• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #28859  autor: dr_dv
 05 lis 2005, 12:26
Jestem nowym użytkownikiem p910i (telefonów SE używam już od dawna) i przy okazji kupna nowego fona zauważyłem ciekawostkę. Dlaczego >SONY< Ericsson dołącza do swoich produktów memory stick firmy SanDisk? Przecież to Sony jest twórcą memory sticków... Chyba że w salonie podmienili :D

#28864  autor: karol_
 05 lis 2005, 13:42
hmm niecieszyl bym sie tak bardzo z tej zamiany

...ugryzienie łosia może być bolensne a nawet niebezpieczne...

#28865  autor: piotrz
 05 lis 2005, 14:24
pewnie taniej wynosi taka karta (san disc) niż firmy sony i to pozwoliło zmniejszyć cenę...

#28873  autor: dr_dv
 05 lis 2005, 15:22
piotrz pisze:pewnie taniej wynosi taka karta (san disc) niż firmy sony i to pozwoliło zmniejszyć cenę...
Najprawdopodobniej o to właśnie chodziło, ale nie wydaje Wam się to lekko ironiczne? Przejściówka z ms pro duo na "dużego" też jest SanDisk, zresztą.

Równo ze mną, p910i kupił także mój tata i zauważyłem kilka różnic (dopiero teraz bo wcześniej nie miałem czasu się przyjrzeć). Np mój p910 ma przy starcie logo Orange i chyba nowszą (inną?) wersję oprogramowania. p910i ojca ma normalną animację startową SE. Oprócz tego różnią się jeszcze tylko jednym "motywem". Ciekawa sprawa, wygląda na to że ten bez logo Orange był ze starych zapasów.

Przy okazji, może ktoś mi odpowie - czym się różni branded p910i od "normalnego" (w Orange oczywiście)? Tylko tym co opisałem powyżej? Miałem w rękach p910i z vodafone i miał jakieś dziwne dodatkowe menu.

#28949  autor: yagi
 06 lis 2005, 09:47
Ja mam przejsciowke na duze Memory Sticki produkcji Sony - dostalem ja razem z K750i. Co do samej karty to jest to SanDisk..

Co do Orange to z tego co wiem to maja ustandaryzowany wyglad menu i ikon zeby latwiej bylo sie przesiadac miedzy telefonami...

#28972  autor: dr_dv
 06 lis 2005, 11:46
Przeglądnąłem zdjęcia p910, k300 i k508 (aparaty, do których mam dostęp) robione przez recenzentów w różnych krajach i sieciach i ikony są te same.

Pobawiłem się jeszcze obydwoma p910 i oprócz logo startowego (ten z logo Orange dłużej startuje - "zatrzymuje się żeby pokazać logo") żadnych różnic nie widzę. Może ktoś zauważył jakieś różnice w innych sieciach (wiem że era ładuje dziwne rzeczy do SE) i modelach SE?

#29069  autor: Frasio
 06 lis 2005, 19:41
No era pakuje bardzo dużo.
Np. jak dostałem tego SE to zamiast 12 MB to miałem 10,8 MB bo era dodała te swoje "p[ierdólki" Których nie skasujesz ;)

Obrazek

#30084  autor: Rogal
 13 lis 2005, 16:19
Frasio pisze:No era pakuje bardzo dużo.
Np. jak dostałem tego SE to zamiast 12 MB to miałem 10,8 MB bo era dodała te swoje "p[ierdólki" Których nie skasujesz ;)
Masz 100% racje i tylko pamięć ERA w telefonach zajmuje :evil: :evil: :evil: