• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 76 z 136
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 136

#298077  autor: express100
 16 lis 2008, 23:22
kaczor5533 pisze:Mam to samo nigdy nie doladowalem konta dwa razy w przeciagu miesiaca a ostatnio dostalem 240 min do 100zl. Za to utrzymuje juz od dosc dawna aktywne konto, wiec moze rzeczywiscie tylko o to chodzi. U brata ta sama sytuacja. Jemu jedynie zdazalo sie doladowac 5zl przed jakim wiekszym doladowaniem ale to niby ten regulamin tez wyklucza. Chyba niemozliwe zebysmy wszyscy byli takimi szczesliwcami, pewnie niedopatrzenie ze strony Orange, wiec sie cieszmy.
- to nie jest niedopatrzenie ze strony Orange, po prostu warunki promocji się zmieniły, zadzwoń pod *100 to Ci powiedzą (mimo, iż tak jak Play mają fatalną obsługę CC i iBOU, albo idź do salonu.
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#298101  autor: qrczakos
 17 lis 2008, 11:51
to co kolega wyzej linka zapodal, to dzis rano mi sie na kiosku reklama rzucila.. jescze sie nie wdrazalem.. ale brzmi sensownie :D zawsze wiekszy gratis niz 10%-40% brzmi sensownie:))) ech.. ale znow tylko w sieci.. co za niespodzianka.. heh..

W SKROCIE:

>>>>
200% gratis za doładowania
aby w tym roku wszystko udało się dogadać

W tym roku na Święta dajemy obecnym i nowym Klientom 200% gratis za doładowania we wszystkich ofertach na kartę w Orange.
doładuj swoje konto dowolną kwotą, a następnie w ciągu siedmiu dni powtórz doładowanie
dostaniesz dodatkowo 200% wartości drugiego doładowania do wykorzystania na rozmowy i SMS-y w Orange
jeśli kupiłeś starter już pierwsze doładowanie będzie nagrodzone świątecznym bonusem
z promocji możesz korzystać wiele razy
Promocja ważna do 15.01.2009 r.
<<<<

regulamin

#298102  autor: arkadio
 17 lis 2008, 12:02
Piekna promocja , ORANGE rządzi :) a żałowałem, ze nie doładowałem jak było podwójne doładowanie :) Co do poprzedniego postu- nic nie pisze że doładowanie musi być robione przez neta, a niżej link do stronki powiadamiajacej o tej promocji juz na orange
http://www.orange.pl/portal/map/map/pre ... AID_CHARGE
 #298108  autor: motokitty
 17 lis 2008, 12:36
"by w tym roku wszystko udało się dogadać

W tym roku na Święta dajemy obecnym i nowym Klientom 200% gratis za doładowania we wszystkich ofertach na kartę w Orange.

doładuj swoje konto dowolną kwotą, a następnie w ciągu siedmiu dni powtórz doładowanie
dostaniesz dodatkowo 200% wartości drugiego doładowania do wykorzystania na rozmowy i SMS-y w Orange

jeśli kupiłeś starter już pierwsze doładowanie będzie nagrodzone świątecznym bonusem
z promocji możesz korzystać wiele razy
Promocja ważna do 15.01.2009 r."

czyli co można sie doładować za 5 zł a w ciągu 7 dni za 50 zł i dostanie sie 100 zł hmm?

pozdrawiam motokitty

#298121  autor: bufu
 17 lis 2008, 13:33
Witam,
Jeśli przenosiłem numer z Simplusa do Orange Go, w tym momencie byłem zobligowany do zakupu startera za 10 zł. Od tego momentu nie zasilałem konta, więc będę traktowany jako nowy klient i moje najbliższe doładowanie będzie 200%, czy będę musiał dokonać 2 doładowań i dopiero to drugie będzie z bonusem? Starter został uaktywniony ponad 2 tygodnie temu.

