• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 125 z 147
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 147

#298861  autor: yogurcik
 20 lis 2008, 21:18
Hubert33 pisze:
yogurcik pisze:
Hubert33 pisze:Hahahahahahahaha ! Witam kolego :D A czy ten ,,słynny'' :D doradca czasem nie jest Ł.K ??? Bo to jaki mi gnój zrobił to też już nie będę pisał :D buhahahha pozdrawiam
kolego nie żartuj sobie bo inicjały pasują jak ulał koleś się nie ujawnia już kolejny tydzień napisz jak zalatwiles swoja sprawe bo ja dzis ponownie dzwoniłem na infolinie i zgalaszalem owy temat mam czekać az sie ktos odezwie do mnie z plusa ...
Kolego mówimy o tej samej osobie, stacjonuje w starym w firmie o piekielnejj biurowości :D
Dzwon na 8585 i pros o zmiane doradcy biznesowego i napisz mi tutaj co Ci powiedzieli.

No chyba ze chcesz meic problemy i sobie sam zalatwiac wszystko :)
na dzień dzisiejszy to wycofałem wszystkie zmiany na kontach wróciłem do tego co miałem przed spodkaniem się z panem ł co do zmiany doradzcy handlowego to w plusie klienta maja gdzieś od piątko zero kontaktu w tej sprawie wiec w lutym podziękuje i już nigdy więcej PLUSGSM !! kpina tyle napisze .

[ Dodano: 2008-11-23, 15:12 ]
teraz napisze tak "zaopiekuj się mną" ;)

#301276  autor: spalus
 02 gru 2008, 23:24
A więc, dla zainteresowanych... miałem abonament 75zl taryfa godziny, średnia rachunku około 190 zł koniec umowy a wiec przedłużyłem umowę, oferta jaką uzyskałem to: taryfa syberyjska 120, telefon samsung omnia w cenie 249 zł i za to ze u nich zostałem dostałem według plusa zniżkę na telefon ale czy cenę 249 można nazwać zniżką i zachętą by zostać w plusie, ale mimo to zostałem i mam mieszane uczucia co do telefonu też...

#301308  autor: Tajemniczy28
 03 gru 2008, 10:24
spalus pisze:A więc, dla zainteresowanych... miałem abonament 75zl taryfa godziny, średnia rachunku około 190 zł koniec umowy a wiec przedłużyłem umowę, oferta jaką uzyskałem to: taryfa syberyjska 120, telefon samsung omnia w cenie 249 zł i za to ze u nich zostałem dostałem według plusa zniżkę na telefon ale czy cenę 249 można nazwać zniżką i zachętą by zostać w plusie, ale mimo to zostałem i mam mieszane uczucia co do telefonu też...
Ja miałem podobną taryfę ale zamiast omni wziąłem nokie e66 też po zniżce i abo 75. też mam mieszane uczucia bo mimo wszystko tyle kasy wywalać żal co nie znaczy że mnie nie stać ale mimo wszystko trochę szkoda
 #301443  autor: wojtala1bm
 03 gru 2008, 20:45
Mam pytanie w plus abonament jestem 4 lata (umowa jest na mojego ojca) i chcialbym wymieńc telefon. Intersuje mnie Samsung Omnia ale nie wiem jaka jest jego cena dla klijentów przedłużających umowę a taryfę chce mieć syberysjska i placic 25 zł abonamentu miesiecznie. Jaka wtedy bedzie cena tego telefonu w takim wariancie?
Czekam na odpowiedzi.

Wojtala

#301444  autor: Drac
 03 gru 2008, 20:47
Cześć, właśnie przedłużam umowę. Do tej pory było G55 + Pakiet dla 3 numerów (Swojaki). Chciałem wymienić telefon i w taryfie Syberyjska 55 zaoferowano mi telefon drożej niż w tej samej taryfie w ofercie dla nowych klientów - jakiś nowy rodzaj odstraszania klientów? Konsultant powiedział, że nie jest to wcale gorsza oferta bo nowi muszą zapłacic za aktywację i przesyłkę - jakis subtelny rodzaj żartu? Poprosiłem o obniżke do 1zł z 199zł za LG KU990 (w ofercie dla nowych w tej samej taryfie jest za 149). Jak myslicie zgodza się na obniżkę? na koncie mam jeszcze jeden numer w wyższej taryfie z dłuższym stażem
Czy oferta utrzymaniowa nie powinna chociaż stwarzać pozorów dawania jakichś bonusów?

#301456  autor: Sławek
 03 gru 2008, 21:15
yogurcik pisze:Panowie mam taki problem .. mieliśmy cały czas jednego doradce handlowego w plusie ale koles po 5 latach pracy w plusie odszedł i tak dostaliśmy nowego doradce który lekko nam namieszał tj. mamy 16 aktywacji z czego 13 w lutym się kończy umowa nowy doradca zmienił nam abo na wszystkich na nowe taryfy jakieś po 30 pln w tym 3 za 100 pln umowa na 2 lata z tel e 61 gdzie miała być za 1 pln a okazało się ze jest za 100 malop tego abonamenty SA wszędzie pomieszane na pakiet 30 minut .. miało być 35 gr do wszystkich jest coś innego sprawa była nie raz zgłaszana do biura plusa na nr 8585 żeby to wyprostowali i żeby się ich doradzca z nami skontaktował bo teraz telefonów nie odbiera a jak już zadzwoni to tekst jest taki ze warszawa nie zaakceptowała tej oferty która sam nam przedstawił teraz pytanie co dalej z tym fantem ... na infolini kaza czekać do wyjaśnienia a ja zaczyna miec powoli dosyć plusa i myślę czy nie odesłać im tych nowych umów i w lutym zmienić operatora
Przede wszystkim to pomieszana jest Twoja wypowiedz. Nawet nie chce mi sie jej rozszyfrowywac- szkoda mi na to czasu. Szanuj czas innych i stawiaj kropki oraz przecinki ;)

#301866  autor: Drac
 05 gru 2008, 14:48
Cześć zaakceptowano moją prośbę o zniżkę dostanę KU 990 w Syberyjskich 55 za 1 PLN (wyjściowa cena 199) - zawsze coś zaoszczędzone - teraz czekam na kuriera

#301998  autor: hans1054
 06 gru 2008, 11:54
Hej

Mam do was pytanie czy moze znacie numer telefonu stacjonarnego do BOK w Plusie bo nie chce dzwonic do plusa z Orange bo mi zje troche kasy a musze sie troche dopytac o ofercie na abo i dodatkowo o neta czy u mnie bedzie chodził 3G czy HDSPA czy moze GPRS lub EDGE

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#302006  autor: boczi
 06 gru 2008, 12:26
Nawiązując do:
biricchina pisze:
boczi pisze:Telefon mojej dziewczyny. Rachunki płacone koło 40-50zł i ma być podobnie, niedługo kończy się umowa. Co wybrać, jak negocjować. Nie mam doświadczenia z Plusem. Niepotrzebne darmówki do sieci, ważna cena połączeń do wszystkich., ładny i dość funkcjonalny kobiecy telefon w niskiej cenie najlepiej 1zł, oraz przyda się pakiet na dane, chociaż 20MB.
Może być taryfa Syberyjska 55 - 90 minut+50 na 18 m-cy do wszystkich, stawka 0,48zł/min. a telefon proponuję Samsung U900 Soul po obniżeniu ceny za 1zł.
Jeśli niższe abo to syberyjska 40 - 60 minut+30 na rok, stawka 0,58zł, do Play 0,72 i np. Samsung L170 lub D900i za 1zł albo np. LG Shine za 29zł.
Dzwonilem na 2601, zainteresowałem się umową minutową 3000, to właściwie taki odpowiednik Syberyjskiej 55, gdzie, jak twierdzisz, da się obniżyć cenę żeby była taka jak w 75 (czyli u mnie 4000). Prosilem o przełączenie do działu utrzymania klienta i Pani powiedziała mi, że to nie podlega negocjacji i inne warunki dla stałych są tylko w umowie odnowa bez telefonu (nie interesuje mnie), i powiedziała że mogę wysłać fax z prośbą o obniżenie ceny na jakiś tam numer. Powiedziałem, że zastanawiam się nad zmianą sieci, ale jednak chciałbym żeby telefon został w Plusie, ale to co oni robią to kpina.
Nie ma normalnych metod, żeby to jakoś właśnie załatwić, skoro mówicie że łatwo? Teraz mam rachunki tak jak mówiłem 40-60zł i chciałbym U900 SOUL za 1zł. Więcej nawet nie chcę.

#302030  autor: Tajemniczy28
 06 gru 2008, 14:35
obrastają w piórka

#302311  autor: boczi
 07 gru 2008, 19:21
Czy ktoś mógłby mi pomóc, bo mi się bardzo spieszy?

#302424  autor: Tajemniczy28
 08 gru 2008, 09:45
To nie wiem skąd masz takie kłopoty,ja nic nie wysyłałem żadnych faksów,złożyłem podczas rozmowy z działem utrzymania prośbę o obniżenie ceny motywując to wysokimi rachunkami itp.,nic więcej nie robiłem,na pewno ważny jest staż i wysokość rachunków, i albo bierzesz telefon albo więcej minut zawsze tak było. generalnie jest bez rewelacji ale lepsze to niż orange. Może to zależy od osoby z jaką rozmawiałeś nie wiem.

#302431  autor: torque
 08 gru 2008, 11:15
Mi sami dali znizke 100zł, bez proszenia, niby mało, ale sam byłem zaskoczony tym i z tego wszystkiego zapomniałem się upomnieć o większą zniżke :oops:
Za dwa lata już będe wiedział jak to załatwić :P
Z własnego doświadczenia wiem, że jak dzwonilem na 2601cizko było się z nimi dogadać pozniej zadzwonilem na 2699 i już zupełnie inna rozmowa :D

#302463  autor: MvT
 08 gru 2008, 14:59
Witram po dłuższej przerwie.
Kończy mi sie umowa na numer którego używa moja mama, ostatnio przedłużana 18 miesiecy temu w ofercie bez telefonu (chyba 700 minut do plusa i na stacjonarne), interesuje mnie podpisanie nowej umowy tym trazem z telefonem. Ze względu na to że pakiet minut do plusa był trochę za duży a minut do wszystkich sieci brakowało zaproponowałem mamie pakiet 50 min do wszystkich (darmowy) i za 10zł pakiet na 5 numerów plusa. Problem polega na tym że poluję na SE W890 a plusiaki podniesli cenę tej słuchawki do 99zł. Niby niewiele ale przed świętami każdy grosz się liczy... Może ktoś mi powie czy da się obniżyć cenę aparatu do 1zł i gdzie w tej sprawie dzwonić? Dodam że rachunki były około 80zł, taryfa za 55zł.

N3310=>N8310=>N3100=>N6610i=>N6070=>N3110c=>SEW890=>SEW715=>LG GT540 Swift=>HTC Wlidfire S=>...

#302578  autor: torque
 08 gru 2008, 22:29
Ja bym spróbował od 2601. Jeśli tam nic się nie uda to myśle że pod 2699.
Ja miałem niższe rachunki i obnizyli mi sami o 100zł tak więc i tutaj się powinno udać.

#303508  autor: hotrod
 13 gru 2008, 19:13
Witam. Jestem nowy na forum i potrzebuje rady w jednej sprawie związanej z przedłużeniem umowy.

Ten numer w plusie mam od jakiś 4-5 lat. Przez ten czas abonament wynosił około 60 zł w różnych taryfach. Dzisiaj mam Kubali 55 + 60 min za przedłużenie umowy bez telefonu. Umowa promocyjna kończy się w styczniu więc muszę zadecydować co dalej.

Potrzebny mi jest koniecznie nowy telefon np. samsung soul tylko że chciałem umowę na rok czasu. Niestety konsultanci na infolinii twierdzą że to nie możliwe.

