• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 5 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

#275629  autor: andiw
 08 lip 2008, 10:06
Prawda, w Heyah wychodzi miesięcznie 5400 minut do 1 numeru, w NGO chyba 1200 maks, to az 5 razy mniej, a i wspomniany koszt - 5.90 jest malutki, no ale jesli dostajesz alergii, to może lepiej zmień sieć i płać więcej ale za to zachowaj zdrowie:)

#275669  autor: frigerda
 08 lip 2008, 13:19
Miałam kiedyś Orange i wiem, że nie można tam łączyć żadnych pakietów i promocji. Użytkownik wykupi sobie jeden numer, ale do innych płaci stawki jak do wszystkich (nawet w obrębie Orange i na stacjonarne). Zyskujesz jeden nielimitowany numer, a dalej płacisz jak za zboże. Dobrze, gdyby tak, jak w czerwonej łapie- mozna było łączyć promocje i pakiety. A na alergię najlepsze wapno :) Tylko uzytkownikom Orange radzę nie przesadzić i nie zwapnieć. :)
 #281937  autor: Anastasia
 08 sie 2008, 12:50
Witaski! Ja tak sobie ostatnio latałam z kwiatka na kwiatek i teraz padło na Heyah.
Tak na początku zaczęłam niepozornie od telefonu na kartę dosłownie parę dni temu.
Każdy operator obiecuje złote góry. Jak wiemy wszyscy nawet za "prezenty" i "gratisy"się płaci, (wystarczy patrzec dokładnie i czytac te gwiazdki o których niektórzy mówili) ale kilka złotych porad dla leniwca któremu się nie chce tego wszystkiego czytac.
Co możecie mi powiedziec po doświadczeniach z tą siecią?
Chyba nie jest tak źle jak tu niektórzy piszą? :wink:

#296232  autor: kameT
 06 lis 2008, 12:09
Aktualizacja oferty.

Jak dla mnie Równa Taryfa byłaby dobrym wyborem dla ludzi, którzy mają porozrzucanych znajomych po rożnych sieciach i nie lubią się bawić w pakiety. Naprawdę dobry ruch ze strony Heyah.
MULTIPAKIET jest dalej bardzo korzystny, jednak trzeba już starać by mieć taniej.

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#296241  autor: andiw
 06 lis 2008, 14:02
Bardzo korzystna cena za minute - wreszcie ktos zrozumiał, że pre-paid nie tylko do rozmów wewnątrz sieciowych słuzy. No i bodajże najtańszy cennikowo internet - tylko 2 gr za 100kb. Szacunek dla Heyah

#296247  autor: Btk_Tomas
 06 lis 2008, 14:29
Kupując doładowanie na Allegro np.25 zł za 19,44 obniżamy koszt minuty do 34 groszy,już nie wspomnę o internecie.

#298577  autor: adventure_
 19 lis 2008, 16:33
Ale kiszka.

"Jedna płaska stawka: 44 gr/min (nie dotyczy operatora P4)"

Oł.

#298583  autor: alex1155
 19 lis 2008, 17:00
Do P4 nikt z trójcy nie da taniej. Moi znajomi juz przez to zapowiadają odejście od Play. A szkoda , bo to fajna sieć. A heyah jest naprawde spoko i ma bdb mailowe biuro obslugi klienta o czym sie wczoraj przekonałem.

Pełen profesjonalizm.

#298588  autor: Claudec
 19 lis 2008, 17:27
Heyah jak inni operatorzy na siłę wyróżniają że do Play jest drożej.
Pewnie dzwoniąc z Heyah do Niemiec na tel kom. koszta są jeszcze większe
ale co tam, ważne żeby Play nie zarobił...
Ten kij ma 2 końce, ludzie widząc ta cenę mogą się przenieść do play ;)

#298624  autor: mariusz9a
 19 lis 2008, 18:49
Claudec pisze:Ten kij ma 2 końce, ludzie widząc ta cenę mogą się przenieść do play
Na mnie to działa odwrotnie... Nagle ja mam zacząć wydawać kasę i dzwonić do innych bo w Play jest taniej do innych niż u innych do Play. Nigdy w życiu... Już to widzę jakby ludzi żal ściskał jakby mieli do mnie dzwonić powyżej 70gr/min... I co wtedy? Ja mam do nich dzwonić i wydawać ciężko zarobione pieniądze? Ehh...

