• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #296843  autor: malsssh
 10 lis 2008, 13:33
Witam!

Mam problem, ponieważ gdy wysyłam smsy z polskimi znakami " Ą Ę Ź" itp. na innych telefonach nie są one rozpoznawane "wr?ci?em" - "wróciłem" itd.

Co mam robić?;x

Drugi problem to to, że gdy rozmawiam (nie zawsze) nagle przestaje słyszeć rozmówcę a on mnie jak bym zasięg tracił, po kilku sekundach sprawa wraca do normy lecz nie zawsze. Wydaje mi się, że wina leży po mojej stronie, gdyż sprawdziło się to z 2 osobami.

Co to może być?
Ostatnio zmieniony 10 lis 2008, 14:06 przez malsssh, łącznie zmieniany 1 raz.

#296845  autor: kowcio
 10 lis 2008, 13:50
malsssh pisze:Drugi problem to to, że gdy rozmawiam (nie zawsze) nagle przestaje słyszeć rozmówcę a on mnie jak bym zasięg tracił, po kilku sekundach sprawa wraca do normy lecz nie zawsze. Wydaje mi się, że wina leży po mojej stronie, gdyż sprawdziło się to z 2 osobami.

Co to może być?
Może wyłącz 3G? Pewnie zasięg 3G nie jest doskonały w Twojej okolicy i czasem telefon ma problem.
Mam problem, ponieważ gdy wysyłam smsy z polskimi znakami " Ą Ę Ź" itp. na innych telefonach nie są one rozpoznawane "wr?ci?em" - "wróciłem" itd.
Nie da się wyłączyć w ustawieniach? Nie wiem jak to wygląda na WM, ale w zwykłych Samsungach jest takie coś, jak Unicode, alfabet GSM (ten ma być włączone) i jakaś inna opcja, która wysyłqa PL znaki ;) Poszukaj.

Poza tym zapoznaj się z zasadami tytułowania postów. [i900 Omnia] Problem z wiadomościami i jakością rozmów. Jeśli nie poprawisz, temat poleci do kosza.

#296849  autor: malsssh
 10 lis 2008, 14:13
kowcio pisze:Może wyłącz 3G? Pewnie zasięg 3G nie jest doskonały w Twojej okolicy i czasem telefon ma problem.
U mnie w wiosce Orange chyba nawet nie ma 3G, przynajmniej nie mam nic napisanego w telefonie, że 3G włączone. Gdzie to wyłączyć?
kowcio pisze:Nie da się wyłączyć w ustawieniach? Nie wiem jak to wygląda na WM, ale w zwykłych Samsungach jest takie coś, jak Unicode, alfabet GSM (ten ma być włączone) i jakaś inna opcja, która wysyła PL znaki ;) Poszukaj.
Szukałem i nie mogę znaleźć.

#296910  autor: mariusz9a
 10 lis 2008, 19:50
malsssh pisze:U mnie w wiosce Orange chyba nawet nie ma 3G, przynajmniej nie mam nic napisanego w telefonie, że 3G włączone. Gdzie to wyłączyć?
Bo nie ma 3G.
A jak to wyłączyć... już piszę: ustawienia i tu zakładka osobiste i ikonka "telefon". Następnie zakładka "więcej" (na samym końcu jest). Z tabelki "wybór pasma" i nacisnąć "Pobierz ustawienia". Z rozwijanej listy dla sieci tylko 2G wybrać GSM900/1800. I tyle.

#296930  autor: Kaczy
 10 lis 2008, 21:01
malsssh pisze:Co mam robić?;x
Najlepiej pisać bez polskich znaków. Większość telefonów ma problem z odczytaniem polskich znaków i stąd takie objawy.

...::: Made for loneliness :::...

#297077  autor: malsssh
 11 lis 2008, 13:24
Kaczy pisze:Najlepiej pisać bez polskich znaków. Większość telefonów ma problem z odczytaniem polskich znaków i stąd takie objawy.
Jednak wolałbym pisać z, ponieważ słownik od razu wybiera wyrazy z polskimi znakami. Więc, może jednak da się coś zrobić??

#297232  autor: torque
 12 lis 2008, 01:57
Ja tam się przestawiłem i pisze bez T9. Jakoś nie odpowiada mi system podpowiedzi wyrazów.
Wie ktoś może czy w omnii można właczyć potwierdzenie dostarczenia wiadomości?

#297341  autor: torque
 12 lis 2008, 21:12
ok dzieki
 #297360  autor: topeksmyc
 12 lis 2008, 23:18
podczas rozmowy slysze dziwne odglosy ktore bardzo skutecznie zaklocaja rozmowe, cos w rodzaju szczekania, nie wiem czy to wina ustawien, urzadzenia czy slabego zasiegu.

czy ktos z uzytkownikow omni znalazl juz dyktafon?? czy w omni jest mozliwosc nagdywania prowadzonych rozmow telefonicznych??

i gdzie jest zakladka "potwierdzenie dostarczenia wiadomosci" - gdzies sie natknalem ale nie moge za holere jej znalezc

#297428  autor: piotrz
 13 lis 2008, 16:58
topeksmyc pisze:

czy ktos z uzytkownikow omni znalazl juz dyktafon?? czy w omni jest mozliwosc nagdywania prowadzonych rozmow telefonicznych??

i gdzie jest zakladka "potwierdzenie dostarczenia wiadomosci" - gdzies sie natknalem ale nie moge za holere jej znalezc
Dyktafon jest w notatniku, jak wejdziesz w opcje to będzie wyświetl pasek nagrywania.
potwierdzenie dostarczenia wiadomości? w wiadomościach->opcje i gdy wybierzesz konto sms/mms to tam bedzie..

#297559  autor: vinc
 14 lis 2008, 07:54
topeksmyc pisze:i gdzie jest zakladka "potwierdzenie dostarczenia wiadomosci" - gdzies sie natknalem ale nie moge za holere jej znalezc
mariusz9a pisze:
torque pisze:Wie ktoś może czy w omnii można właczyć potwierdzenie dostarczenia wiadomości?
Szukaj w tym temacie wśród moich wypowiedzi:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... sc&start=0
Dokładniej ósmy post. Zanim zadasz pytanie użyj funkcji SZUKAJ.

Obrazek