mariusz9a pisze:djfafa pisze:Miasteczko niespełna 18 tysięczne a jest już 3G i kogo najmniejszej sieci. Tak dalej Play!
Są sporo mniejsze miejscowości co maja 3G i to nie tylko Play

Na przykład Mszczonów - kilkutysięczne (ok. 6-7 tys.) miasteczko ok. 40 km od Warszawy. Anteny wiszą na budynku Przedsiębiorstwa Kruszyw Lekkich "KERAMZYT".
Tymczasem we wtorek miałem okazję sprawdzić jak działa Play Online w Piotrkowie Trybunalskim. NIestety, bardzo źle! Może bywają lepsze momenty, ale wtedy ok. godz. 20 chodziło to jak słaby EDGE a nawet GPRS i strasznie niestabilnie, NetMeter pokazywał same szpilki, przy ładowaniu stron dłuugie przestoje, a czasem po prostu stronki wcale się nie wczytywały, wtedy musiałem się rozłączyć i ponownie połączyć. Speed test raz pokazał zarówno UL jak i DL coś ok. 200 kb/s, a potem drugim razem wcale nie udało mi się go dokończyć, bo straciłem cierpliwość! Przy ściąganiu pliku transfer średni coś ok. 7 KB/s (dla porównania przez EDGE Plusa zaraz potem ok. 11 KB/s).
Testowałem na Nokii E51 z laptopem na czwartym piętrze bloku przy ul. Słowackiego, blisko budowy tego nowego centrum handlowego. Dostępne tam były dwie stacje Playa o całkiem silnym sygnale - ok. -82 dBm. Wg. mapki na blogpaly.eu jedna jest na Sulejowskiej, druga na Orlej - to chyba komin na terenie fabryki Pioma.
Czyżby sieć Play była w Piotrkowie aż tak obciążona? W sumie w porównaniu z tym co zobaczyłem w Piotrkowie, to u mnie Play śmiga nieźle.