• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 3 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

#300038  autor: tomko111
 27 lis 2008, 11:22
Oj, Era i Plus boją się, że stracą abonentów? Jeżeli nie obniżą cen połączeń to na pewno.

Co w tej reklamie jest nieprawdą? Play podsumował wszystkich operatorów, ale nie uwzględniał żadnych pakietów obniżających koszty rozmów. Przecież sam dobrowolnie mógłby powiedzieć, że podpisując umowę w Play otrzymujesz 3000 minut, bądź napisać, że abonament tylko 32,5zł (chociaż tylko na 6 miesięcy jest 50% zniżki).

Moim zdaniem, gdyby to napisał, a nie uwzględnił obniżek innych operatorów wtedy mógłby się zająć tą sprawą sąd, ale w tym wypadku.... absolutnie nie. :wink:

#300157  autor: anamorph22
 27 lis 2008, 21:06
ta reklama play'a i cała ta oferta robi na Was wrażenie? już się przenosicie ze swoich obecnych sieci do play'a? ;p

#300173  autor: tomko111
 27 lis 2008, 21:35
anamorph22, będzie można zrobić statystykę w nowym roku.... ile osób przeszło do Play'a z poszczególnych sieci.. najwięcej podobno przechodzi z Orange i Ery. :wink:

#300222  autor: express100
 28 lis 2008, 09:35
tomko111 pisze:anamorph22, będzie można zrobić statystykę w nowym roku.... ile osób przeszło do Play'a z poszczególnych sieci.. najwięcej podobno przechodzi z Orange i Ery. :wink:
Właśnie- poczekajmy na statystyki, jeżeli będzie dużo osób przechodzić to wtedy Gruszka się będzie chwalił, a jeżeli nie to niestety... Ale ludzie przecież mogą nie chcieć przechodzić z numerem do PLAYa, mogą wziąć nowy numer i wtedy i tak nie będziemy wiedzieli, czy ktoś przeszedł, czy nie :P :lol:
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#300237  autor: tomko111
 28 lis 2008, 10:44
express100, dużo ludzi jest przyzwyczajonych do swojego numeru, pod tym stopniem, żeby właśnie przenieść go do innej sieci... :wink:

#300275  autor: anamorph22
 28 lis 2008, 14:57
tomko111 pisze:anamorph22, będzie można zrobić statystykę w nowym roku.... ile osób przeszło do Play'a z poszczególnych sieci.. najwięcej podobno przechodzi z Orange i Ery. :wink:

a ile osób z play'a zrezygnowało ;p

#300310  autor: user_delete10
 28 lis 2008, 17:16
Niedawno zamieściłem tu prognozę rynku komórkowego,z której wynika, że Play nie osiągnie żadnego znacznego tempa rozwoju,także będzie dalej daleko w tyle za resztą.
Z jakiej przyczyny, nie wiem, ale jednak wciąż oranżada ma najwięcej klientów i to raczej się nie zmieni.Bardzo dużo narzekań jest niby na tą sieć na forum,ale i tak wciąż są pierwsi.Na dzień dzisiejszy wolałbym zostać tam gdzie jestem niż babrać się w załatwianiu przenoszenia numeru,bo jednak nadal nie trwa to góra dzień.Aż tak na mnie nie działa kilkanaście groszy różnicy i reklamy.Kwestia przyzwyczajenia też.Jestem od od 5 lat w Idei/Orange i nic mnie nie skusiłoby na zmianę stałą sieci.Miałem zaledwie półroczny test w Play i bez wahania wracam do Orange,z samego sentymentu i dla prestiżu tej marki.Uważam ,że taka jest opinia bardzo wielu klientów sieci komórkowych.

#300365  autor: biotyt
 28 lis 2008, 21:05
Ja mam trochę inne zdanie. Ostatnie statystyki pokazują, że Orange radziło sobie najgorzej na rynku w pozyskiwaniu klientów w 3Q2008 w porównaniu do ich głównych konkurentów. Podobno nawet Play było lepsze. W pomarańczowej sieci można zaobserwować systematyczny spadek w dynamice wzrostu klientów. Jest to oczywiście spowodowane zapełnieniem rynku, lecz jednocześnie ta dynamika wzrostu nie załamuje się tak bardzo u ich konkurentów.
Jak dotąd Orange pozyskiwało dużo klientów prepaid, a 3Q zakończył się wzrostem jedynie o 5 tys użytkowników. Zważywszy na to, że przez ostatni rok ich oferta nie była tak wyrazista w promocjach oraz długi okres aktywności kart może nadchodzić fala odłączeń i liczba klientów prepaid zacznie spadać, a ten trend ciężko będzie szybko odwrócić.
Nie wprowadzono nowych taryf, nie zrobiono obniżek stawek podstawowych, wręcz Pani Prezes w wywiadzie nie wprost wyraziła, żeby użytkownicy na nie nie liczyli. Nie poczyniono drobnych modyfikacji mogących bardzo poprawić ofertę, jedynie zaoferowano promocję 200% więcej, która wygląda imponująco lecz w rzeczywistości jest do wykorzystania na rozmowy i SMS-y jedynie do Orange i po stawkach podstawowych. Skorzystają dobrze tylko Ci co doładują za największe kwoty w NOGO.
Oferta świąteczna kompletnie nie wprowadziła także nic nowego w abonamentach, które wyglądają identycznie jak przez ostatnie kilka miesięcy, są średnie, a zniechęcać do nich mogą skutecznie drogie telefony. Czytałem także o przedłużeniach umów, które przy nowej taryfie nie wyglądają zbyt dobrze dla stałych klientów, do starszych było z tym lepiej..
U konkurencji w prepaidzie nowe taryfy: całkiem niezła Heyah, Tak Tak z Grodzinami za Grosze, niedługo Mobilking z nowym cennikiem, podobno jeszcze Simplus a w styczniu Sami Swoi z ciekawymi cenami w standardzie. Nawet MVNO schodzą z cenami. Play dość dobitnie zareklamował swoje nowe abonamenty, co chyba skłoni wiele osób do przyjrzenia się swoim ofertom, z których obecnie korzystają.
Patrząc przez pryzmat promocji, aktywności każdego operatorów przed świętami oraz ostatnie statystyki sądzę, że Orange straci pozycję lidera, a na prowadzenie wysunie się Plus. Zyska także mocno Play i osiągnie na pewno zakładane 2 miliony. Era będzie dość średnia.

biotyt

#300453  autor: Marens
 29 lis 2008, 11:32
anamorph22 pisze:a ile osób z play'a zrezygnowało ;p
Ci, którzy rezygnowali z Playa wieszając na nim psy wracali niczym syn marnotrawny...
wracam do Orange,z samego sentymentu i dla prestiżu tej marki.Uważam ,że taka jest opinia bardzo wielu klientów sieci komórkowych.
Myślisz identycznie jak cześć mojej rodziny, "Mam Erę od 9lat, przyzwyczaiłem się i nie będę zmieniał, bo po co"
biotyt pisze:Era będzie dość średnia.
Jak nie poprawią jakości sieci to nie wróże im nic dobrego.

#301085  autor: anamorph22
 01 gru 2008, 23:14
ja tak z przyzwyczajenia jestem w plusie ponad 6 lat, nuudy ale trwam bo trwam...pół roku temu mniej więcej kupiłam heyah dla próby i ot co "masz babo kwasek" bardzo dużo dzieje się poza plusem ;] a w heyah
teraz mi jest lepiej,
ale wciąż mam dwie sieci na komórce, z przyzwyczajenia właśnie:/
zatem nawołuję, że warto kombinować, eksperymentować, zmieniać (tu mowa o pre paidach) i nie marudzić ;p

