• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 7 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

#280073  autor: mikage1
 29 lip 2008, 22:46
to nie jest tak, że automatycznie pojawił się orange zamiast idea - to raczej zależy od softu i karty sim - ja przez rok miałem jeszcze ideę, która została zmieniona na orange dopiero w serwisie, kiedy naprawiany był aparat (karta sim jeszcze z czasów głębokiej idei)
z kolei w starym telefonie, w którym mam włożoną kartę kupioną jeszcze jako pierwszy pop do teraz mam PL IDEA na wyświetlaczu (kiedy wkładam nowsze karty pojawia się opis POP lub ORANGE)

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#280232  autor: frigerda
 30 lip 2008, 16:30
Ja tez miałam Ideę i po tym, jak przeszła na Orange- też pisało IDEA- miłego dnia ;) Ale czas jakiś temu zrezygnowałam z Orange ;)

Jeśli chodzi o mocne i słabe strony mobilkinga...to chyba najsłabsze jest to, że jest jedna taryfa do wszystkich i nie ma możliwości ustawienia swojego własnego planu- nie ma możliwości obniżenia kosztów: nie ma pakietów ;) Sama mam Heyah i uwielbiam właśnie to, że mogę sobie pokombinować i wybrać z różnych promocji te, które pozwalają mi na znaczące obniżenie kosztów. I tak, np. za niecałe 6 zł mam 3000 smsów i 300h do wygadania na miesiąc ..Oczywiście, na pewnych określonych warunkach.
Ale jedna taryfa jest chyba cechą charakterystyczną wszystkich operatorów wirtualnych ;) Zresztą, jeśli chciałabym mieć praktycznie te same stawki co w MK, to sobie mogę włączyć pakiet "taniej do wszystkich" i mam 45gr/min i 15gr/smsa do wszystkich sieci. I po miesiacu mogę to zmienić.

#280244  autor: kowcio
 30 lip 2008, 18:03
Bzdura. Dopiero jak kartę SIM się wymieniło to pisało Orange na telefonie. Do dzisiaj mam w rodzinie dwa numery z Idei, nadal pisze IDEA MILEGO DNIA.
Więc mogę się założyć, że w Mobilking pisze najpierw przez chwilkę Mobilking a później zmienia się na Erę (tam samo w Heyah było ;) )

#280378  autor: frigerda
 31 lip 2008, 15:50
Na moim telefonie jest zawsze Heyah ;) Raczej nie zauważyłam, żeby pisało mi Era. A z tą Ideą...to myślę, że to po prostu jakiś zapis na karcie sim jest- że nawet, kiedy już było Orange to miałam napisane: idea. Choć często też nic nie było napisane, bo nie miałam zasięgu :?

#281129  autor: alan85
 04 sie 2008, 13:45
jak tylko ruszyla ta pseudo mlodziezowa siec to faktycznie na wyswietlaczu widnialo Heyah. Nie wiem na czym to polega, heyah miała być niby najtansza siecia a ceny polaczen i smsow nizsze są w Mobilkingu, Teraz mam mobilkinga i wszystko jest ok, polecam.

#281130  autor: Prezesek
 04 sie 2008, 14:01
kowcio To zależy od telefonu w Noki od mojej mamy 3410(stary) pisało przez chwilkę Play a potem zamieniało się na Plus GSM, obecnie moja mama ma 6020 i na wyświetlaczu pisze cały czas PLAY .

[ Dodano: 2008-08-04, 14:04 ]
A co do Orange, to mam starą kartę z Idei i na wyświetlaczu od zmiany Idei > Orange pisze mi Orange PL.

#281383  autor: alan85
 05 sie 2008, 13:19
no dzieki za info, bo wlasnie sie nad tym zastanawialem,

ale tak zeby trzymac sie tematu to slaba jego strona napewno jest internet, ale cale szczescie dobrych jest wiecej, zgadzacie sie ze mna?

#282705  autor: metpablo
 13 sie 2008, 11:59
Ja włożyłem kartę MK do starutkiej Nokii 5510 (jeden z pierwszych "muzycznych" telefonów :wink: ) i mam tylko nazwę MOBILKING.

[ Dodano: 2008-12-04, 11:20 ]
W dziale wiadomości komentarzy masa, a na forum cicho. Odgrzewam temat, bo chyba warto. Mamy prepaid z najniższą nominalną ceną minuty do wszystkich (naprawdę wszystkich) sieci w Polsce. 39 groszy za minutę zasługuje na uznanie. Osobiście wróżę MK dalszy wzrost liczby abonentów, chociaż do tego niezbędna będzie jakaś kampania reklamowa. No chyba że liczą na marketing szeptany :wink:

#301524  autor: Spiite
 04 gru 2008, 12:18
Moim zdaniem powinni wziąć przykład z play i porównać ceny w prepaidach.
39gr/min Mobilkinga przy 72gr w simplusie lub 77gr w taktaku będzie mówiło samo za siebie
Proste i czytelne ale ciągali pewnie by ich po sądach a do taktaka nie porównają bo Era zapewnia im infrastrukturę.
Ostatnio zmieniony 04 gru 2008, 16:16 przez Spiite, łącznie zmieniany 1 raz.

#301552  autor: pablo_79
 04 gru 2008, 15:29
Gwoli wyjaśnienia: stawki w NTT to 59gr/min. Po 4 miesiącach to 56 gr.
MK zszedł do 39gr i to jest najmocniejszy punkt tego operatora. W Heyah 44gr/min dotyczy również operatorów na terenie UE. Przodownicy wśród opów. :)

#301565  autor: Spiite
 04 gru 2008, 16:22
W starym takataku tzn.w taryfie happy na początku nie jest 66gr tylko 77gr(poprawiłem poprzedni post). A co do mobilkinga to jeśli zrobili by coś z smsami na przykład zeszli na 12gr z miejsca ruszałbym po starter do sklepu.

#301884  autor: pablo_79
 05 gru 2008, 16:45
Sms kosztuje ciągle 15groszy. Czyli tyle samo, ile w płaskiej taryfie Heyah. W happy sms kosztuje 16groszy, w NTT- 18. W Orange- 20. Faktycznie, jeśli chodzi o tanie smsy- jeśli MK chciałby być konkurencyjny względem innych- zwłaszcza jako operator, który ma najtaniej do wszystkich, dobrze by było, gdyby zszedł z ceną smsów.

#302512  autor: pacyna
 08 gru 2008, 18:53
pablo_79 pisze:Sms kosztuje ciągle 15groszy. Czyli tyle samo, ile w płaskiej taryfie Heyah. W happy sms kosztuje 16groszy, w NTT- 18. W Orange- 20. Faktycznie, jeśli chodzi o tanie smsy- jeśli MK chciałby być konkurencyjny względem innych- zwłaszcza jako operator, który ma najtaniej do wszystkich, dobrze by było, gdyby zszedł z ceną smsów.
Zdecydowanie popieram, w 10000000%obniżenie ceny smsów.
Wg mnie 10gr/sms byłoby super i wspaniale.
Sms w równej taryfie heyah kosztuje 14gr (nie 15),więc jakby MK chociaż zszedł poniżej tego byłoby baaaardzo dobrze;) .
A to co teraz robi tak-tak (pseudo-promnocja z podwójnym doładowaniem) jest szansą na przejęcie części prepaidowców. MK do dzieła;)

#302644  autor: wojtek83
 09 gru 2008, 11:32
Hmmm, no ja nie wiem, czy nie oczekujecie za wiele :) Dopiero co dość znacznie obniżyli stawkę za minutę (11 gr w dół), a teraz jeszcze mieliby obniżyć cenę za smsy...chociaż kto wie...

#306103  autor: Orfi
 26 gru 2008, 15:09
Mocna strona tego wirtualnego operatora,to przede wszystkim i wyłącznie stawka za minutę połączenia-0,39 zł. SMS-y już tylko przeciętnie a WAP bardzo drogo- 0,50 zł. za 100 kb na poziomie Play,tylko taktowanie inne. Biuro Obsługi przeciętne,słabo wyeksponowana na stronie w necie możliwość kontaktu z operatorem. Cieniutka oferta usług dodatkowych,w zasadzie poza Pocztą Głosową nic nie ma.

