• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 74 z 136
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 136

#296638  autor: mb79
 08 lis 2008, 20:35
Dzwoniła Mama do BOK ale nic nie wywalczyła. Niestety w momencie doładowanie nie byłem przy niej więc nie jestem w 100% pewny czy wysłała kod czy doładowała na *500.
Jako starsza osoba pewnie się Mama zakręciła a pani z BOK jeśli miała by podstawy to pewnie by pomogła. Szkoda że promo przepadła ale dzięki Wam będę wiedział o następnych :mrgreen:

#296671  autor: wshk
 08 lis 2008, 23:55
Dla orange to czy kod jest ze zdrapki czy z wydruku z terminala potrafi miec roznice!

Jak w lipcu(czy sierpniu?) wprowadzali pogadaja sobie w NOG to przez dwa miesiace pozniej bujalem sie z tym, ze nie potrafili mi wlaczyc bezplatnego numeru bo dla systemu ktory to obslugiwal nie doladowalem konta
(tzn za pierwszym razem systemowi nie pasowalo doladowanie przez neta, za drugim razem ku pewnosci doladowalem kodem z terminala i tez bylo zle)
(ale zeby nie bylo oddali mi moje piniadze i wlaczyli nalezne bonusy po reklamacjach)

#296737  autor: ewelina86
 09 lis 2008, 16:12
wshk pisze:Dla orange to czy kod jest ze zdrapki czy z wydruku z terminala potrafi miec roznice!
uwierz że nie ma.
wshk pisze:Jak w lipcu(czy sierpniu?) wprowadzali pogadaja sobie w NOG to przez dwa miesiace pozniej bujalem sie z tym, ze nie potrafili mi wlaczyc bezplatnego numeru bo dla systemu ktory to obslugiwal nie doladowalem konta
nie nie potrafili, tylko pewnie usługa w systemie nie przetworzyla sie poprawnie i pojawily sie problemy, i jak sie juz zaczelo krzaczyc to po calosci , wiec po to zapewne zglaszali to do dzialu technicznego zeby Ci to włączyc ostatecznie :wink:
malo tego dali Ci rekompensate, to nie narzekaj :D

czasem sie zdarza
nie wszystko zawsze zalezy od czlowieka. :roll:

Jeśli ktoś zarzuca Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, pomyśl sobie, że Titanica budowali profesjonaliści, a Arkę Noego amatorzy.

#296784  autor: DD7
 09 lis 2008, 22:34
jest jakas promo dla doladowania za 50?

#296788  autor: kowcio
 09 lis 2008, 22:48
blade_ninja pisze:jest jakas promo dla doladowania za 50?
Nie ma, jakby była, to byłoby info. Teraz chyba nie będzie, dopiero co się skończyło 25 PLN za 50 PLN.

#296792  autor: wshk
 09 lis 2008, 23:10
ewelina86 pisze:nie nie potrafili, tylko pewnie usługa w systemie nie przetworzyla sie poprawnie i pojawily sie problemy, i jak sie juz zaczelo krzaczyc to po calosci , wiec po to zapewne zglaszali to do dzialu technicznego zeby Ci to włączyc ostatecznie :wink:
malo tego dali Ci rekompensate, to nie narzekaj :D

czasem sie zdarza
nie wszystko zawsze zalezy od czlowieka. :roll:
jesli dzial techniczny robi przyjmuje zgloszenie(dostaje od nich sms ze przyjeli) i nic nie robi to moge chyba przyjac ze nie potrafia tego zrrobic co powinni

zreszta nie ma to dla mnie wielkiego znaczenia czy nie potrafia, nie chce sie im, czy nie moga - dla mnie efekt jest identyczny czyli NIE DZIALA

rekompensate dostalem - 30 minut w ramach Pogadaj sobie(czyli z wybranym numerem)... jak na nieoprocentowana pozyczke ktorej udzlilem im na dwa miesiace to niezbyt wiele....

#296816  autor: cesarz
 10 lis 2008, 10:05
Kupując ,,zdrapkę" za 50 zł lub 100zł na stacji BP dostaniesz 20% wysyłając sms-em kod na 8006 . Promocja jest do 18 listopada. :wink:

CNN

#296820  autor: biotyt
 10 lis 2008, 10:23
cesarz pisze:Kupując ,,zdrapkę" za 50 zł lub 100zł na stacji BP dostaniesz 20% wysyłając sms-em kod na 8006 . Promocja jest do 18 listopada. :wink:
Fajnie, ze pomyśleli też w końcu o nominale 100 zł bo raczej o nim zapominają.

biotyt

#296852  autor: JayCee
 10 lis 2008, 15:00
Już niedługo zatrzęsie się w tym temacie ;-) bądźcie czujni...

PS. Nie pytajcie o szczegóły, bo i tak nic nie napiszę, chcę wzbudzić tylko Waszą czujność na promocję doładowań...