#298682  autor: Claudec
 19 lis 2008, 20:43
mariusz9a, a ile kosztowała 1 min kiedy PLUS budował sieć?
Ja to dobrze pamiętam, Idea miała 3zl za 1min poza sieć a ludzie teraz narzekają na 75gr :/
Na szczęście nie ubijam nikogo za to ze wybrał właśnie tego operatora, to jego wybór a ja jak muszę zadzwonić to zrobię to niezależnie od ceny.

#298686  autor: illumanti
 19 lis 2008, 20:47
Idea 3 zł poza sieć? Coś ci się pomylilo. W godzinach szczytu, mam gdzieś w piwicy KomputerŚwiat z 1998 (czy '99) roku i kosztowała 1.50 była to najtańsza sieć, bo jeszcze darmowa poczta głosowa, pierwsze 8s rozmowy za darmo (jak sie np. powiedziało zadzwon i rozłączyło to się nic nie płaciło).
W tym teście KomputerŚwiata testowali prepaidy, pamiętam, że era karte za 99zł sprzedawała jako Brutto, a kwota na koncie była Netto i było sporo mniej ;)

:)

#298717  autor: mariusz9a
 19 lis 2008, 23:03
Claudec pisze:mariusz9a, a ile kosztowała 1 min kiedy PLUS budował sieć?
A co to ma teraz do rzeczy?
Wyższe stawki do jakiegoś operatora odpychają ludzi od dzwonienia do tego operatora. Proste ;-) I to co napisałem jest faktem. Będąc użytkownikiem Playa jesteś zmuszony do wykonywania o ileś procent więcej połączeń niż normalnie. A co za tym idzie, pomimo tańszej minuty, wcale nie za wiele oszczędzasz na takim interesie. (nie chodzi mi tu o "pre-paidowców", a ludzi którzy potrafią plotkować godzinami przez telefon komórkowy niekoniecznie wewnątrz własnej sieci. W skrajnych przypadkach dzwoniąc do Play płaca prawie 100% drożej niż do innego operatora. To duża różnica, więc zapewne "Ty" będziesz musiał do nich dzwonić częściej. Więc przelicz koszty. Niby taniej? Złudzenie...)

#298724  autor: Claudec
 19 lis 2008, 23:45
Najczęściej wysyłam smsy które mam za darmo ;)
Jakoś nie zauważyłem żeby do mnie mniej ludzie dzwonili,
jeśli ktoś ma sprawę to zadzwoni.
Mając Orange nigdy nie zwracałem uwagi na to jaki numer wykręcam.

Ale powiem wam jedno, ludzie to liczykrupy!
Żal im wydać te 15gr więcej, a często paląc papierosy w powietrze
poszczają dużo więcej kasy.
Na szczęście nie zadaje się z takimi egoistami, jeszcze nikt mi nie narzekał
o to ze dzwoniąc do mnie ma drożnej.

#298765  autor: anamorph22
 20 lis 2008, 13:31
illumanti pisze:Idea 3 zł poza sieć? Coś ci się pomylilo. W godzinach szczytu, mam gdzieś w piwicy KomputerŚwiat z 1998 (czy '99) roku i kosztowała 1.50 była to najtańsza sieć, bo jeszcze darmowa poczta głosowa, pierwsze 8s rozmowy za darmo (jak sie np. powiedziało zadzwon i rozłączyło to się nic nie płaciło).
W tym teście KomputerŚwiata testowali prepaidy, pamiętam, że era karte za 99zł sprzedawała jako Brutto, a kwota na koncie była Netto i było sporo mniej ;)

to może poza tematem, ale w plusie serio minuta kosztowała 3zl ;)
a teraz możemy się cieszyć-44gr w heyah- to wielkie wow!

#298815  autor: mariusz9a
 20 lis 2008, 17:46
Claudec, zgadzam się. Ja podałem typowy przykład kiedy ludzie nie zadzwonią do Play. Jeśli ma ktoś rozmawiać 2 minuty to zadzwoni, bo biedniejszy się nie zrobi, ale jeśli ma rozmawiać 30 minut, to poważnie to przemyśli zanim wykona taką rozmowę i w większości przypadków odłoży telefon i poczeka aż zadzwoni ten ktoś z Play.

Jeśli chodzi o SMSy to ja też te co wysyłam do innych operatorów to wysyłam za darmo (akurat starcza mi tyle co mam darmowych, a nawet część przepada), do Plusa płacę 1gr. No ale mniejsza z tym.
Ja nie wykluczam że kiedyś przejdę do Play, ale nie nastąpi do dopóki stawki za połączenie do Play się nie zrównają ze wszystkimi. Aktualnie znam zbyt mało osób i jest to wręcz nieopłacalne i kosztowałoby mnie to miesięcznie majątek przy tym profilu używania telefonu co teraz.

#298826  autor: Claudec
 20 lis 2008, 18:39
Wysoki interconnect Play ma na przejściowy okres, o ile się nie mylę
to z nowym rokiem przepadają te ich przywileje.
Jak już pisałem wysokie ceny do Play mogą odstraszyć ludzi tak jak i przyciągnąć.
Szkoda ze Heyah działa jak działa, do Niemiec na kom. taniej zadzwonić niż
do Play :|

#299319  autor: banan1973
 23 lis 2008, 18:20
Witam. Jak dla mnie to jest najlepsza oferta, 44gr może być a internet to bajka, 100kb za 0,02 pln. Tym bardziej że taktują, z tego co widzę co 50 kb. Sprawdzenie poczty bez pobrania, same nagłówki to tylko 0,01 pln. Mam nadajnik Ery blisko i hsdpa robi wrażenie, Skype jak na PC-cie. Zawsze miałem dwa tel., jeden do rozmów a drugi do internetu. Teraz jedna Heyah.

... i600, n95, 8500, p1i, i5700, wildfire, s8500, p970, i9100, SE Xperia ARC S, HTC HD 7, Lumia 820, Lumia 920, Samsung Note2, Xperia Z1, Samsung Note3, Lumia 925, Xperia Z1 Compact, Xperia Z Ultra, Lumia1320, LG G2mini, LG G3, Microsoft640, LG G Flex2,

#299349  autor: express100
 23 lis 2008, 19:44
Czy może ktoś wie, czy w Równej Taryfie (choć ja mam Multipakiet), będzie jakaś promocja Świąteczno-Noworoczna w stylu Miliona Pisanek, czy Podwójnego Doładowania, bo Milion Pisanek przepadło każdemu kto przeszedł z Multipakietu na "Równą" taryfę.
Mnie i tak bardziej interesuje MULTIPAKIET, bo mam to dla pakietu "Heyah i Stacjonarne".
Może ktoś coś wie, czy zrobią jakąś ofertę gwiazdkową, bo jak nie to znaczy, że klienci ich nie obchodzą, powinni choć dać coś dla MP, bo tam nic nowego się nie dzieje od czerwca :x :?:
Jeżeli tak to napiszcie ;-)
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#300285  autor: anamorph22
 28 lis 2008, 15:38
Równa Taryfa dopiero co się pojawiła...taka najrówniejsza...ale w święta tyle cudów się zdarza :p
  • Strona 5 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6