• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#298349  autor: pablo_79
 18 lis 2008, 13:14
No,ale szkoda by było rezygnować z tych bonusów. Choć w NTT też są ekstra minuty za regularne doładowywanie konta. I można włączyć sobie bonus naliczający dodatkowe minuty na wychodzące za rozmowy przychodzące z innych sieci.

#298395  autor: express100
 18 lis 2008, 17:30
pablo_79, ja mam włączony Bonus już od czasu kiedy za 2minuty przychodzące dawali 10groszy do wszystkich sieci a opłata miesięczna wynosiła 1,22zł.
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#298499  autor: pablo_79
 19 lis 2008, 11:19
Najważniejsze, że bonusy w NTT są :) I wypróbowuję nową kombinację- dwie różne taryfy w NTT: numerki i godziny za grosze. Myślę, że się sprawdzą.
Wydaje mi się, że bonus: minuta za przychodzące jest bardziej atrakcyjny, niż ten, o którym piszesz. Ale też...ciekawy jestem jak to będzie rozliczane przy mojej taryfie w NTT.

#298505  autor: biotyt
 19 lis 2008, 11:52
pablo_79, wygląda na to, że przy korzystaniu z GZG minuty uzbierane za pomocą bonusu nigdy nie będą wykorzystywane tylko kumulowały się do czasu wyłączenia GZG. Podobnie z bonusowym minutami do doładowań.

biotyt

#298779  autor: Ramirez
 20 lis 2008, 14:45
anamorph22 pisze:och! fajna ta "godzina za grosze", oby więcej takich promocji!

Fajna ale nie dla wszystkich :evil: . Osoby które maja umowę w tak tak fonie nie mogą zmienić taryfy. Nie dosyć że jak ktoś wejdzie w tego tak tak fona, to już do zwykłego tak taka nie ma możliwości powrotu.
Niestety, Era ma mało elastyczne podejście. Jakby to był wielki problem dla nich pozwolić na przejście do nowej taryfy. Ale to sami sobie szkodzą w dłuższej perspektywie.

#298793  autor: pablo_79
 20 lis 2008, 15:32
Wydaje mi się, że jest tak właśnie dlatego, że TakTak Fon jest na umowę. I- zapewne, gdyby era zmieniła warunki umowy- czyli pozwoliłaby na zmianę taryfy, znaleźliby się tacy, którzy by się burzyli: bo nie można zmieniać warunków umowy w trakcie jej trwania. I dodatkowe problemy murowane.

#298796  autor: Ramirez
 20 lis 2008, 15:54
pablo_79 pisze:Wydaje mi się, że jest tak właśnie dlatego, że TakTak Fon jest na umowę. I- zapewne, gdyby era zmieniła warunki umowy- czyli pozwoliłaby na zmianę taryfy, znaleźliby się tacy, którzy by się burzyli: bo nie można zmieniać warunków umowy w trakcie jej trwania. I dodatkowe problemy murowane.

Ale chyba jak ktoś dobrowolnie by zmienił to chyba by nie miał podstaw żeby potem jakieś problemy stwarzać :mrgreen: Ale kto to wie.
A może ktoś wie dla porównania jak jest np. w orange, w zetafonie. Czy można zmieniać taryfy w trakcie umowy?? np z orange POP do nowe Orange Go. Ciekawe czy tam nie robią takich problemów ze zmiana taryfy??

#298799  autor: kowcio
 20 lis 2008, 15:58
Ramirez pisze:A może ktoś wie dla porównania jak jest np. w orange, w zetafonie. Czy można zmieniać taryfy w trakcie umowy?? np z orange POP do nowe Orange Go. Ciekawe czy tam nie robią takich problemów ze zmiana taryfy??
Nie ma, możesz sobie zmieniać tylke razy, ile Ci się tylko podoba ;) Nie ma żadnych problemów ;]

#298981  autor: Sławek
 21 lis 2008, 18:37
Niestety Era juz od okolo roku sie nie spisuje zbytnio. Ani NTT, ani oferty abonamentowe nie sa rewelacja. O ofertach dla stalych klientow nie wspomne. Chociaz trzeba uczciwie przyznac, ze Era ma nizsze ceny telefonow niz Plus i Orange. Dzis przegladalem oferte zetafona w Orange. Zajrzalem do cennika i... szok. Pierwsze co sprawdzilem, to date, bo cennik telefonow wyglada jakby byl conajmniej sprzed 3 lat. Rozmowy tez drogie. Plus ma porownywalne ceny rozmow z Era, ale drozsze telefony. Po prostu nie ma tak naprawde konkurencji, dlatego mimo sredniej oferty Ery, nadal jest ona najlepsza z calej trojcy (mowiac ogolnie o wszystkich ofertach). Niestety Era wciaz nie zauwazyla, ze od prawie dwoch lat juz funkcjonuje Play, ktory ma tansze telefony, tansze rozmowy i dzieki roamingowi krajowemu z Plusem, najwiekszy zasieg, a lada chwila bedzie mial juz 2 mln klientow. Swieta trojca zareaguje, jak juz bedzie dla niej za pozno.