#296859  autor: biotyt
 10 lis 2008, 15:45
JayCee pisze:Już niedługo zatrzęsie się w tym temacie ;-) bądźcie czujni...

PS. Nie pytajcie o szczegóły, bo i tak nic nie napiszę, chcę wzbudzić tylko Waszą czujność na promocję doładowań...
Mi tyle wystarczy. Liczyłem na jakieś promocje doładowań w związku ze świętami bo sądzę, że nowe taryfy prepaid czy zmiany w obecnych będą dopiero po Nowym Roku. Dobrze, że coś Orange szykuje dla swoich użytkowników bo ostatnio to trochę nudnawo się zrobiło u nich w prepaidzie gdy tymczasem konkurencja kusi promocjami.

biotyt

#297021  autor: ewelina86
 11 lis 2008, 10:35
biotyt pisze:bo sądzę, że nowe taryfy prepaid czy zmiany w obecnych będą dopiero po Nowym Roku
nie ceń pomarańczy tak nisko 8)
już niedługo się przekonasz co miałam na myśli.
biotyt pisze:gdy tymczasem konkurencja kusi promocjami.
to tylko kusi, bo jak im się bliżej przyjrzeć, to już nie jest tak różowo... :smt112

Jeśli ktoś zarzuca Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, pomyśl sobie, że Titanica budowali profesjonaliści, a Arkę Noego amatorzy.

#297047  autor: biotyt
 11 lis 2008, 12:00
ewelina86 pisze:
biotyt pisze:bo sądzę, że nowe taryfy prepaid czy zmiany w obecnych będą dopiero po Nowym Roku
nie ceń pomarańczy tak nisko 8)
już niedługo się przekonasz co miałam na myśli.
Mam nadzieję, że za Twoją tajemniczością kryje się wiedza o wprowadzeniu ciekawych taryf w najbliższym czasie i jakiegoś powiewu świeżości w ofercie :D Logiczne by było wprowadzić zmiany w cenniku prepaid czy wręcz nowe taryfy na święta. Przecież to złoty okres dla operatorów jeśli chodzi o sprzedaż. W żadnym newsie jednak nie było wzmianki o przygotowaniach promocji w prepaidach Orange a jedynie w mixach i abonamentach. Nawet na forum pojawiła się ulotka reklamująca prepaidy Orange, w której jedyną nowością była usługa Jeden Jedyny w Orange Music i startery z bonusami dla nowych klientów. Nie napawa mnie to optymizmem.
ewelina86 pisze:
biotyt pisze:gdy tymczasem konkurencja kusi promocjami.
to tylko kusi, bo jak im się bliżej przyjrzeć, to już nie jest tak różowo... :smt112
Masz rację, nie wszystkie oferty są tak atrakcyjne jak się wydają w pierwszym momencie. Jedna w innych prepaidach coś się dzieje, a Orange przez ostatnie miesiąca rzuca do znudzenia bonusami do doładowań.

biotyt

#297055  autor: ewelina86
 11 lis 2008, 12:29
biotyt pisze:Jedna w innych prepaidach coś się dzieje, a Orange przez ostatnie miesiąca rzuca do znudzenia bonusami do doładowań.
o własnie, z przytupem na "COŚ" się dzieje,
a w Orange jak już jest szykowana nowa opcja to przynajmniej konkretna.
Wystarczy raz, a dobrze,
niż często, a kiczowato.
Spece od marketingu się na tym znają. :wink:

a btw. ileż jest osób, które doładowują konto tylko ze względu na bonusy?
całe mnóstwo tak naprawdę.
W przeciwnym razie nie robiliby tego z taką częstotliwością. To jest mentalność - ludzie wolą mieć dodatkową kasę na koncie niż kolejne niespełniające ich oczekiwań usługi, bo jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził :P

#297094  autor: biotyt
 11 lis 2008, 14:08
ewelina86 pisze: o własnie, z przytupem na "COŚ" się dzieje,
a w Orange jak już jest szykowana nowa opcja to przynajmniej konkretna.
Wystarczy raz, a dobrze,
niż często, a kiczowato.
Spece od marketingu się na tym znają. :wink:

a btw. ileż jest osób, które doładowują konto tylko ze względu na bonusy?
całe mnóstwo tak naprawdę.
W przeciwnym razie nie robiliby tego z taką częstotliwością. To jest mentalność - ludzie wolą mieć dodatkową kasę na koncie niż kolejne niespełniające ich oczekiwań usługi, bo jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził :P
Uważam, że Orange raczej stąpa za pozostałymi operatorami. Wiele promocji jest wprowadzanych z przymusu by za bardzo nie odstawać od konkurencji. Często podpatrują pomysły od innych lecz z reguły na mniej atrakcyjniejszych warunkach wprowadzają je w życie. Starali się też stworzyć coś nowego sami - Ostatnia Liczona kilka lat temu (prawie jak obecne Godziny za Grosze w Tak Taku) czy POPzone (nie wprowadzona). Pomysły fajne, ale warunki na jakich działały te promocje całkowicie je zniszczyły.
Mogli by wprowadzić ciekawe i atrakcyjne cenowo promocje/usługi jednak niższe ceny to niższe przychody. Nie chodzi o wybredność klientów co komu pasuje. Sądzę, że każdy zamiast tych bonusów do doładowań wolałby mieć tańszą minutę w cenniku. Chodzi jednak o wymuszenie doładowań na użytkownikach. Taki sposób na wyciągnięcie pieniędzy od klienta.

