Ja tam na Play nie narzekam. Przez 3 ostatnie lata korzystałem z TakTaka i w części mojego mieszkania w ogóle nie było zasięgu Ery lub był tak słaby, że zawsze dostawałem smsa z informacją o próbie połączenia, a osoba dzwoniąca słyszała, że jestem poza zasięgiem sieci. Strasznie mnie to irytowało. By telefon mógł normalnie działać, musiał leżeć tylko w jednym pokoju po drugiej stronie mieszkania. Trochę ponad tydzień temu zmieniłem ostatecznie numer i zacząłem korzystać na dobre z Play i mam wszędzie bardzo dobry zasięg, gdzie chcę. W mieszkaniu mam akurat Plusa, który ma nadajniki w tych samych lokalizacjach, co Era, a zasięg jest cały czas maksymalny i nie ma żadnych problemów.
Jestem w stanie przeboleć kilka krótkotrwałych awarii, bo te zdarzają się w każdej sieci. W Erze ostatnio była ich cała seria. Też nie można było się nigdzie dodzwonić, to znowu nie chciało logować kart do sieci z niektórymi numerami HLR i ciągle coś.
Play jest obecnie dla mnie bezkonkurencyjną ofertą, bo niezależnie od kwoty doładowania, dzięki minutom na deser i tajemniczemu pakietowi 30 minut do wszystkich sieci za 9 zł, a można ich uruchomić ile dusza zapragnie, cena minuty do wszystkich sieci wynosi maksymalnie 21 gr, bo jeszcze osoby dzwoniące nabijają mi ileś tam minutek. Żaden inny operator nie jest mi więc w stanie zaoferować tego, co daje mi Play w Playkarcie. Do tego dochodzi jeszcze 200 smsów za darmo do wszystkich sieci do końca 2009 roku i tańsze smsy międzynarodowe niż u pozostałych, a trochę ich wysyłam. O bonusach przy doładowaniach, czyli kolejnych dziesiątkach darmowych minut już nawet nie wspominam.