No więc witam, jako ktoś kto iPodem Touch bawi się od roku, pozwole sobie zabrać głos:
W zasadzie jestem bardzo zadowolony i myślę, że zabawka jest godna uwagi.
Na codzień używam z Tochem słuchawek Koss PortaPro, bo słuchawki które są dodawane nie zachwycają, choć nie są też złej jakości
-Przede wszystkim jak muza(dobra,basy czy nie dobra itd).
Ja jestem zadowolony. Koss ma bardzo mocny i ładny bas także i przy mp3 160,192 kbps tak i przy aac 128 kbps brzmienie jest świetne. Wcześniej miałem iRiver H340 i w zasadzie nie widzę specjalnej różnicy, choć w przypadku iRivera przy mp3 128 i 160 kbps jakość dźwięku nie zawsze jest zadowalająca. Na codzień słucham Pink Floyd, Stinga, Pearl Jam a także jazzu i przy Leszku Możdżerze, E.S.T. również dźwięk jest super.
-Jak z przesylaniem plikow poprzez iTunes® oraz czy zajmuje to duzo czasu oraz ogolne wrazenia z pracy na tym programie.
Nie ma z tym problemów, choć musisz mieć uporządkowane ID Tagi, bo przy składankach lubi się zrobić bałagan. Z racji,że iPod Touch ma pamięć Flash przesyłanie trwa trochu dłużej niż w przypadku iPod Classic z HDD. Co do iTunes to po tygodniu tak mi się spodobał,że uporządkowałem sobie całą kolekcję mp3 w kompie. Także obsługa wg mnie jest intuicyjna, choć wymaga oswojenia. Osobiście bardzo podoba mi się "Cover Flow" i to chyba jest powód, że iTunes wygrał u mnie z innymi programami
-Jak z programami na tym iPodzie,szczegolnie z grami.
Tu musisz się zdecydować. Można go podobnie jak iPhona wprowadzić w tryb "jailbreak" i masz dostęp do wielu programów. W grach nie gustuję, choć mam na iPodzie szachy i nie jest to chessmaster,ale całkiem dobrze się gra, jest też sporo programów ale np. słowniki są świetne. Alternatywą jest zakup w iTunes Store (jest podobno sporo darmowych aplikacji).
-Kolejne wazne pytanie:jak z wi-fi(tzn.mieliscie jakies prolemy z polaczeniem sie z siecia i takie tam).
Problemów nie mam. W domu wiadomo śmiga, aż miło,ale i w Krakowie w publicznych hot spotach, choćby w Galerii Krakowskiej nie zauważyłem problemów, czasem trochu zwalnia,ale to raczej wina liczby użytkowników.
-Jesli juz to ktora generacje Toucha wybrac:
~1gen
~2gen
Polecałbym raczej 2G, gdyż masz baterię o większej pojemności i na obudowie przyciski od regulacji głośności. Tych przycisków najbardziej mi brakuje w 1G. Niezbyt wygodne jest wyciąganie w ruchu iPoda i ściszanie za pomocą suwaka na ekranie.
O ile mi wiadomo w drugiej gen. dolaczono zewnetrzny glosnik
Nie wiem nic o głośniku...
-Jak ogolne wrazenia z pracy na tym iPodzie?
Obsługa w zasadzie bardzo intuicyjna, choć może być problematyczna dla kogoś kto się porusza lub prowadzi samochód. Ekran wyraźny nawet przy mocnym oświetleniu.
Jeszcze dodam odtwarzanie filmów. Jakość super, choć Touch nie przyjmuje DivXów. Trzeba wszystko konwertować do mp4. Nie obsługuje też napisów, ale wszystkie powyższe problemy załatwisz za pomocą "Total Video Converter"
W razie dalszych pytań, chętnie odpowiem.
Pozdrowionka!