Mialem okazje bawic sie tym telefonem przez jakis czas (okolo pol dnia, ale wystarczy do podzielenia sie spostrzezeniami). Z softem Ery.
Wyswietlacz - Gdy telefon jest wylaczony ekranik wydaje sie duzy. Gdy jednak telefon obudzimy widac, ze jest duzo ciemnego dookola i tak na prawde display nie jest tak duzy jakby sie moglo wydawac. Nie wiem czy to zludzenie czy nie ale optycznie K550 i K810 maja wieksze

Obraz jednak wyrazny, ostry i soczysty. Pod tym wzgledem jest w porzadku.
Klawisze - Hm... sprawa dyskusyjna. Ani dobre ani zle. Takie bezplciowe. Jednak ulozenie ich w poziome paseczki nie jest dla mnie zbyt sczesliwe. Esa mi sie zle pisalo. Pod tym wzgledem K700 nadal miazdzy.No i K810 bardzo dobry.
Wykonanie i obudowa - Nie ma sie do czego przyczepic. Wszystko do siebie pasuje tylko klawisze jakby zyly swoim zyciem. Dosc dziwna budowa tylnej czesci telefonu. Aby dostac sie do baterii nalezy przesunac sprezynowy suwaczek na gorze telefonu i odsunac pokrywe. Zdejmuje sie cala (tak jak w W200). Nie wiem po kij tak. Nie mozna tylko kawalka? Klawicze glosniej/ciszej i od aparatu za male i sliskie

Juz zapadnięte w K550 sa lepsze chociaz tym takze lata swietlne do idealu.
Aparat - Zaslona obiektywu (aktywna) chodzi bardzo przyjemnie. Jednak jakby niedopasowana do obudowy bo miedzy nią, a obudowa znalazly sie juz siarna piasku i kurzu. Niedobrze... Robienie zdjec jak w kazdym SE wiec nie ma co pisac. Jakosc? Zdecydowanie gorsza niz w K800 (a to niby ten sam aparat 3,2Mpix).
Co prawda znudzil mi sie juz moj K550i i chcialbym cos nowego ale jakbym mial brac K770i to... zostalbym przy starej sluchawce. Naprawde, niczym szczegolnym telefon mnie nie zachwycil. Ot, kolejny klon kultowego poniekąd K800i tyle, ze kilka klas nizej...
Mozna wziac za zlocisza i pchnac w komisie. A za uzyskana kase kupic cos lepszego.
Dziekuje za uwage

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71