• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#297119  autor: ewelina86
 11 lis 2008, 15:28
biotyt pisze:Niech zgadnę... Wzajemne wykluczanie się usług Ty i 3 oraz POPGadane :D
nie, to nie to. :P
Ale bez offtopów.
biotyt pisze:Sądzę jednak, że oczywiste błędy typu podawanie POPGadane w złotówkach a nie w minutach powinny być nawet po jednym zgłoszeniu usuwane. Wystarczy tylko odpowiedni krótki skrypt przeliczający
sądzę, że to musi być czyms uwarunkowane.
Widać nie maja powodow, by w tej materii cos zmienic.
a moze przeszkadza to tylko nielicznym...? ;-)

Jeśli ktoś zarzuca Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, pomyśl sobie, że Titanica budowali profesjonaliści, a Arkę Noego amatorzy.

#298592  autor: user_delete10
 19 lis 2008, 17:32
Słuchajcie, żeby nie śmiecić i nie szukać za dużo wchodzę ze swoimi pytaniami tutaj:
1.Mam nowy nr. z Nowego Go,utworzyłem konto on-line i usługa poczty głosowej pokazuje mi komunikat ,żeby ją aktywować.Tylko nie tam takiej opcji,jak standardowo przy innych,włącz lub wyłącz.Na starterze pisze, że poczta jest domyślnie aktywna.Jak jest naprawdę?Wiecie o co w tym chodzi?
2.Gdy wczoraj podjąłem pierwsze połączenie momentalnie jakby nawiązało je,zaczął liczyć się czas i odezwał się głos: W POPie i Nowym Orange Go coś tam... wybierz język naciskając 1 i potwierdź 1.Dopiero wtedy usłyszałem sygnał łączenia.To był pierwszy telefon z tego nowego nr. Nigdzie też o tym nie ma wzmianki.Co to za dziadostwo, że tak powiem?
3.Koleżanka mi powiedziała, że prawdopodobnie mam czyiś stary numer,który już kiedyś istniał.Zaczyna się na 5 a ona od półtora roku ma w Orange początek 7.Od kiedy ta sieć ma taki prefiks i czy rzeczywiście początek 5 to nr. z odzysku?

#298597  autor: illumanti
 19 lis 2008, 17:49
1. Poczta rzeczywiście jest aktywowana odrazu.
Ale dla pewności *500, usługi, i lektor powie pod którym jest poczta glosowa, sprawdzisz stan
2. Wybierasz język komunikacji operatora z tobą. Poprostu w jakim języku do Ciebie smsy od orange beda przychodziły
3. No pule numerów zaczynających się na 5 pozostały bardzo male, wiec mozliwe, że masz numer z odzysku, ale pewien nie jestem.

:)

#298600  autor: kowcio
 19 lis 2008, 18:03
illumanti pisze:1. Poczta rzeczywiście jest aktywowana odrazu.
Ale dla pewności *500, usługi, i lektor powie pod którym jest poczta glosowa, sprawdzisz stan
I pod *500 możesz ją wyłączyć.
2. Wybierasz język komunikacji operatora z tobą. Poprostu w jakim języku do Ciebie smsy od orange beda przychodziły
I tak jest od bardzo dawna, i to się nei zmieni ;) Czyli wszystko ok.
3. No pule numerów zaczynających się na 5 pozostały bardzo male, wiec mozliwe, że masz numer z odzysku, ale pewien nie jestem.
Z odzysku jest na 100%, jeśli zaczyna się niskim prefiksem, czyli np. 505, 503 itd. Nowe mają 519, lub na 7 się zaczynają ;) W ten czas są nikłe szanse, żeby był to numer używany, z odzysku (szczególnie gdy zaczyna się na 518-519 ;) )

#298606  autor: user_delete10
 19 lis 2008, 18:17
No to ujawnię nieco. Początek mam 516.

#298612  autor: illumanti
 19 lis 2008, 18:21
No to nie jest z odzysku. Swoją droga takie numery np. 502 *** *** czy 505 *** *** jeśli się zwolnią to są chyba zarezerwowane dla poważnych klientów

#298614  autor: kowcio
 19 lis 2008, 18:35
fenix189 pisze:No to ujawnię nieco. Początek mam 516.
Mój zaczyna się na 515, posiadam go od dwóch lat ;) Sprawdź datę ważności na starterze, jeśli jest do końca tego roku (lub ew. do końca następnego), to mogę się założyć, że jesteś pierwszym właścicielem. Z resztą czy to takie ważne? ktoś dzwonił do Ciebie, pisał wiadomości? Jeśli nie, to nia masz się czym martwić ;-)

#298615  autor: user_delete10
 19 lis 2008, 18:35
Szkoda, że jednak Orange nie informuje na starterze o tak zwykłych rzeczach jak wybór tego języka.Za to ,o czym też chyba nigdy nie było na piśmie,wysyła się teraz konfiguracja tak jak w Play.Myślałem, że to jest oczywiste, że jestem z sieci polskiej i nie muszę wybierać języków.

#298616  autor: illumanti
 19 lis 2008, 18:39
Wiesz, jeśli pojechałbyś do Anglii, i nie znał angielskiego, a pytali by cie o język pomocy w PrePaidziei byłby tam polski to czuł bym sie szczęśliwy :mrgreen: Postaw się na miejscu innych :)

#298712  autor: express100
 19 lis 2008, 22:43
illumanti pisze:No to nie jest z odzysku. Swoją droga takie numery np. 502 *** *** czy 505 *** *** jeśli się zwolnią to są chyba zarezerwowane dla poważnych klientów
Spotkałem takie numery jak 500,501,503,505 na starterach przede wszystkim Orange Go.
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#298734  autor: Claudec
 20 lis 2008, 00:22
Mój stary nr zaczyna się na 505, nie wiedziałem ze to coś wyjątkowego ;]
A tych raportów po rozmowie nigdy nie lubiłem, kiedyś potrafiły przychodzić
z opóźnieniem i zawsze musiałem sięgać po telefon i patrzeć czy to przypadkiem
nie sms od rodzinki.

#298785  autor: kowcio
 20 lis 2008, 15:08
Claudec pisze:A tych raportów po rozmowie nigdy nie lubiłem, kiedyś potrafiły przychodzić
z opóźnieniem i zawsze musiałem sięgać po telefon i patrzeć czy to przypadkiem
nie sms od rodzinki.
Mi się to podobało, do mnie przychodziły zawsze od razu, ale jestem za tym, żeby była możliwość wyłączenia tego (po prostu niektórzy sobie tego nie życzą, rozumiem to), ale także możliwość włączenia podsumowania połączenia, które było wykonane w ramach bonusowych środków ;)

Nie, wyjątkowe numery (czyli tzw. złote) są takie wyjątkowe, przykładu nie podam, jeszcze przypadkowo trafię na kogoś numer i będę miał problem :-D Możesz wpisać na allegro złoty numer Orange i zobaczysz jakie są propozycje ;)
Te odnawiane, czyli zaczynające się zazwyczaj na 50x, są ogólnodostępne, tak jak napisał express100.