biotyt

#297096  autor: piokuk
 11 lis 2008, 14:16
Marudzisz biotyt - uważam. że Nowe Orange Go przy cyklicznych doładowaniach za 100 PLN jest niezwykle atrakcyjne. Rzeczywiście, jeśli ktoś doładowuje 50 PLN raz na trzy miesiące to fajerwerków nie ma ale dla mnie to nie jest użytkownik a "wegetatownik".

#297097  autor: biotyt
 11 lis 2008, 14:20
piokuk pisze:Marudzisz biotyt - uważam. że Nowe Orange Go przy cyklicznych doładowaniach za 100 PLN jest niezwykle atrakcyjne. Rzeczywiście, jeśli ktoś doładowuje 50 PLN raz na trzy miesiące to fajerwerków nie ma ale dla mnie to nie jest użytkownik a "wegetatownik".
Marudzę? A czy to nie Play wprowadził Play Kartę gdzie premia obniża stawki do wszystkich sieci? Orange podchwyciło pomysł, którego wynikiem jest wprowadzenie Nowego Orange GO po 3 miesiącach od startu sieci Play. Rozwiązali inaczej obniżanie stawek i tylko do własnej sieci.

biotyt

#297100  autor: piokuk
 11 lis 2008, 14:32
Zgadza się - sam mam swój podstawowy numer w starej Play Karcie ale nie uważam, żeby NOG było zła taryfą. Powównaj to sobie to tak taka albo nie daj Boże do zapakietowanego simplusa.

#297105  autor: biotyt
 11 lis 2008, 14:40
piokuk pisze:Zgadza się - sam mam swój podstawowy numer w starej Play Karcie ale nie uważam, żeby NOG było zła taryfą. Powównaj to sobie to tak taka albo nie daj Boże do zapakietowanego simplusa.
Ja też uważam, że Nowe Orange GO jest dobrą taryfą ze względu na swoją prostotę i uczciwe stawki. Chciałem tylko zwrócić uwagę, że pomysł na nią został ewidentnie ściągnięty od Play.

biotyt

#297121  autor: michal1984
 11 lis 2008, 15:36
Ja korzystając z Nowe Orange Go jestem zadowolony ze stawek do sieci i na stacjonarne przy doładowaniach za 100 zł, do innych sieci mogło by być taniej podobnie jak w innych sieciach sądzę że 50 gr nie stanowiło by uszczerbku znacznego dla Orange, szczególnie, że z tego powodu korzystam z telefonu Play Lajt 30 abonament gdzie jest taniej i i tak nic nie zarabiają na klientach jak ja. Moi znajomi podobnie zrobili i maja zwykle 2 telefony lub 2 karty. No i największy problem to zawyżanie cen do Play bo 75 gr to już próba zniszczenia konkurencji.

Przy sieci trzyma mnie również przyzwyczajenie bo już długo mam ten numer, patrząc po historii pkt profit to naliczane są od początków lutego 2002 roku, a i wcześniej miałem abonament w Idei. Gdyby nie duża liczba osób mających orange, przeniósł bym się do play abonament tylko bo oferta 1 minuta za 2 minuty odebrane do wszystkich to hit.

#297141  autor: ewelina86
 11 lis 2008, 17:12
michal1984 pisze:No i największy problem to zawyżanie cen do Play bo 75 gr to już próba zniszczenia konkurencji.
otóż mylisz się.
Zawyżone stawki do play maja tez pozostali operatorzy.

Konieczność podwyższenia cen połączeń do play wynika z zawyżonych cen, które play sobie życzy od pozostałych Operatorów tylko za to, że ich użytkownicy i abonenci do play dzwonią. W efekcie Play oferuje niskie stawki za połączenia wychodzące.
Przez to nawet za 15 lat nie zacznie zarabiać na swoją infrastrukturę i odbija to sobie poprzez taryfikowanie drożej za połączenia przychodzące z innych sieci.

Jaśniej? :-)
A teraz po polsku:
Sytuacja jest wymuszona przez interconnect Play'a, który "zmusza" pozostałych Operatorów do podwyższenia cen, dzięki czemu to "Play jest najlepszą siecią."

• Strona 74 z 136
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 136
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74