A oto wiadomosc wyslana dzisiaj do Ery:
Witam serdecznie,
W związku z tym iż do końca umowy ( 26.02.09) zostały 3 miesiące pisze ten list , ponieważ chciałbym dalej korzystać z sieci Era oraz przedłużyć umowę na kolejne 2 lata – wraz z wymianą telefonu. Mam nadzieje że sieć Era umożliwi mi to przedłużenie( oczywiście w przypadku gdy oferta będzie spełniała moje wymagania).
Jestem abonentem od 4 lat w sieci , płacę regularnie rachunki, których średnia miesięczna z ostatniego roku to ca 120 zł. Moje rachunki składają się z minut wliczonych w abonament , minut, które wykorzystałem poza abonamentem - dodatkowo płatnych oraz okresowo z roamingu. W tym roku podpisałem dodatkowo umowę na 2 lata w Era Mix 25. Jestem również posiadaczem karty w systemie pre-paid ( TAK TAK ), z której w najbliższym czasie mam zamiar intensywnie korzystać. Dodatkowo po przedłużaniu abonamentu prawdopodobnie podpisze kolejna umowę ( Blue Connect 49 zł) na Internet.
Abonament, którym jestem zainteresowany to Nowa Era 100 lub Nowa Era 80 – umowa na 2 lata ( z większym akcentem na Nowa Era 100). Natomiast jeśli chodzi o telefon to wymieniam listę aparatów, które tylko i wyłącznie mnie interesują : iPhone 3G 8 GB, Sony Ericsson P1i, Samsung Omnia, MDA Compact IV. Dodatkowo do w/w elementów chciałbym otrzymać pakiet Wybrana osoba 2000 lub ewentualnie Wybrana osoba 200.
Uprzejmie proszę o szybkie przygotowanie oferty gdyż zależy mi na szybkim podpisaniu umowy oraz otrzymaniu nowego aparatu (podpisanie umowy Poznań) .
Informuję jednocześnie, iż nie jestem zainteresowany standardową ofertą przedłużenia abonamentu dla stałych abonentów.
Poniżej przedstawiam oferty konkurencyjnych operatorów, do których zamierzam się przenieść w przypadku nie otrzymania atrakcyjnej i zachęcającej oferty od sieci Era. Mam nadzieję, że przedstawione poniżej oferty przekonają Państwa do przedstawienia mi wyjątkowo atrakcyjnej oferty.
1) Play
Abonament 95 zł - w przypadku przeniesienia numeru z Ery 50% zniżki na 6 miesięcy,
dodatkowo pakiet 3000 minut na 6 miesięcy .
Wliczone minuty - 243 minuty do wszystkich sieci ( cena minuty 39 groszy po przekroczeniu limitu minut wliczonych w abonament – W Era 49 groszy)
Dostępne aparaty:
HTC Touch Diamond (MDA Compact IV) – 839 zł ( w Era 1099zł)
Nokia N95 8 GB – 739 zł ( w Era 1599 zł)
Nokia E66 – 429 zł ( w Era 1099 zł)
Nokia E71 – 469 zł ( w Era 1099zł)
SE P1i – 599 zł ( w Era 799 zł)
Zaznaczam iż jest to oferta dla Nowych Abonentów – zdecydowanie korzystniejsza od tej dla Stałych abonentów w sieci Era.
2) Orange
Abonament 100 zł – w tym : 180 minut z wybranym numerem, 180 minut w weekendy, 400 sms w sieci, dłuższy pakiet złotówek ( 2 miesiące), 40 min do Orange
Wliczone minuty – 204 minuty + 100 minut przez pierwszy rok ( miesięcznie)
Dostępne aparaty :
HTC Touch Diamond (MDA Compact IV) – 649 zł ( w Era 1099zł)
iPhone 3G 8 GB – 249 zł ( w Era 599 zł)
Nokia E66 – 449 zł ( w Era 1099 zł)
Nokia N95 – 649 zł ( w Era 1599 zł)
SE P1i – 200 zł ( w Era 799 zł)
Zaznaczam iż jest to oferta dla Nowych Abonentów – zdecydowanie korzystniejsza od tej dla Stałych abonentów w sieci Era. W przypadku przedłużania abonamentu oferta jest zdecydowanie lepsza od przedstawionej dla Nowych Abonentów.
3) Plus GSM
Abonament 90 zł
Wliczone minuty - 220 minut do wszystkich
Dostępne aparat:
Nokia E66 – 549 zł ( w Era 1099 zł)
Nokia E71 – 799 zł ( w Era 1099 zł)
Nokia N95 – 749 zł ( w Era 1599 zł
Samsung Omnia – 549 zł (w Era 1399 zł)
Zaznaczam iż jest to oferta dla Nowych Abonentów – zdecydowanie korzystniejsza od tej dla Stałych abonentów w sieci Era. W przypadku przedłużania abonamentu oferta jest zdecydowanie lepsza od przedstawionej dla Nowych Abonentów.
Po w/w ofertach 3 pozostałych operatorów komórkowych widzę jednoznacznie iż oferty dla nowych abonentów są zdecydowanie lepsze niż dla stałych abonentów w przypadku sieci Era – nie wspominając o ofercie przedłużenia umowy, gdyż jest ona jeszcze bardziej atrakcyjna. W związku z tym proszę o przygotowanie oferty , która będzie lepsza lub porównywalna do pozostałych operatorów i przekona mnie do pozostania w sieci Era.
Z wyrazami szacunku