Orfi

#306330  autor: yogurcik
 27 gru 2008, 23:56
Orfi pisze:Mocna strona tego wirtualnego operatora,to przede wszystkim i wyłącznie stawka za minutę połączenia-0,39 zł. SMS-y już tylko przeciętnie a WAP bardzo drogo- 0,50 zł. za 100 kb na poziomie Play,tylko taktowanie inne. Biuro Obsługi przeciętne,słabo wyeksponowana na stronie w necie możliwość kontaktu z operatorem. Cieniutka oferta usług dodatkowych,w zasadzie poza Pocztą Głosową nic nie ma.
cos za cos poczekajmy zobaczymy

#306350  autor: Orfi
 28 gru 2008, 10:22
Obecna oferta Mobilkinga jest podobna do starej Playkarty,tyle,że tam bonusy za doładowania są wyższe więc do połączeń głosowych idealna,SMS,MMS też jeszcze do przyjęcia. Biuro Obsługi-Mobilkinga-1234 ma jeszcze tą zaletę,że oferuje jakąś pomoc nie wymagając rejestracji karty SIM,w przeciwieństwie do Play.

#308103  autor: ghostrider
 04 sty 2009, 17:49
pacyna pisze:
pablo_79 pisze:Sms kosztuje ciągle 15groszy. Czyli tyle samo, ile w płaskiej taryfie Heyah. W happy sms kosztuje 16groszy, w NTT- 18. W Orange- 20. Faktycznie, jeśli chodzi o tanie smsy- jeśli MK chciałby być konkurencyjny względem innych- zwłaszcza jako operator, który ma najtaniej do wszystkich, dobrze by było, gdyby zszedł z ceną smsów.
Zdecydowanie popieram, w 10000000%obniżenie ceny smsów.
Wg mnie 10gr/sms byłoby super i wspaniale.
Sms w równej taryfie heyah kosztuje 14gr (nie 15),więc jakby MK chociaż zszedł poniżej tego byłoby baaaardzo dobrze;) .
A to co teraz robi tak-tak (pseudo-promnocja z podwójnym doładowaniem) jest szansą na przejęcie części prepaidowców. MK do dzieła;)
Tak sobie to czytam i się zastanawiam poco wysyłąć sms za 15gr skoro minuta kosztuje 39gr? Mam numer w Play na abonament MMs w cenie sms i wysyłam smsy tylko na święta bo mi sie już dzwonić nie chce. Mobilkinga mam od samego początku jak tylko na rynek weszli(starter kupiłem jakieś 2 tygodnie po reklamach w telewizji) tak dla sprawdzenia co to jest i nie ukrywam że dla gadżetów również(pale a smyczke soprzedałem koledze więc starter miałem za friko). Miałem go po wydzwonieniu wyżucić ale spodobał mi się numer bo jest bardzo prosty a nawet go nie wybierałem tylko powiedziałem że chcę pierwszy z brzegu i tak już został do tej pory :D . Każda sieć ma coś do zaoferowania czego nie ma inna. Heyah też wcale nie była taka konkurencyjna z ceną sms jeszcze do niedawna 20gr poza sieć a 3gr po sieci. Teraz w nowej taryfie 14gr. Więc to taka trochę wypadkowa obydwu. MK bije za to wszystkich ceną minuty 39 gr do wszystkich włącznie z PLAY. Tego nie daje nikt na kartę. Wiem bo Numer mam prawie u każdego operatora. Jest też coś wspólnego MK z Heyah a mianowicie zasięg. Jeśli chodzi o transmiję danych to nie spotkałem się z lepszum zasięgiem UMTS/HSDPA niż daje Era. Dlatego podzieliłem sobie funkcję dla poszczególnych numerów: Play dwonienie (bo to abo a minuty nie przechodzą na kolejny miesiąc niestety), Heyah internet a MK smsy i ewentualnie dzwonienie jak mi się abonament w Play skończy( bo konto i tak doładowuję co miesiąc więc nie będę dopłacał do Playa) :D :D

Heyah Swojaki, przyszłość jest jasna. Możesz więcej. Let's PLAY :-)

#308458  autor: Latar
 05 sty 2009, 21:45
MK różni się jeszcze od Heyah okresem ważności na połączenia wychodzące
Heyah 20PLN - 1 miesiąc
MK 10PLN - 3 miesiące!!!

;)

#308527  autor: yogurcik
 05 sty 2009, 23:42
na dzień dzisiejszy mobil ma najniższa stawkę do innych sieci jak by nie liczył

są sieci i jest BOK PLAY.....nigdy więcej
  • Strona 7 z 7
  • 1