Dlatego proszę o radę co zrobić żeby przez cały okres umowy (jakoś przeżyje nawet te 24m) abonament wynosił około 60 zł a ilość minut była na minimum takim poziomie jak teraz czyli 150. Oczywiście do tego nowy telefon.

I drugie pytanie. Pracowałem jako konsultant w C+ i tam rozmowa z klientem który złożył wypowiedzenie była całkiem inna niż z takim który tego nie zrobił. Jak się wysłało wypowiedzenie można było więcej dostać. Czy w plusie jest tak samo ?? Prosiłbym o wypowiedź kogoś kto zna ich procedury od środka.

#303528  autor: waeren
 13 gru 2008, 21:24
W standardowej ofercie syberyjskich dostaniesz gratis 50 min na 18 miesięcy, więc masz 140 i telefon, ale wg mnie jeżeli już chcesz brać na 2 lata to lepiej wziąć abo 75 i masz 120 min plus też 50 ale na całe 2 lata czyli 170 min za 75 PLN, to zwykła oferta dla klienta z ulicy wg mnie plus dla przedłużającego powinien dać coś więcej, ale niestety jak wskazuje dużo postów wcześniej nie robi tego i ma gdzieś stałego klienta, dlatego ta standardowa oferta jest pewna a o negocjacjach nie gdybam, poza tym jeszcze jedno za abo 75, zawsze telefon trochę tańszy :-D

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#303863  autor: biricchina
 15 gru 2008, 09:02
hotrod pisze:Witam. Jestem nowy na forum i potrzebuje rady w jednej sprawie związanej z przedłużeniem umowy.

Ten numer w plusie mam od jakiś 4-5 lat. Przez ten czas abonament wynosił około 60 zł w różnych taryfach. Dzisiaj mam Kubali 55 + 60 min za przedłużenie umowy bez telefonu. Umowa promocyjna kończy się w styczniu więc muszę zadecydować co dalej.

Potrzebny mi jest koniecznie nowy telefon np. samsung soul tylko że chciałem umowę na rok czasu. Niestety konsultanci na infolinii twierdzą że to nie możliwe.

Dlatego proszę o radę co zrobić żeby przez cały okres umowy (jakoś przeżyje nawet te 24m) abonament wynosił około 60 zł a ilość minut była na minimum takim poziomie jak teraz czyli 150. Oczywiście do tego nowy telefon.

I drugie pytanie. Pracowałem jako konsultant w C+ i tam rozmowa z klientem który złożył wypowiedzenie była całkiem inna niż z takim który tego nie zrobił. Jak się wysłało wypowiedzenie można było więcej dostać. Czy w plusie jest tak samo ?? Prosiłbym o wypowiedź kogoś kto zna ich procedury od środka.
Biorąc syberyjską55 masz przez 18 m--cy 90+50 minut, po upływie tego casu zostaje Ci minut 90 ale możesz za 10zł brutto dokupić 50 minut do wszystkich czyli za 65zł masz z powrotem 140 minut. Do tego telefon, spróbuj się potargować, bo cene da się obniżyć, Soula do 29zł.

A co do Twojego drugiego pytania chyba nie sądzisz że ktoś będzie wyjawiał publicznie takie rzeczy?

Pozdrawiam

#304159  autor: Tajemniczy28
 16 gru 2008, 08:52
Plus jest dobrą siecią ale przedłużając umowę pamiętaj że będziesz niejako skazany na albo pakiet minut bez telefonu przy przedłużeniu albo tańszy tel.- a np. w erze dobrzy klienci mogąą wynegocjowac do 50 % zniżki jednocześnie na abo i zniżkę na tel.

#304412  autor: hotrod
 17 gru 2008, 15:30
Dzięki za odpowiedź.

biricchina według mnie udzielenie informacji czy firma walczy o klienta czy nie to nie jest żadne przestępstwo ;) Nie pytałem się o to jak wygląda u nich procedura negocjanci z klientem tylko czy w ogóle po złożeniu wypowiedzenia podejmują jeszcze próbę rozmowy z klientem o innych warunkach czy go olewają.
  • Strona 125 z 147
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 147
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125