#298125  autor: biotyt
 17 lis 2008, 14:10
Z regulaminu:
1.2 w przypadku nowych Uzytkowników sieci Orange nalezy zakupic dowolny starter oraz doładowac konto w przeciagu maksymalnie siedmiu dni od momentu aktywacji numeru abonenckiego dowolna wartoscia doładowania. Wartosc pierwszego Bonusu po aktywacji naliczana jest od wartosci pierwszego doładowania(...)
W myśl tego regulaminu jesteś starym klientem. Można być najdalej 7 dni po aktywacji aby otrzymać bonus za pierwszym doładowaniem.

biotyt

#298152  autor: michal1984
 17 lis 2008, 15:50
Ja myślę jak odpowiednio wykorzystać tą promocję i mam taki plan:
1) doładowuję za 5 zł
2) następnie w ciągu 2-3 dni doładowuje za 100 zł

I tu pytanie czy oprócz dodatkowych 200 zł z promocji 200%, mogę jednocześnie :
-skorzystać z pogadaj sobie co dałoby 60 dni do jednego numeru (1200 minut)
-dostać z masz na staż 30% w moim wypadku od 100 zł - sam sobie odpowiem minimalna kwota doładowania 25 zł niestety :(
- oraz dostać minuty z minuty non stop (240 minut) - tu też znalazłem minimalna kwota musi być 25 zł

#298198  autor: biotyt
 17 lis 2008, 17:43
michal1984, będziesz mógł korzystać z Pogadaj Sobie bo darmowy numer jest premią za sam fakt doładowania, każdy użytkownik go dostaje gdy doładuje za min. 25zł.
W Masz za Staż to sam wiesz, że liczą się doładowania min. 25zł. No chyba, że przed 25 dniami doładowywałeś konto za co najmniej 25zł to wtedy do 5+100 dostaniesz 30%.
Z Minutami Non-stop może być różnie. Zależy czy spełniasz warunki. By je dostawać należy w ciągu miesiąca doładować dwukrotnie po min. 25 zł. Drugie i następne doładowania zostaną nagrodzone minutami jeśli zostaną wykonane przed końcem ważności konta na połączenia wychodzące. Wtedy przykładowo ładując nawet za 100 zł co 4 miesiące będziesz dostawać te minuty.

biotyt

#298234  autor: user_delete19
 17 lis 2008, 19:50
Czyli podsumowując:
doładowuję sobie 5 grudnia za 25zł (wtedy kończy mi się ważność konta)
potem do końca grudnia doładowuję za 100zł, dostaję:
- 10zł za doładowanie za 100zł
- 200zł z obecnej promocji
- 30zł z masz za staż (30%)
- 240 minut z minut non-stop
- 60 dni z jednym numerem

coś pominąłem? coś źle zrozumiałem i za dużo policzyłem? ;)

#298239  autor: pumba
 17 lis 2008, 20:00
lwiczek, żeby dostać te 200zł od doładowania za 100zł to musisz dokonać je nie później niż 7 dni od pierwszego doładowania

#298241  autor: biotyt
 17 lis 2008, 20:05
Korzystam z Orange POP, ale chyba zdecyduje się na przejście do Nowego Orange GO. Takie potrójne doładowanie jest dużo korzystniejsze w tej taryfie malejącej. Zrobię tak:
    wykorzystam obecne pakiety w swojej taryfie,zmigruję do Nowego Orange GO,doładuję za 25 zł, a następnie za 100 zł.
Dzięki temu uzyskam:
    135 zł na koncie głównym do wykorzystania do wszystkich sieci co da mi 225 minut poza sieć (Play 180 min) lub 750 SMS-ów poza sieć, do wykorzystania przez 5 miesięcy,200 zł na koncie promocyjnym na rozmowy i SMS-y do Orange, to 1000 minut lub 20000 SMS-ów w sieci, do wykorzystania przez 5 miesięcy,30 zł z Masz za Staż, czyli 150 min Orange/stacjonarne lub 3000 SMS-ów w sieci na 5 miesięcy,1200 minut na 2 miesiące z wybranym numerem,240 min do Orange i stacjonarnych na miesiąc.
Na prawdę sporo tego, a wychodzi średnio 25 zł na miesiąc czyli jeszcze mniej niż płacę obecnie, nie bawię się w pakiety itp. Dzwonię dużo w Orange bo mam głównie znajomych w tej sieci więc jak najbardziej mi się to opłaca.

Szkoda tylko, że tak korzystnie jest tylko podczas tej promocji i dają tyle tych bonusów w sieci gdy tym czasem poza sieć nie ma możliwości obniżenia kosztów. Stawki MTR spadają, a u nich nic nie drgnie. Wolałbym poświęcić część tych bonusów na tańsze rozmowy poza sieć. Nie potrzebuje tysięcy minut w sieci, dla mnie to może być aż za dużo, wolałbym ze 200 minut bonusu ale do wszystkich sieci .

biotyt

#298244  autor: user_delete19
 17 lis 2008, 20:12
[b]pumba[/b], no tak, rozpędziłem się, zamiast końcem grudnia doładuję wcześniej, problemu nie ma
thx :)

#298252  autor: Atlan
 17 lis 2008, 20:48
Teraz mam pytanko. Czy ta kasa z bonusu do Orange może być wykorzystana na pakiet 600 SMS do Orange? Bo pod newsem w komentarzach ktoś napisał, że nie...

Zagadki logiczne

#298255  autor: biotyt
 17 lis 2008, 20:57
Atlan pisze:Teraz mam pytanko. Czy ta kasa z bonusu do Orange może być wykorzystana na pakiet 600 SMS do Orange? Bo pod newsem w komentarzach ktoś napisał, że nie...
Pieniądze z bonusu nie mogą być wykorzystane na wykupienie pakietów. Opłata za pakiety pobierana jest z konta głównego, pakiety rozliczane są w pierwszej kolejności, a dopiero potem bonus z doładowania. W Orange POP trzeba więc wykorzystać pakiet minut i SMS-ów by następnie można było skorzystać z bonusu. Ten kto wykupuje pakiety mając bonus nigdy go nawet nie wykorzysta.
Bonus rozliczany jest po stawkach cennikowych. Dlatego tak jak wyżej napisałem przechodzę do Nowego Orange GO by efektywniej wykorzystać bonus. Tam niższe stawki w sieci są w cenniku, im wyższe doładowanie tym niższe stawki.

biotyt

#298257  autor: Atlan
 17 lis 2008, 21:00
Ale to ja czegoś tu nie rozumiem.
Zaczynam przygodę z Orange POP... Mam na koncie np. 50zł (konto główne) i 100zł (do Orange). To zakup pakietu 600 do Orange (!!!) nie idzie z konta 100zł? Przecież to absurd jakiś a nawet w sumie złamanie zasad, że bonus jest do Orange...

Zagadki logiczne

#298263  autor: jablo
 17 lis 2008, 21:13
Atlan pisze:Ale to ja czegoś tu nie rozumiem.
Zaczynam przygodę z Orange POP... Mam na koncie np. 50zł (konto główne) i 100zł (do Orange). To zakup pakietu 600 do Orange (!!!) nie idzie z konta 100zł? Przecież to absurd jakiś a nawet w sumie złamanie zasad, że bonus jest do Orange...
Jakie złamanie zasad? Co Ty wogóle pleciesz?? NIGDZIE nie ma napisane że za pomocą środków z konta promocyjnego możesz aktywować pakiety. Jest za to WYRAŹNIE napisane, że środki z konta prom. Sa WYŁĄCZNIE DO WYKORZYSTANIA NA POŁĄCZENIA GŁOSOWE I SMSY!

Specjalnie podkreśliłem niektóre wyrazy żebyś nie miał problemów ze zrozumieniem tego co napisałem, bo obstawiam ze lektura regulaminu byłaby dla Ciebie zbyt skomplikowana

#298264  autor: biotyt
 17 lis 2008, 21:17
Atlan, niestety, tak to działa. W przypadku usługi "Ty i 3", czyli niższe stawki z trzema osobami, opłata aktywacyjna w kwocie 6 zł pobierana jest z konta głównego, a za rozmowy i SMS-y pobiera z konta promocyjnego po stawkach 3gr/min i 1gr/SMS. Bonus po prostu może być wykorzystany w przypadku bezpośredniego rozliczania z niego minut i SMS-ów.

biotyt

#298268  autor: Atlan
 17 lis 2008, 21:28
Ludzie, no ale toż to się logiki nie trzyma... :)
Rozumiem już o co chodzi i muszę przyznać, że to jest jakiś chamski haczyk i tyle. To tego bonusu może być sobie i 500% ale co z tego jak pakiet SMSów do Orange, pakiet Minut do Orange nie będzie z niego schodzić :lol: Przecież to do Głuchego telefonu 2008 się nadaje :mrgreen:
Dają np. 100zł do Orange, których nie można wykorzystać na pakiety do Orange :lol:

Zagadki logiczne

#298272  autor: jablo
 17 lis 2008, 21:33
Sugeruję ruszyć szarą komórką, bo podejrzewam że jest jedna.
Bonus jest na połączenia i smsy! ot cała logika!Nawet w treści smsa który otrzymujesz jest taka informacja. To już nawet moja babka, która jest wiekową kobietą potrafiła przyswoić tą informację.
Myśle że dalsza dyskusja na ten temat po prostu mija się z celem...
  • Strona 76 z 136
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 136
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76