#298983  autor: szyman12
 21 lis 2008, 19:01
Sławek pisze:Niestety Era wciaz nie zauwazyla, ze od prawie dwoch lat juz funkcjonuje Play, ktory ma tansze telefony, tansze rozmowy i dzieki roamingowi krajowemu z Plusem, najwiekszy zasieg, a lada chwila bedzie mial juz 2 mln klientow. Swieta trojca zareaguje, jak juz bedzie dla niej za pozno.
Powiem tak: Orange przesyła pieniądze przez TGV :) na konto France Telekom, T-Mobile robi wszystko, aby opinie o Erze były bardzo negatywne (bo co jak co, ale to Era ma najlepszą rozpoznawalność itp.) i zmienić nazwę na T-..., Vodafone pomalutku też schrzania oferty, aby przejąć Plusa. Play ma o tyle dobrze, że narazie żaden duży operator komórkowy niewykupił jego udziałów. Zobaczyłbyś co by się działo, gdyby np. Telefonica (operator O2) miała akcje P4

#298988  autor: Sławek
 21 lis 2008, 19:19
Wiem, ze masz racje. Orange zrobil blad, bo teraz kojarzy sie z podwyzkami. Sam tesknie do idei... gdyby nie to, ze w wakacje 2000 roku dowiedzialem sie pare dni za pozno o fajnej promocji, to pewnie bylbym ich klientem, bo pare dni pozniej podpisalem umowe z Era. Potem wszedl orange i ceny skoczyly do gory. POPa potraktowali po macoszemu i nadal tak robia, zapewne dazac do jego naturalnej smierci. Era miala jeszcze jakis czas temu swietne oferty... do czasu az nie zaczelo sie mowic coraz glosniej o mozliwym rebrandingu. Widocznie T-Mobile wyciagnal wnioski z doswiadczen Orange. Tyle, ze to jest po prostu dzialanie na szkode firmy. W koncu co by im zalezalo istniec w Polsce pod marka Era, jezeli ta marka jest dobrze kojarzona i generuje spore zyski? Ale wiem... duma...

Waham sie teraz... Nowy Tak Tak daje mi cos fajnego- dlugie gadanie... tyle ,ze osoby, z ktorymi dlugo gadam maja tez telefony stacjonarne... a tu oferta One Play- bezkonkurencyjna. Przenosic sie... czy tez poczekac do wiosny, kiedy to wszyscy operatorzy zmienia taryfy i spadnie stawka MTR? A moze w nowym TT pojawia sie ciekawe pakiety... Nie wiem, nie wiem...

#299132  autor: dreamer88
 22 lis 2008, 18:04
Nowy TT zaproponował już swoją ofertę, są tam między innymi godziny za grosze, numerki a grosze i połączenia w ramach sieci po 15 gr za minutę- czy pojawi się coś dodatkowego- nie wiadomo . Natomiast ostatnio w Nowym Twoim Planie zaproponowano mi 3h z wybranym numerem i 3h na rozmowy w Orange w weekendy, także pytanie z kim i jak długo rozmawiasz:)

#299345  autor: express100
 23 lis 2008, 19:28
dreamer88 pisze:Natomiast ostatnio w Nowym Twoim Planie zaproponowano mi 3h z wybranym numerem
Lepszą usługę masz w Heyah za 5,90zł/m-c, i gadasz z jednym numerem w Heyah aż 3godz./dobę za "darmo(5,90/m-c)", lub jak doładujesz za 50zł. to masz zupełnie za darmo jedną z pięciu usług/pakietów z PRZEBIERAJ WYBIERAJ w taryfie Multipakiet, są również darmowe wieczory i łikendy.

EDIT:
Ja po prostu podałem przykład, że dużo częściej się bardziej opłaca pre-paid :P
Ostatnio zmieniony 23 lis 2008, 20:02 przez express100, łącznie zmieniany 1 raz.

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#299348  autor: Sławek
 23 lis 2008, 19:39
Wydaje mi sie, ze stosunkowo malo ludzi jest w Heyah, a nie wydaje mi sie, zeby masowo chcieli sie przenosic. To chyba juz nie te czasy. Ci co maja tak taka w zdecydowaniej wiekszosci i tak w nim zostana mimo pewnej niedogodnosci, jakie stwarza w nowej taryfie- mam na mysli ograniczenia pakietow. Nowy Tak Tak w pewnym sensie zmusza do aktywacji drugiej karty- jedna z pakietami, a druga na dluzsze rozmowy. Byc moze nawet w ten sposob pomysleli po to, zeby nabic sobie statystyke. W koncu z liczba klientow do Plusa im daleko, a tu jeszcze Play podbiera...

ps. Po raz kolejny ktos usunal moje (i nie tylko) posty bez informacji o tym. Zle sie dzieje... nadgorliwosc gorsza od faszyzmu ; )

#299353  autor: express100
 23 lis 2008, 19:58
Ja tam zostałem w Happy taniej po 8m-cach, aktywuję 10pakietów po 30minut/m-c, dodatkowo 150minut po 14gr/m-c, czyli razem 450minut/m-c, oraz dodatkowo Numerki za Grosze i Bonus, jak na razie nie przejdę na tą taryfę.
Może ktoś wie, czy będzie jakaś promocja Gwiazdkowa, np. 0 groszy po trzeciej, czy Podwójne Doładowania, oczywiście myślę o happy, ale jak ktoś mi powie o Nowym TT to też dobrze :-) .
Może Admini mają przecieki, albo ktoś ma znajomego wyżej postawionego w PTC :?:

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#299428  autor: Claudec
 24 lis 2008, 00:17
express100, jak ty to robisz, utrzymujesz nr telefonu w każdej sieci?
Czy to nie jest kłopotliwe tak do każdej sieci osobną kartę sim? ;]

#299430  autor: express100
 24 lis 2008, 00:32
Claudec pisze:express100, jak ty to robisz, utrzymujesz nr telefonu w każdej sieci?
Czy to nie jest kłopotliwe tak do każdej sieci osobną kartę sim? ;]
Jak dla mnie nie jest to kłopotliwe.
Bardzo często składam reklamacje, a wtedy oni mi dają rekompensaty, przedłużają termin ważności konta itp.
Reklamacje składam np. na zasięg, nie dodanie bonusu, nie zmienienie stawek (Orange), a np. w TT to dają mi dużo dobrych indywidualnych ofert itd.
A więc- płaca się :-)

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP