Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
Tajemniczy28 tak można poprosić o obniżenie ceny do kwoty ile telefon kosztuje przy taryfie o stopień wyższej. Nie mogę zgodzić się z nie zgadzaniem się na wyższy abonament. Co kiedy ktoś potrzebuje dużo minut?Tajemniczy28 pisze:ja miałem dokładnie takie same taryfy i wziąłem dokładnie taki sam telefon jaki chcesz(e66). zadzwoń do biura utrzymania i wystąp o zniżkę telefonu,ja tak zrobiłem,pamiętaj że możesz dostać 2gi tel za złotówkę więc o tym wspomnij. Ugrałem tyle że dostałem rabat na tel. w kwocie różnicy do wyższej taryfy. abo większego nie bierz bo mija się z celem,jak tu minuta po 0,48 gr to nie ma sensu. Pamiętaj też że dziś wchodzi nowa oferta na abo w play(minuta po 0,39 gr do wszystkich) i nokia e66 tam przy abo 70 kosztuje aby 499 - więc może to posłużyć jako argument.spalus pisze:Witam, mam taki problem abonament w plusie, dwa telefony na jedną osobę, tyle że te dwa numery mają dwa oddzielne konta więc nie wiem czy to ma znaczenie. pierwszy telefon trzy lata oferta już przedłużona, ale pytanie dotyczy drugiego, taryfa godziny 75 średnia rachunków jaką mi podali w salonie plusa wyniosła 189zł na jednym kącie(telefonie) umowa kończy się 18 grudnia więc nie dużo czasu zostało... interesuję mnie przedłużenie umowy z nowym telefonem ale w plusie proponują mi większy abonament i telefonik w normalnej cenie, normalnie jak bym przyszedł jako nowy klient dostał bym to samo, według mnie troszkę to do du... bardzo bym prosił o jakąś pomoc poradę czy coś w tym rodzaju... będę bardzo wdzięczny...
ps a telefony jakie oglądałem i mnie interesują to samsung omnia i nokia e66
Kolego spawdz oferte innych operatorow tak nawet dla zasady zebys przy negocjacjach z plusem miał jakiś argument ze wiesz co konkurencja dalej to działaHubert33 pisze:Witam mam pytanie, koncza mi sie umowy z plusem za miesiec, 4 nr na kocie, miesiecznie rachunki ok 800-1000zl.
Plus oferuje umowe na lata, chce wziasc tylko umowe na rok bez telefonow. Co robic ?
Czy spodzeiwana jest jakas nowa promocja ? Czy brac na lata z obecna elastyczna ? Jakie pakiety minut mozna wywalczyc do elastycznych 75 ? jesli nie biore telefonow? Bo szczerze powiedziawszy zmniejszam abonamenty bo dzieki bezplatnej 5 bede placil duuuuzo mniej
biricchina pisze:Tajemniczy28 napisał/a:
spalus napisał/a:
Witam, mam taki problem abonament w plusie, dwa telefony na jedną osobę, tyle że te dwa numery mają dwa oddzielne konta więc nie wiem czy to ma znaczenie. pierwszy telefon trzy lata oferta już przedłużona, ale pytanie dotyczy drugiego, taryfa godziny 75 średnia rachunków jaką mi podali w salonie plusa wyniosła 189zł na jednym kącie(telefonie) umowa kończy się 18 grudnia więc nie dużo czasu zostało... interesuję mnie przedłużenie umowy z nowym telefonem ale w plusie proponują mi większy abonament i telefonik w normalnej cenie, normalnie jak bym przyszedł jako nowy klient dostał bym to samo, według mnie troszkę to do du... bardzo bym prosił o jakąś pomoc poradę czy coś w tym rodzaju... będę bardzo wdzięczny...
ps a telefony jakie oglądałem i mnie interesują to samsung omnia i nokia e66
ja miałem dokładnie takie same taryfy i wziąłem dokładnie taki sam telefon jaki chcesz(e66). zadzwoń do biura utrzymania i wystąp o zniżkę telefonu,ja tak zrobiłem,pamiętaj że możesz dostać 2gi tel za złotówkę więc o tym wspomnij. Ugrałem tyle że dostałem rabat na tel. w kwocie różnicy do wyższej taryfy. abo większego nie bierz bo mija się z celem,jak tu minuta po 0,48 gr to nie ma sensu. Pamiętaj też że dziś wchodzi nowa oferta na abo w play(minuta po 0,39 gr do wszystkich) i nokia e66 tam przy abo 70 kosztuje aby 499 - więc może to posłużyć jako argument.
Tajemniczy28 tak można poprosić o obniżenie ceny do kwoty ile telefon kosztuje przy taryfie o stopień wyższej. Nie mogę zgodzić się z nie zgadzaniem się na wyższy abonament. Co kiedy ktoś potrzebuje dużo minut?
Weżmy taryfę syberyjską 75 do tego za darmo 50 minut za przedłużenie umowy + można za 10zł dokupić sobie kolejne 50 minut (tylko raz) - daje to za 85zł 220 minut.
