yagi pisze:Jeszcze jest kwestia 4 cyfry... Tak jak bylo z Era i 666 gdzie PTC ma zakres numeracji 6661... do 6665... jesli dobrze pamietam a 6666... ma Telekomunikacja kolejowa.
Moj starter ma 7951...
Na
WIKIPEDII jest spis prefiksów i tam jest wyszczególniona Era od 6660, 6661, 6662, 6663 i 6664, a koło 795- pisze tylko o Orange.
yagi, oczywiście nie myśl sobie, że Ci nie wierzę, bo Wikipedia, czasami się myli
A ja znam niektóre prefiksy (do jakiej sieci należały od "urodzenia" startera), bo sprzedawałem na Świstaku i Allegro startery z "lepszymi" numerami, póki mi konta nie zablokowali (na świstaku-przez niepełnoletność, a na allegro- mi przez to że druga osoba się o tym samym imieniu i nazwisku się zarejestrowała, a rodzicom, za to że sprzedawali te same startery co mi zablokowali w momencie blokady konta).
Może Admini powinni pomyśleć nad stworzeniem listy prefiksów (tak, wiem jest przenośność numerów, ale mało osób to robi chyba ok.1%) wszystkich sieci w Polsce

- telepolis to wiarygodne źródło nie to co Wikipedia (w sprawach telekomunikacji- nikogo nie chcę obrażać

).
Pozdrawiam!

Doładowania do wszystkich sieci-
www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c