#301102  autor: pacyna
 02 gru 2008, 07:09
anamorph22 pisze: zatem nawołuję, że warto kombinować, eksperymentować, zmieniać (tu mowa o pre paidach) i nie marudzić ;p
Zdecydowanie się zgadzam :)

#301116  autor: Ryszard Lubicz
 02 gru 2008, 09:56
To ja zadam pytanie,może ktoś mi pomoże się zdecydowac:
Niedługo konczy mi się umowa z erą, po 6 latach oferują mi za 60 zł 120 minut, minuta poza abonamentem 49 gr. I powiedzieli , że raczej nie dostanę telefonu.

Myślałęm o play - abo 65 zł, 166 minut minuta po 39goszy. No i nowy telefon.Aha i półm roku za 50% abonamentu.
Zastanawiam się co wybrac - z ery jestem zadowolony (zwłaszcza obsługa klienta bardzo dobra), no i ten sentyment pozostaje... Playa się trochę obawiam - kilka razy tam dzwoniłem i zawsz e obsługa była tragiczna. Co proponujecie?

Grażynko wybacz...

#301178  autor: tomko111
 02 gru 2008, 15:02
Ryszard Lubicz, a co ma BOK do działania sieci? Nie może jeden kretyn w biurze klienta odpowiadać za całą sieć...

#301187  autor: Marens
 02 gru 2008, 15:38
Ryszard Lubicz pisze:Myślałęm o play - abo 65 zł, 166 minut minuta po 39goszy. No i nowy telefon.Aha i półm roku za 50% abonamentu.
Mam i bardzo sobie chwalę :>
Dodatkowo 500min do Play i na stacjonarne, przez 6mies gratis a następnie 15zł

#301192  autor: anamorph22
 02 gru 2008, 15:57
ja bym pomimo wszystko została w Erze ;p
zależy, gdzie masz znajomych, trzeba przeliczyć, przekalkulować, gdzie Ci się bardziej opłaca;)

#301245  autor: vinc
 02 gru 2008, 19:24
zaraz zaraz co to za OT. Temat jest o zakazanych reklamach, a nie o wyborze sieci :roll:

Obrazek

#302959  autor: amfi
 10 gru 2008, 20:16
elrond pisze:Prawdą jest że stawkę podstawową Play ma najniższą. I to jest sęk ten kampanii.
to jest akurat prawda - problem w tym że klienci Playa może i mają najniższą stawkę podstawową aleni nie mają żadnej możliwości by ją obniżyć co akurat inne sieci mają b. dobrze rozwinięte.

Ja korzystam na codzień i z Playa i z Orange więc dobrze wiem że do Orange i na stacjonarki bardziej mi się opłaca dzwonić z karty Orange niż z Play wieć ta reklama do mnie nie trafia

amfi

#303033  autor: ozp
 11 gru 2008, 10:58
Bo to taka troszku ściema jest poprostu i tyle...Ale Play chyba wykonał zadanie...bedzie dużo szumu i pewnie o to im chodzi...

:::...ReMeMbEr Me...:::

#303042  autor: metpablo
 11 gru 2008, 12:39
amfi pisze: problem w tym że klienci Playa może i mają najniższą stawkę podstawową ale nie mają żadnej możliwości by ją obniżyć co akurat inne sieci mają b. dobrze rozwinięte.
Pytaniem pozostaje to, jak dużo klientów innych sieci korzysta z dodatkowych (i dodatkowo płatnych) usług obniżających cenę połączeń do własnej sieci i do sieci stacjonarnych 8)

#303068  autor: Marens
 11 gru 2008, 15:31
metpablo pisze:Pytaniem pozostaje to, jak dużo klientów innych sieci korzysta z dodatkowych (i dodatkowo płatnych) usług obniżających cenę połączeń do własnej sieci i do sieci stacjonarnych 8)
raczej tylko młodzi
  • Strona 3 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4