W Syberyjskiej 90 dodajemy za darmo 70 minut+70 minut za 10zł - daje to za 100zł 290 minut czyli 15zł więcej i mamy 70 minut więcej. Te 70 minut * 0,48 jak mówiłeś daje 33,6 - widzisz różnicę?
Drugi telefon - nie wiem dlaczego Wam się wydaje, że o rzeczy dostępne w ofercie trzeba się upominać, bo konsultant Wam im nie da? Ostatnio był dodawany Plusfon 603i i już z dobre 2 tyg. nie ma go na magazynie, więc jak może go Wam dodać?
Spokojnie, my sobie tych telefonów ani minut nie bierzemy dla siebie, tego czego niby Wam nie damy. Jeśli coś jest dostępne to na pewno dostaniecie, jeśli nie to trzeba albo poczekać aż coś się pojawi na magazynie (drugi telefon) albo skorzystać z tego co jest.
Jak już pisałem, tylko tak słyszałem... dzięki bardzo za informację, a może kolega coś więcej napisze na temat omni skoro jest jego posiadaczem, bo ja nadal nie rozwiałem swoich wątpliwości czy e66 czy omnia...?? i oczywiście jeśli można się dowiedzieć cenę jaką udało sie z plusem wynegocjować....Marjo pisze:Niczego sie uszkiem nie nacisnie, podczas rozmowy bo sam telefon wlacza blokade calego ekranu dotykowego podczas rozmowy.
Dokładnie miałem ten sam dylemat: e66 czy omnia. No i wybrałem omnie. Mam dopiero 2 dni, ale jak narazie ok. Po niektórych komentarzach myślałem ze obsługa będzie gorsza, ale wogole nie uzywam rysika. Mam uruchomiona myszke i w razie gdy potrzebuje zrobić coś co wymaga wiekszej precyzji uzywam myszy. GPS jeszcze nie sprawdzilem. WiFi dziala, można sobie bez problemu "smigac" po necie. Tutaj uwazam ze jest lepsza od e66.spalus pisze:Jak już pisałem, tylko tak słyszałem... dzięki bardzo za informację, a może kolega coś więcej napisze na temat omni skoro jest jego posiadaczem, bo ja nadal nie rozwiałem swoich wątpliwości czy e66 czy omnia...?? i oczywiście jeśli można się dowiedzieć cenę jaką udało sie z plusem wynegocjować....Marjo pisze:Niczego sie uszkiem nie nacisnie, podczas rozmowy bo sam telefon wlacza blokade calego ekranu dotykowego podczas rozmowy.
torque pisze:Dokładnie miałem ten sam dylemat: e66 czy omnia. No i wybrałem omnie. Mam dopiero 2 dni, ale jak narazie ok. Po niektórych komentarzach myślałem ze obsługa będzie gorsza, ale wogole nie uzywam rysika. Mam uruchomiona myszke i w razie gdy potrzebuje zrobić coś co wymaga wiekszej precyzji uzywam myszy. GPS jeszcze nie sprawdzilem. WiFi dziala, można sobie bez problemu "smigac" po necie. Tutaj uwazam ze jest lepsza od e66.spalus pisze:Jak już pisałem, tylko tak słyszałem... dzięki bardzo za informację, a może kolega coś więcej napisze na temat omni skoro jest jego posiadaczem, bo ja nadal nie rozwiałem swoich wątpliwości czy e66 czy omnia...?? i oczywiście jeśli można się dowiedzieć cenę jaką udało sie z plusem wynegocjować....Marjo pisze:Niczego sie uszkiem nie nacisnie, podczas rozmowy bo sam telefon wlacza blokade calego ekranu dotykowego podczas rozmowy.
Na tą chwile jestem zadowolonyjak mi się coś odwidzi wymienie na e66
![]()
znizki dostalem tylko 100zł, bo mialem za niskie rachunki
kolego nie żartuj sobie bo inicjały pasują jak ulał koleś się nie ujawnia już kolejny tydzień napisz jak zalatwiles swoja sprawe bo ja dzis ponownie dzwoniłem na infolinie i zgalaszalem owy temat mam czekać az sie ktos odezwie do mnie z plusa ...Hubert33 pisze:Hahahahahahahaha ! Witam kolegoA czy ten ,,słynny''
doradca czasem nie jest Ł.K ??? Bo to jaki mi gnój zrobił to też już nie będę pisał
buhahahha pozdrawiam
Kolego mówimy o tej samej osobie, stacjonuje w starym w firmie o piekielnejj biurowościyogurcik pisze:kolego nie żartuj sobie bo inicjały pasują jak ulał koleś się nie ujawnia już kolejny tydzień napisz jak zalatwiles swoja sprawe bo ja dzis ponownie dzwoniłem na infolinie i zgalaszalem owy temat mam czekać az sie ktos odezwie do mnie z plusa ...Hubert33 pisze:Hahahahahahahaha ! Witam kolegoA czy ten ,,słynny''
doradca czasem nie jest Ł.K ??? Bo to jaki mi gnój zrobił to też już nie będę pisał
buhahahha pozdrawiam