• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #298847  autor: jurak
 20 lis 2008, 20:26
Witam wszystkich. Jeśli był podobny temat, to przepraszam. Naszukałem się trochę, ale nic nie znalazłem :(
Mianowicie chodzi o sprawę naliczania stawek za rozmowy.
Obecnie mam stawki z doładowania za 50zł (ORANGE 30gr rozmowa / 5 gr sms ; POZA ORANGE 60gr rozmowa / 18 gr sms).
Gdy dzwonię na numer stacjonarny, pieniądze idą z konta głównego, i rozlicza mi OK czyli 30gr za minutę. Jak zaś dzwonię na dowolny numer Orange to pieniądze schodzą mi z konta promocyjnego.

I teraz pytanie: powinno schodzić 30gr czy 60gr z tego konta promocyjnego? Stawka do Orange i stacj. wynosi niby 30gr ale czy tyczy się to również konta promocyjnego? Obecnie ściąga mi 60gr za minutę. (za niecałe 4 minuty rozmowy zapłaciłem 2,31zł)
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 20 lis 2008, 20:33 przez jurak, łącznie zmieniany 1 raz.

#298848  autor: express100
 20 lis 2008, 20:31
Popraw temat na [Nowe Orange Go] naliczanie stawek
Z konta bonusowego (konto tylko do Orange) powinno brać 30gr/min jak również z konta promocyjnego Masz za Staż (do Orange i stacjonarnych) również zgodnie z regulaminem powinno pobierać 30gr.
Wejdź na orange on-line lub wyślij SMSa o treści: ILE STAWKI na 119 (za SMS zapłacisz jak za SMSa do Orange), aby potwierdzić ten fakt przed rozmową z komórkową
Po prostu zadzwoń pod *100-z telefonu Orange (1zł/połączenie) lub pod 510100100 z telefonu innego operatora i zgłoś problem, poproś o zwrot pieniędzy (nadpłaconych za połączenia) i o zwrot złotóweczki za połączenie :wink:
DODATKOWE INFO ODE MNIE:
Tak jak wiem od konsultantów i z różnych regulaminów to najpóźniej 3600sekund po doładowaniu, czyli godzinę po nim stawki powinny się zmienić.
Pozdrawiam! :-D
Ostatnio zmieniony 20 lis 2008, 21:24 przez express100, łącznie zmieniany 1 raz.

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#298851  autor: Wiktor74
 20 lis 2008, 20:35
to coś Ci źle nalicza, powinno być 30gr za stacjonarne i orange
z tym że tak jak Ci schodzi, czyli za stacjonarne z głównego a za orange z promocyjnego
tel pod *100 i wyjaśnią, tel kosztuje 1zł
ale można prosić o zwrot jeśli uzasadniona reklamacja :D

...jeśli tylko mogę, zawsze chętnie pomagam...

kupię nokię 5800 nową, gwarancja producenta, bez locka

#298855  autor: jurak
 20 lis 2008, 20:51
OK, sprawa wyjaśniona na BOK. Coś miałem nie tak. Już jest OK, testowałem. Reklamacji nie składałem, bo straciłem ok 1zł :) tyle przeboleje :)