• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #297366  autor: express100
 12 lis 2008, 23:55
Wzorem Pumby :wink: , postanowiłem założyć temat, ponieważ na przełomie września i październiku, i również w listopadzie, PLAY przygotował dla użytkowników NOWY PLAY na Kartę i abonentów Play Mix, promocję doładowań o nazwie "30 minut dogadania" jak na razie nie dotyczy (starej) PLAY KARTY.
Po zasileniu konta kwotą 50zł. ze strony www.doladowania.playmobile.pl/ otrzymuje się w czasie obowiązywania promocji 30 minut do sieci PLAY i sieci stacjonarnych w Polsce, ważnych 30 dni od ostatniego skorzystania z ww. promocji.
Tutaj zamieszczam regulamin "30 minut dogadania" ważny od 29.09.2008 do 05.10.2008,
a
tutaj zamieszczam regulamin "30 minut dogadania" ważny od 3.11.2008 do 16.11.2008 .
Jak na razie jedynym promowanym przez PLAY doładowaniem jest kwota 50złotych i tylko na stronie www.doladowania.playmobile.pl.
Proszę modów, aby w razie braku zainteresowania tematem, usunęli go.

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#298977  autor: biotyt
 21 lis 2008, 18:20
"Dogadania" - mam wrażenie, że Orange tą grę słów ściągnęło od Play i wykorzystuje w kampanii świątecznej. Szkoda, że nie są tacy szybcy w podpatrywaniu stawek poza sieć.

biotyt

#299073  autor: tomko111
 22 lis 2008, 11:42
biotyt, Orange myśli, że jak da pakiet 600 SMSów za 1gr do Orange tylko, a w reklamie powiedzą: 600 SMSów za 1gr do wszystkich..... w Orange, to ludzie na to polecą. Niestety, mam nadzieję, że nikt nie jest już tak głupi, żeby podpisywać coś, kupować bez przeczytania regulaminu. Dobrze, że Play wprowadza rewolucję cenową, zmusza to innych operatorów do obniżenia stawek za połączenia. :wink:

#299110  autor: biotyt
 22 lis 2008, 15:56
tomko111, myślę, że ludzie poznali się już na ofertach Orange i podchodzą do nich z dystansem. Wyniki za 3Q o tym doskonale świadczą. Były chyba najgorsze z 4 operatorów. Pozyskali najmniej klientów abonamentowych, a w prepaidzie wzrost tylko o 5 tys. kart SIM. To powinno ich skłonić do jakichś zmian, a oni na święta proponują ofertę, która jest już od kilku miesięcy gdy tymczasem konkurencja przygotowała ciekawe promocje. Zapowiadają też, że po Nowym Roku nie obniżą stawek poza sieć! Jeśli tego nie zrobią to sądzę, że Plus to wykorzysta. Już mu niewiele brakuje by zostać liderem. Patrząc po swoich znajomych powoli spoglądają na konkurencję i ich oferty świąteczne. Kuszą ich tańsze telefony i lepsze zasady np. w mixPlusie niż w Orange. Widzę, że ludzie się wykruszają powoli z Orange. Na razie to pojedyncze osoby.

biotyt

#299177  autor: express100
 23 lis 2008, 00:44
Szkoda, żę te minuty dogadania się skończyły, a tak w ogóle to powinni je dać tak:
-50zł :arrow: 30minut
-100zł. :arrow: 60minut
-150zł. :arrow: 90minut
-200zł. :arrow: 120minut
-250zł. :arrow: 150minut
-300zł. :arrow: 180minut
ale wiem dlaczego oni tego nie zrobią...
Po prostu wolą dać tylko do 50zł, bo jak ktoś doładuje za 100zł to będzie miał konto ważne od doładowania pół roku i szybciej mu stawki spadną, a tak to te 50zł wyda na coś innego, może zapomni o kolejnym doładowaniu i stawki wzrosną...
Po prostu mówią masz wybór doładowanie za 100zł. i pół roku wychodzących, i spadek stawek, albo 50zł i 30 minut do Play (na głosowe i wideo), ew. spadek stawek (mniejszy) i szybciej trzeba doładować konto, bo nie ma kumulacji ważności konta, niestety, czyli to jest taki ochłap można by powiedzieć.
A i jeszcze jedno, promocja jest tylko do doładowań z ich strony www, a więc prowizji nikomu nie dają i powinna to być stała oferta. Dlatego nazywam te 30minut z których sam korzystam OCHŁAPEM :lol:
Pozdrawiam! :-D

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#299208  autor: Claudec
 23 lis 2008, 10:37
Ja nie potrafię wygadać 3min w sieci Play a co dopiero 30 ;]
Mało mam ludzi w sieci, głownie dzwonie poza siec.
Spadające stawki mnie specjalnie nie interesują, może jak będę miał
cala rodzinkę w Play to będzie jakaś korzyść.

#299341  autor: express100
 23 lis 2008, 19:23
Z ciekawości zapytałem przez internet, w salonie i na CC o to czy gdybym przeszedł ze starej Play Karty na Nowy Play na Kartę to czy by mi zostały te doładowania, które zrealizowałem od 16.03.2007r. i od razu będę miał 19gr./minuta do stacjonarnych i minuta rozmowy głosowej i video do PLAY oraz 10gr/SMS do PLAY.
Odpowiedź brzmiała wszędzie, że to tak jakbym nowy starter kupił, czyli doładowania się resetują :evil:
Pozdrawiam! :-D

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP