Witam a więc mam problem z nokią n95, otóż strasznie mi przeszkadza szum podczas rozmowy i wykonywania polaczenia, mialem juz wiele telefonów i tylko w tym jednym jest to moim zdaniem bardzo odczuwalne, po prostu tak to szumi ze nie wierze ze przy tak ponoc dobrym telefonie moze byc taka gafa. Prosze o wasze opinie i uwagi, wiem ze ktos juz poruszał ten temat w tescie pisał o szumie.
- Wszystko, co związane z Symbianem
ha ha no i właśnie, szumi szumi i to ostro, to jest poprostu badziewie. a w serwisie powiedzą mi tak samo jak kolega czyli "panie wedle mnie nic nie szumi" pozatym każdy jeden model tak robi bo już 3 x wymieniałem na nową i ciagle to samo i w jednej i 2, to zwykłe g%$##@
Ostatnio zmieniony 30 lis 2008, 05:45 przez piceer, łącznie zmieniany 1 raz.
tylko to właśnie chyba nie jest odpowiedzialne oprogramowanie tylko właśnie jakaś nowa seria tych głośników, które szumią, skąd ja mam to wiedzieć, po to sie tu mięzy innymi informuje
[ Dodano: 2008-11-28, 16:47 ]
zrobiłem aktualizację softu i nadal jest tak samo, wszystkie n95 tak mają więc są tam glosniki jakies do d%$#@
od moda: forum to miejsce publiczne, nie przeklinaj na nim!
[ Dodano: 2008-11-28, 16:47 ]
zrobiłem aktualizację softu i nadal jest tak samo, wszystkie n95 tak mają więc są tam glosniki jakies do d%$#@
od moda: forum to miejsce publiczne, nie przeklinaj na nim!
Ostatnio zmieniony 30 lis 2008, 05:47 przez piceer, łącznie zmieniany 2 razy.
mi nie szumi, ale za to słyszę wszystko dokoła, swoje kroki jak idę, ludzi co dokoła gadają, gwar itp., a jak coś zacząłem mówić, to czasem głośnik harczał, ale to nie przy każdej rozmowie i nie wiem z czego to wynika, oddałem do serwisu, ale nie wiem czy mi to naprawią, bo nie przy każdym połączeniu są takie symptomy, możliwe że mikrofon jest zbyt czuło nastawiony, albo zależy od zasięgu sieci. Jak mikrofon to jeszcze pół biedy bo może nowy soft to naprawi, a jak sieć to nie wiem co na to poradze;]
Wróciła n95 z serwisu i powiem wam, że nic nie trzeszczy, nie szumi i jakość rozmów można określić nawet jako bardzo dobrą;]nie wiem czy to spowodował nowy soft(3.0.015), czy może głośniczek wymienili;]
ericsson A1018S→alcatel OT101→nokia 3210→siemens CX 65→motorola L7→se K750i→n95→??
a jaki masz komunikat w raporcie serwisu? na pewno, że wgrano nowe oprogramowanie i testy urządzenia zgodne ze specyfikacja producenta.?macOS22 pisze:Wróciła n95 z serwisu i powiem wam, że nic nie trzeszczy, nie szumi i jakość rozmów można określić nawet jako bardzo dobrą;]nie wiem czy to spowodował nowy soft(3.0.015), czy może głośniczek wymienili;]
tak i że zestrojono razem z siecią i wymieniono części zgodnie ze specyfikacją;Doni stosują po prostu schemat "kopiuj/wklej" przy każdym raporcie po serwisowym, jak chcesz się dowiedzieć co naprawdę zrobili,to albo trzeba tam dzwonić, albo poprosić pracownika salonu, żeby sprawdził;]
ericsson A1018S→alcatel OT101→nokia 3210→siemens CX 65→motorola L7→se K750i→n95→??