, 07:16
w sprawach beznadziejnych
gdy czujesz że już wszystko nawaliło
uważam że jedynym wyjściem są MEDIA.
Lokalne lub szersze.
Raz się udało rozwiązać beznadziejną sprawę tym sposobem;-)
POWODZENIA