• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #297386  autor: paw228
 13 lis 2008, 12:36
Witam was, jestem nowym uzytkownikiem tego forum i chcialbym sie zwami odrazu podzielic z tym co mnie z spotkalo po przeniesieniu numeru.

Zgory chcialbym zaznaczyc, ze jest szczesliwym posiadaczem Play Layt, Play Online i od dzis prapaida w Play. Do tej pory bylem bardzo zadowolony z Play a teraz po przeniesieniu numeru jeszcze bardziej, ale zacznijmy od poczatku, inaczej nie bedziecie wiedziec co sprawilo ze mam po tej nocy jeszcze leprza opinie o Play.

W zeszlym tygodniu w czwartek postanowilem przenies moj numer z Tak Tak do Play, nie ukrywam ze zrobilem to potym jak zobaczylem jaka oferte wniosla Era w nowym Tak Taku, zwlaszcze ze mialem u nich numer 4 lata i juz nie wytrzymalem po olewce starych klientow z ich strony.
Oczywiscie wypelnilem w niosek, akurat obslugiwala mnie mila mloda dziewczyna, fakt ze slabo jej to wychodzilo bo co chwila pytala sie innych pracownikow co ma zrobic, w koncu nie codziennie ktos przychodzi i chce przenies numer z karty. W piatek, nastepnego dnia z konta w Tak taku zostalo pobrane 50zl. W sobote okolo 13 zadzwonila do mnie pani z BOK Playa ze moge przyjsc do punktu i odebrac karte. I tak sie zlozylo ze byla znowa tamta mloda pracownica, ktora sprawiala wrazenie ze pracuje w punkcie sprzedazy krotki okres czasu. Byla tym razem sama wiec podczas rejestracji mojej karty dzwonila do kogos innego by powiedzial jej co ma zrobic. Podczas rozmowy zapytala mnie czy chce starter za 9 czy 30 zl powiedzialem ze chce za 9 (akurat mialem tylko 20 zl przy sobie), wogole to nawet niewiedzialem przed przenoszeniem ze jeszcze bedzie trzeba placic za starter, ale mniejsza z tym. Podczas rozmowy z innym pracownikem uslyszalem jak ktos w sluchawce powiedzial ze klientowi dac starter 30zl a pani ktora mnie obslugiwala powiedziala ze juz dala 9 gdyz tak chcialem.

Tu juz wszystko zalatwilem i czekalem do czwartku i dziasiaj w nocy jak sie tylko Blade skonczyl spojrzalem aby sprawdzic czy moja karta w Play juz dziala. Gdy tylko zaczela dzialac wpisalem kod *101# i ku mojemu zdziwieniu pojawilo sie na koncie nie 9zl ktore zaplacilem za starter a az 30zl ponadto oprocz wartosci konty i jego daty waznosci pojawilo sie "Premia wynosi 0,0 " pomyslalem czyzby urochomili mio Stara Play karte, ale nie nie moze byc. Sprawdzam dalej *102# a tam "Stan dodatkowych minut do wszystkich sieci ...

Nastepnie loguje sie na playmobile a w miejcu taryfa jest : Starter 9 ponadto w uslugach widnieje przejdz na nowy Play na Karte oczywiscie nie tykam tego. Uruchomilem zbieranie minut a potem pakiet darmowych smsow. Dzisiaj sie loguje ponownie i w miejscu taryfa jest :Play karta SMS200 a w uslugach zniknela opcja przejdz na nowy Play na karte.

Powiem wam ze jak to zobaczylem to az zasnac zwrazenia nie moglem, mam nadzieje ze i tej taryfy nie cofna. Wogule co o tym myslicie, powiedzcie czy komus sie to zdazylo??

#297391  autor: tomko111
 13 lis 2008, 13:20
paw228, oczywiście jest to możliwe, że Twój numer został przeniesiony na starą taryfę Play, ponieważ, gdy salon posiada STARE karty SIM to nieoficjalnie możesz poprosić o przeniesienie na starszą taryfę Play Karta, chociaż nie wszyscy się godzą. Pewnie ta młoda - niedoświadczona pracownica przez przypadek to zrobiła. :wink:

Jeżeli już jesteś w starej taryfie, to nikt nie ma prawa Ci jej zmienić/cofnąć.

Gratuluję. :wink:

#297398  autor: Tomek_19
 13 lis 2008, 13:54
W takim razie bardzo zazdroszczę, że się udało :-D W moim przypadku konsultanci w różnych salonach upierali się, że przeniesienie numeru do starej oferty jest niemożliwe. Zdecydowałem się więc na zmianę numeru, który różni się tylko prefiksem od poprzedniego, bo wcześniej używałem tego startera jako drugiego numeru okazyjnie. Kto chciał i tak poznał mój nowy numer, bo rozesłałem go smsami do wszystkich z książki telefonicznej i nie zapłaciłem za to ani grosza, bo wszystko odbyło się w ramach promocji 200 smsów do wszystkich sieci co miesiąc gratis :mrgreen:

Nie chciałem zostawać dłużej w TakTaku po ostatnich rewelacjach. Teraz cieszę się taniością do wszystkich sieci bez ograniczenia do pakietów sieciowych. Jeżeli chcesz tanio dzwonić, to możesz uruchomić sobie w sumie 3 promocje na tańsze minuty do wszystkich sieci i otrzymasz 55 minut, których stan będziesz mógł sprawdzić pod *102# Chodzi o 10 i 15 minut na deser, które są dodawane co miesiąc i pakiet 30 minut do wszystkich sieci za 9 zł aktywowany poprzez obsługę konta z telefonu kodem *111# Minuty ważne są przez 30 dni, chyba że otrzymasz kolejne i wtedy znowu ich ważność przedłuży się do miesiąca.

#297411  autor: Btk_Tomas
 13 lis 2008, 16:19
paw228 pisze:pojawilo sie na koncie nie 9zl ktore zaplacilem za starter a az 30zl
Przenosiłem numer z Orange do Playa na wiosnę, za kartę sim zapłaciłem 30 zł (płaci się za kartę a nie za starter). Po odpaleniu karty na koncie miałem 60 zł, drugie 30 zł to prezent od Playa za przeniesienie do nich numeru.
Jeżeli to nie błąd systemu i przenieśli Cię do Play Karty to super,a można to sprawdzić w prosty sposób,doładować za 50 zł,będzie 20 zł premii to znak że Jesteś w Play Karcie.

#297423  autor: paw228
 13 lis 2008, 16:49
Niby tak, ale zauwaz ze teraz obowiozuje promocja 60 minut za przeniesienie numeru i do tego gdy sie zaplaci za karte 30zl. Jesli patrzec na ciebie to ty dostales dwukrotnosc ale na wiosne jeszcze nie bylo nowej play karty tylko stara i wtedy oboziazywala ta promocja z dodatkowa kwota na koncie, i tobie powiekrzyli dwukrotnie, a mi teraz az trzykrotnie.

Wiem najlepiej bedzie jak doladuje kwota 50zl, ale zrobie to dob\piero pod koniec przyszlego tygodnia, gdyz chce doladowywac prepaida jak najrzadziej. Gdyby polaczenia wychodzace sie laczyly po doladowaniu tak jak bylo w moim tak taku to bym zrobil to odrazu.